Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΙΩΤΗ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Ένας Δρόμος που έχει μόνο Ανατροπές!

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2017 12:38

Η παραίτηση της επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία», Ηρώς Διώτη, από τη θέση της περιφερειακής συμβούλου, όσο αναμενόμενη και αν ήταν, λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεων της πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, αποτέλεσε άλλο ένα επεισόδιο στη σύντομη αλλά … ανατρεπτική πορεία της. Η δε επικείμενη ορκωμοσία του πρώτου επιλαχόντα, Τάκη Γιαλαμά, ως περιφερειακού συμβούλου της παράταξης, δημιουργεί νέα δεδομένα.

Η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα στον «Δρόμο Ανατροπής» είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίς, ταυτόχρονα σχεδόν με τη δημιουργία της παράταξης, καθώς η κεντρική απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να τεθούν επικεφαλής των παρατάξεων που θα υποστήριζε στις περιφερειακές εκλογές του 2014, βουλευτές του τότε κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διεκδικώντας μερίδιο από τη δημοσκοπική εκτόξευση εκείνης της περιόδου, δεν έτυχε της πλήρους αποδοχής των συγκεκριμένων βουλευτών.

Το όχι θετικό κλίμα ήρθε να πυροδοτήσει επιπλέον το αποτυχημένο εκλογικό αποτέλεσμα που άφησε την παράταξη στην τρίτη θέση, προσγειώνοντας απότομα τις όποιες υψηλές προσδοκίες.

Η προβληματική λειτουργία της παράταξης που αδυνατούσε να λειτουργήσει συλλογικά, φάνηκε άλλωστε και κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου παρουσίας της στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Τα γεγονότα του καλοκαιριού του 2015, επέφεραν επιπλέον … ανατροπές στον «Δρόμο Ανατροπής», καθώς οι τρεις εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους. Η επικεφαλής, Ηρώ Διώτη, αρχικά διαχώρισε τη θέση της από τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να μην είναι υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια απέκτησε επαγγελματικές υποχρεώσεις που την υποχρεώνουν, μέχρι σήμερα, να βρίσκεται στην Αθήνα. Εκτός ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε και ο Καρδιτσιώτης Στέλιος Αναστασόπουλος, ενώ … την τιμή της παράταξης έμεινε να υποστηρίζει ο Βολιώτης Γιώργος Σταμπουλής, μέχρι να οριστεί μέλος της διοίκησης του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων.

Απτό αποτέλεσμα των εξελίξεων αυτών ήταν τα σχεδόν μόνιμα κενά έδρανα των συμβούλων του «Δρόμου Ανατροπής» στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

Στα συγκεκριμένα έδρανα αναμένεται να κάθεται από το επόμενο διάστημα ο Τάκης Γιαλαμάς, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας στις εκλογές του 2014, αλλά και βασικό στέλεχος πλέον της Λαϊκής Ενότητας Λάρισας, υποψήφιος βουλευτής άλλωστε του κόμματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη στο ψηφοδέλτιο της Λάρισας, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Τούτων δοθέντων, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η στάση που θα κρατήσει εφεξής ο ΣΥΡΙΖΑ, που σε τοπικό επίπεδο έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανασυγκρότηση και επαναλειτουργία της παράταξης.

Μεγάλο ζητούμενο είναι ο τρόπος με τον οποίο κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί, καθώς μέχρι πρόσφατα δεν υπήρξε κοινός τόπος μεταξύ των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων του κόμματος στη Θεσσαλία.

Θεωρείται βέβαιο ότι το ζήτημα θα τεθεί στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τη νέα του σύνθεση, μετά την ανάδειξη των νέων οργάνων του κόμματος και σε επίπεδο περιφέρειας.

Απαιτούνται παράλληλα κάποιες κατευθυντήριες γραμμές από τον κεντρικό ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν περιφερειακές παρατάξεις του κόμματος και σε άλλες περιοχές της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι εντός του Μαρτίου έχει προγραμματιστεί ειδική συνεδρίαση των κεντρικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ με αποκλειστικό θέμα την τοπική αυτοδιοίκηση.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass