ΦΑΡΣΑΛΑ: ΕΠΕΙΔΗ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΜΑ...

Το έτοιμο φαγητό κάνει "χρυσές δουλειές"

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2017 12:30

Χρυσές δουλειές, παρά την οικονομική κρίση, κάνουν οι επιχειρήσεις που απασχολούνται με το έτοιμο φαγητό, αφού στην εποχή μας ο ελεύθερος χρόνος είναι λίγος, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να καταφεύγουν στην εύκολη λύση, τρώγοντας στα γρήγορα.

Πανελλαδικά, αλλά και στην πόλη των Φαρσάλων, διαπιστώνει κανείς ότι το σουβλάκι, το σάντουιτς, η πίτσα κ.λπ. κάνουν θραύση. Πωλούνται από σπίτι σε σπίτι, αφού ο υπάλληλος με το μηχανάκι ακόμη και με αντίξοες καιρικές συνθήκες, αλλά και μέσα στη νύχτα, φροντίζει να πάει την παραγγελία και μάλιστα πολύ γρήγορα. Οι Έλληνες ξοδεύουν αρκετά χρήματα για έτοιμο φαγητό, αφού γνωρίζουν ότι θα το έχουν στην ώρα που το θέλουν, καθώς δεν έχουν χρόνο να φτιάξουν σπιτικό φαγητό, κυρίως λόγω εργασίας.

Το παραδοσιακό σουβλάκι αλλά και η πίτσα έχουν μεγάλη ζήτηση και είναι στις επιλογές εκείνων (κυρίως των νέων) που προτιμούν το έτοιμο φαγητό.

Στην πόλη των Φαρσάλων, παρά την κρίση, οι επιχειρήσεις αυτές πάνε πολύ καλά, αφού και στις επαρχιακές πόλεις ο ρυθμός της σύγχρονης ζωής μηδενίζει σχεδόν τον ελεύθερο χρόνο και η εύκολη λύση είναι η παραγγελία έτοιμου φαγητού στο σπίτι, που φτάνει γρήγορα, με μεταφορικό μέσο το μηχανάκι. Ο ανταγωνισμός των καταστημάτων που πωλούν έτοιμο φαγητό είναι έντονος και αρκετές φορές δίνουν και δώρα, ώστε να προτιμηθούν από το καταναλωτικό κοινό.

Η απομάκρυνση όμως από το σπιτικό φαγητό, έχει και επιπτώσεις. Οι υπερασπιστές της παράδοσης αντιμάχονται το γρήγορο και έτοιμο φαγητό, όχι μόνο γιατί σε αρκετές περιπτώσεις βλάπτει την υγεία, αλλά και γιατί απομακρύνει τους ανθρώπους από την παραδοσιακή κουζίνα, από το οικογενειακό τραπέζι όπου συγκεντρώνονταν όλα τα μέλη της οικογένειας. Θεωρούν ότι η κατάχρηση του έτοιμου φαγητού οδηγεί, κυρίως τους νέους, στην περιφρόνηση της υγιεινής διατροφής, και στη στροφή στην ξενομανία. Ωστόσο, οι υποστηρικτές των καταστημάτων αυτών τονίζουν ότι η ποιότητα υπάρχει και σ' αυτά τα μαγαζιά, αφού οι έντιμοι καταστηματάρχες φροντίζουν να εφοδιάζονται με υγιεινές πρώτες ύλες, να χρησιμοποιούν ποικίλες συνταγές και να παρέχουν άριστη εξυπηρέτηση.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass