ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ Μ. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

Αποκαλύψεις για το ηλεκτρονικό έγκλημα

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2017 11:40

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων εκδήλωση για το ηλεκτρονικό έγκλημα με ομιλητή τον πρόσφατα αποστρατευθέντα στρατηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μάνο Σφακιανάκη και θέμα "Διαδικτυακοί κίνδυνοι".

Η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β'/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κυριακή Παναγιωτοπούλου στον χαιρετισμό της ανέφερε ότι "ο Δήμος Φαρσάλων είναι σε διαρκή συναγερμό για θέματα υγείας, ποιότητας ζωής, αλλά και για την ασφαλή πλοήγηση στην πληροφορία, στη γνώση και στις διαδικτυακές επαφές. Σήμερα καλέσαμε τον πρώην διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Μάνο Σφακιανάκη για να μας μιλήσει για τους διαδικτυακούς κινδύνους. Ακόμη, ο Δήμος Φαρσάλων ανακοινώνει τη συγκρότηση ενός τμήματος Παιδικής Λογοτεχνίας (σε πρώτη φάση) το οποίο λειτουργεί ως αντίδοτο στον εθισμό των νέων στις διαδικτυακές εφαρμογές. Θα είναι μια δράση του ΚΕΠ Υγείας και θα αφορά στην ψυχική υγεία των παιδιών μας".

Κατόπιν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος χαιρέτισε στην εκδήλωση και πρόσφερε στον κ. Μάνο Σφακιανάκη 2 βιβλία με θέμα την πόλη των Φαρσάλων. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Cyber Security International Institute σε συνεργασία με τον Δήμο Φαρσάλων με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο είχε ομιλητές τον κ. Μάνο Σφακιανάκη και την εγκληματολόγο κ. Μαρία Βουλγαράκη. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν η αποστολή και ο σκοπός του Ινστιτούτου, ο σκοπός της διοργάνωσης των ημερίδων μέσω του Ινστιτούτου στην ελληνική επικράτεια, διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας για τους ανηλίκους. Τα αδικήματα και ο τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω του διαδικτύου, καθώς και πρακτικές πρόληψης. Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, οι κίνδυνοι που εγκυμονούν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά η πρόληψη και η αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες. Επίσης, προβλήθηκε η δραστηριότητα του CSI Institute η οποία περιλαμβάνει αρχικά τα οφέλη και την εξειδίκευση με τεχνολογικά μέσα κοινωνικών ομάδων και επαγγελματικών φορέων, τις διαδικασίες πρόληψης από εγκληματικές συμπεριφορές, αλλά και την προσφορά του διαδικτύου στις σύγχρονες κοινωνίες.

* Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι και πολύς κόσμος. Σήμερα το πρωί στις 11 στο Κλειστό Γυμναστήριο Φαρσάλων θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη εκδήλωση για τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της επαρχίας Φαρσάλων, με θέμα "Μύθοι και πραγματικότητα στο διαδίκτυο".

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass