ΔΥΟ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Καταδικάστηκαν για απάτες με… δήθεν τροχαία

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2017 22:30

Μια ακόμα υπόθεση που σχετίζεται με τηλεφωνικές απάτες για τροχαία που ουδέποτε έγιναν αλλά έχουν σαν σκοπό να πανικοβάλουν τους πολίτες και με τον τρόπο αυτό να τους αποσπάσουν χρηματικό ποσό μεγάλο ή μικρό, ήρθε στις δικαστικές αίθουσες της Λάρισας.

Στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκδικάστηκε η περίπτωση δύο νεαρών Βούλγαρων, ένας άνδρας και μία γυναίκα – κατοίκων της ευρύτερης περιοχής- που αποδείχθηκε πως λειτουργούσαν ως «εισπράκτορες». Συνελήφθησαν πέρυσι τέτοιον καιρό αφού νωρίτερα εξαπατήθηκε ηλικιωμένη Λαρισαία και έδωσε 6.000 ευρώ ενώ εκείνο το δεκαήμερο εννέα συνολικά Λαρισαίοι δέχθηκαν τέτοια τηλεφωνήματα και άκουγαν πως τα παιδιά τους ενεπλάκησαν σε τροχαία και χρειάζονταν χρήματα για να γλυτώσουν τις νομικές συνέπειες.

Σε μια περίπτωση ωστόσο μιας 45χρονης δεν χάθηκε ην ψυχραιμία αφού ο γιος της που υποτίθεται προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα, εκείνη την ώρα... βρισκόταν στο σπίτι. Η γυναίκα «ανταποκρίθηκε» στο ραντεβού που δόθηκε στη συνοικία της Νεράιδας όπου κατέφθασαν με ταξί οι δύο Βούλγαροι υπήκοοι που πήγαν να παραλάβουν το ποσό των 6.000 ευρώ. Μάταια ωστόσο αναζητούσαν την 45χρονη, καθώς στο ραντεβού εκείνοι που πήγαν ήταν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν.

Σημειώνεται πως οι δράστες στοχεύουν στη συναισθηματική φόρτιση του υποψήφιου θύματος και για να γίνουν πειστικότεροι, κάποιος από αυτούς παριστάνει το παιδί του θύματος το οποίο ακούγεται στο τηλέφωνο να «εκλιπαρεί σε βοήθεια».

Η δράση των απατεώνων είναι γνωστή πλέον αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να αναζητούν θύματα. Μάλιστα όπως περιέγραφε Λαρισαία στην «Ε», το τηλεφώνημα που δέχθηκε από τους δράστες, «παρότι είχαμε διαβάσει τα δημοσιεύματα, εκείνη τη στιγμή παθαίνεις σοκ όταν ακούς ότι το παιδί σου σκότωσε άνθρωπο με το αυτοκίνητό του και μάλιστα ένα ανήλικο παιδί».

Η γυναίκα τιμωρήθηκε με 3 χρόνια και η έφεση αποφάνθηκε το δικαστήριο να έχει αναστέλλουσα δύναμη ενώ ο άνδρας καταδικάστηκε σε 5 χρόνια με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass