ΜΕ ΜΑΝΤΡΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Πουλούσαν κλεμμένες BMW για «καινούργιες»

* Μέσα σε 2 λεπτά έκλεβαν ακριβά μοντέλα, τα οδηγούσαν σε «κοπτήρια» όπου τα «έκοβαν» – Ερευνάται η προέλευση… 25 κινητήρων που κατασχέθηκαν μετά από έρευνα

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2017 22:00
Δύο Λαρισαίοι στάθηκαν τυχεροί αφρού τα κλεμμένα αυτοκίνητά τους εντοπίσθηκαν προτού γίνουν ανταλλακτικά Δύο Λαρισαίοι στάθηκαν τυχεροί αφρού τα κλεμμένα αυτοκίνητά τους εντοπίσθηκαν προτού γίνουν ανταλλακτικά

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν εκ νέου αύριο οι τέσσερις συλληφθέντες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ως μέλη «εγκληματικής οργάνωσης» που σύμφωνα με την αστυνομία, έκλεψαν ή αποπειράθηκαν να κλέψουν συνολικά 20 αυτοκίνητα - όλα μάρκας BMW - σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Κομοτηνή.

Τα μέλη της σπείρας, «αδρανοποιώντας» τον συναγερμό, έκλεβαν σε χρόνο ρεκόρ – που δεν ξεπερνούσε τα 2’ λεπτά - το αυτοκίνητο που είχαν βάλει στο στόχαστρο και το οδηγούσαν στο «κοπτήριο». Εκεί όπου – σύμφωνα με πληροφορίες - αφαιρούσαν ανταλλακτικά, τα τοποθετούσαν σε τρακαρισμένες BMW και στη συνέχεια τις πωλούσαν για «καινούργιες» . Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο επαγγελματίες του χώρου που διέθεταν «μάντρες» αυτοκινήτων, ο ένας στη Λάρισα και ο δεύτερος στη Θεσσαλονίκη.

Οι πέντε κλοπές BMW στη Λάρισα (σ.σ. και άλλες δύο αποτυχημένες απόπειρες) ενεργοποίησαν την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που μετά από παρακολούθηση συνέλαβε έναν 42χρονο υπήκοο Γεωργίας, μια 32χρονη, έναν 40χρονο από τη Θεσσαλονίκη και έναν 38χρονο Λαρισαίο ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις συνεργοί τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ μέχρι σήμερα δεν είναι γνωστοί οι χώροι που οι δράστες «έκοβαν» τα κλεμμένα αυτοκίνητα, όπως και όλοι οι χώροι πώλησης αφού στις περιπτώσεις που οι δράστες δεν «έκοβαν» τα αυτοκίνητα, τα πωλούσαν απευθείας έχοντας παραποιήσει νωρίτερα τον αριθμό πλαισίου.

Προς το παρόν ερευνάται η ταυτότητα «ορφανών» κλειδιών αυτοκινήτων BMW αλλά και δύο αυτοκίνητα ακόμη που εντοπίσθηκαν μετά από έρευνα στη Θεσσαλονίκη. Όπως ερευνάται και η προέλευση άλλων… 25 «ορφανών» κινητήρων.

Τυχεροί στάθηκαν μόνο δύο Λαρισαίοι αφού, ένα αυτοκίνητο βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ενώ το δεύτερο κλεμμένο, το εγκατέλειψε ο δράστης στη Μεθώνη μετά από καταδίωξη των αστυνομικών, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής.

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Υπενθυμίζεται ότι οι κλέφτες, βρίσκονταν στη Λάρισα ανά… διήμερο σχεδόν όπου εντόπιζαν και έκλεβαν τα αυτοκίνητα, κάνοντας «διάλειμμα» στο μεσοδιάστημα «χτυπώντας» ξανά στην έδρα τους τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μην εντοπισθούν από τις διωκτικές αρχές.

Δρώντας στη Λάρισα λοιπόν, στις 25 Ιανουαρίου και από την οδό Προσαλέντη έκλεψαν ένα ΒΜW 3 ERREIHE, στις 4 Φεβρουαρίου από την οδό Γούναρη έκλεψαν ένα ΒΜW 535, στις 6 Φεβρουαρίου από τη διασταύρωση των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου και Υψηλάντου έκλεψαν ένα ΒΜW 1 series, στις 7 Φεβρουαρίου αποπειράθηκαν να κλέψουν ένα ΒΜW 120 από την οδό Αγγελακοπούλου, στις 17 Φεβρουαρίου αποπειράθηκαν να κλέψουν ένα ΒΜW 120 από τις εργατικές κατοικίες στη Νεάπολη, στις 19 Φεβρουαρίου από την οδό Λογιωτάτου έκλεψαν ένα ΒΜW Χ3 και τέλος, στις 5 Μαρτίου πάλι από την οδό Λογιωτάτου έκλεψαν ένα ΒΜW 316. Αυτή ήταν η τελευταία κλοπή που έπραξαν στη Λάρισα, καθώς λίγη ώρα αργότερα, έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. μετά από μπλόκο στα διόδια της εθνικής οδού, στο Κλειδί Ημαθίας.

«ΟΡΦΑΝΑ» ΚΛΕΙΔΙΑ

ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

Αναλυτικότερα όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. «εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένου τύπου, τα οποία διέθετε προς πώληση είτε αποσυναρμολογημένα ως ανταλλακτικά, είτε εξ ολοκλήρου με παραποιημένα στοιχεία.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν το προηγούμενο διήμερο (05 και 06-03-2017), από αστυνομικούς της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, σε περιοχές της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας, τέσσερα μέλη της οργάνωσης.

Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς, δύο άνδρες, ηλικίας 40 και 38 ετών και μία 32χρονη γυναίκα, καθώς και έναν 42χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Γεωργίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, της παράνομης οπλοκατοχής, της απείθειας και της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.

Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί τρεις ακόμη ημεδαποί, συνεργοί, ηλικίας 31, 32 και 27 ετών, από τους οποίους ο 32χρονος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης της χώρας.

Όπως εξακριβώθηκε οι προαναφερόμενοι δράστες τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική ομάδα με διαρκή δραστηριότητα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων συγκεκριμένης εταιρίας από διάφορες περιοχές της χώρας, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.

Πιο αναλυτικά, τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν αρχικά αυτοκίνητα συγκεκριμένου τύπου και αφού παρέκαμπταν τα συστήματα ασφαλείας τους, χρησιμοποιώντας ειδικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό, τα αφαιρούσαν και στη συνέχεια προέβαιναν στις απαραίτητες εργασίες αποσυναρμολόγησης και παραποίησης των στοιχείων τους, προκειμένου να τα διοχετεύσουν προς πώληση στην αγορά, είτε αυτοτελώς είτε τμηματικά ως ανταλλακτικά.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές τις πρώτες πρωινές ώρες ο 42χρονος και η 32χρονη μαζί με τον 31χρονο συνεργό τους, χρησιμοποιώντας την προαναφερόμενη μέθοδο, αφαίρεσαν Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο από την πόλη της Λάρισας. Στη συνέχεια, ο 31χρονος επιβιβάστηκε στο κλεμμένο αυτοκίνητο, ενώ οι άλλοι δύο συνεργοί του τον συνόδευαν, επιβιβαζόμενοι σε έτερο αυτοκίνητο.

Σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας στα διόδια Κλειδίου Ημαθίας, δύο από τους δράστες συνελήφθησαν, ενώ ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος παρά την καταδίωξή του διέφυγε της σύλληψης, εγκαταλείποντας το όχημα σε αγροτική περιοχή και εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες εμπλέκονται συνολικά σε 20 περιπτώσεις κλοπών οχημάτων, εκ των οποίων 18 τετελεσμένες και δύο απόπειρες σε Λάρισα, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης σε οικίες, σε καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων και ανταλλακτικών, καθώς και στα οχήματα των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: πέντε Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, 25 κινητήρες αυτοκινήτων των οποίων η προέλευση ερευνάται, 9 ζεύγη κλειδιών αυτοκινήτου, αεροβόλο πιστόλι αερίου με σιγαστήρα, 50 φυσίγγια πυροβόλου όπλου, σπρέι πιπεριού, το χρηματικό ποσό των 6.190 ευρώ, 7 κινητά τηλέφωνα, πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, εργαλειοθήκη με εργαλεία, πλαίσιο αυτοκινήτου και 4 ζάντες αυτοκινήτου.

Οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου να διερευνηθεί η συμμετοχή των δραστών σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και για τον εντοπισμό και άλλων κλεμμένων αυτοκινήτων» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ..

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν προχθές βράδυ στον Ανακριτή όπου θα οδηγηθούν εκ νέου αύριο καθώς ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass