Ο ΤΟΕΒ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Μειώνει 5% τα αρδευτικά τέλη

* Γ. Μανίκας: Δημιουργήσαμε έναν υγιή οργανισμό

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2017 22:35

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης όπου όλα ανεβαίνουν, ο ΤΟΕΒ Δαμασίου μετά από πρόταση της διοίκησης και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μειώνει τα αρδευτικά τέλη για την αρδευτική περίοδο του 2017 κατά 5%. Η θετική αυτή εξέλιξη είναι προϊόν πολύχρονης δουλειάς της διοίκησης η οποία μέσα από συγκεκριμένες αποφάσεις και πολιτικές δημιούργησε έναν υγιή Οργανισμό.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Γιώργος Μανίκας αναφερόμενος στα οικονομικά στοιχεία μέχρι 31-12-2016 ο ΤΟΕΒ Δαμασίου δεν είχε καμία οφειλή προς τρίτους είτε αυτοί είναι η ΔΕΗ είτε οι προμηθευτές του Οργανισμού. Αντίθετα οι οικονομικές υπηρεσίες κατέθεσαν στον λογαριασμό πλεόνασμα της τάξης των 165.000 ευρώ. Επιπλέον υπάρχουν σήμερα ανείσπρακτα αρδευτικά τέλη της χρήσης του 2016 ύψους 216.000 ευρώ, από τα οποία τα 170.000 περίπου θα εισπραχθούν μέχρι τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι ο ΤΟΕΒ Δαμασίου θα έχει το επόμενο διάστημα ένα αποθεματικό ύψους 330.000 ευρώ περίπου.

Ο κ. Γ. Μανίκας σημειώνει επίσης ότι για τον ΤΟΕΒ Δαμασίου έκλεισε ένας κύκλος με το συμμάζεμα των οικονομικών δημιουργώντας το παραπάνω πλεόνασμα. Παράλληλα τα έργα που ολοκληρώθηκαν έχουν στόχο στην πορεία να δρομολογηθούν νέα έργα.

Ο ΤΟΕΒ Δαμασίου αρδεύει 9.000 στρέμματα με διάφορες καλλιέργειες και είναι ο μεγαλύτερος της περιοχής. Το πότισμα γίνεται εξ ολοκλήρου με υπόγειους αγωγούς με αποτέλεσμα οικονομία σε νερό και σε κόστος του ποτίσματος. Εξέλιξη που επιτεύχθηκε μετά από πολύχρονους αγώνες του Οργανισμού αφού εξασφάλισε 1.470.000 ευρώ για τις υπογειώσεις και 350.000 ευρώ για την ανόρυξη δύο νέων γεωτρήσεων οι οποίες εξοπλίστηκαν και ηλεκτροδοτήθηκαν. Για τα έργα αυτά ο κ. Μανίκας εκ μέρους της διοίκησης και των αρδευτών ευχαριστεί και δημόσια τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Παιδή, τον πρώην υπουργό κ. Φ. Σαχινίδη και τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστο Λυτροκάπη

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Κλείνοντας ένα κεφάλαιο ο ΤΟΕΒ Δαμασίου ανοίγει ένα καινούργιο με θετικές προοπτικές για το μέλλον. Ο κ. Μανίκας τόνισε ότι σε αγαστή συνεργασία τόσο με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό, όσο και με τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση θα γίνει προσπάθεια για περαιτέρω μείωση των αρδευτικών τελών και αυτό μπορεί να γίνει με τη δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου. Η επένδυση αυτή θα φέρει έως 60% μείωση των αρδευτικών τελών με τη μείωση της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ.

Τέλος και ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Δαμασίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς τους κυβερνητικούς βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη του νομού μας να αφήσουν τους ΤΟΕΒ αυτόνομους και να τους δώσουν περισσότερα κίνητρα να λειτουργούν κάτω από υγιείς οικονομικά συνθήκες και να μην προχωρήσουν σε οποιαδήποτε μορφή ενοποίησης. Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει χάος στον αρδευτικό κόσμο όλης της χώρας.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass