ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ

«Τραπεζάκια μέσα» στην Παπακυριαζή

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2017 22:05

«Ανάσα» πήρε ο πεζόδρομος της οδού Παπακυριαζή. Τραβήχτηκαν τα τραπεζάκια εντός των διαγραμμίσεων και η περιοχή έγινε πια προσβάσιμη στα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Αυτό ήταν και το καίριο ζήτημα που ανέκυπτε με την κρατούσα αναρχία.

Προχθές η Δημοτική Αστυνομία ενημέρωσε και επίσημα τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης ότι θα έπρεπε να τραβήξουν τα τραπεζοκαθίσματά τους εντός των διαγραμμίσεων. «Πρόκειται για μια κίνηση στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει ο Δήμος Λαρισαίων για την ευταξία στο κέντρο της πόλης», αναφέρουν από τη δημοτική αρχή. Ωστόσο, όπως αναμενόταν, προέκυψε μια μικρή αναστάτωση από την πλευρά των καταστηματαρχών. «Έχουν δοθεί οι άδειες κοινοχρήστου χώρου, έγιναν οι χαράξεις και η Δημοτική Αστυνομία επιβλέπει την τήρηση της τάξης» διευκρινίζουν από τον Δήμο.

Από την άλλη πλευρά οι υπόλοιποι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο της Παπακυριαζή, αυτοί που δεν διαθέτουν δηλαδή καφέ μπαρ, επικροτούν την προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες του Δήμου, υποστηρίζοντας ότι «με την τήρηση των ορίων, αναδεικνύεται και η ομορφιά της πόλης. Αρκεί να μην είναι κάτι πρόσκαιρο». Και στο παρελθόν είχαν ζητήσει από τη δημοτική αρχή να μπει όπως λένε «τάξη στην Παπακυριαζή», όμως… «Τα ενοίκιά μας είναι ακριβά. Είμαστε εδώ χρόνια. Πρέπει ο ένας να σέβεται τον άλλο και όλοι μαζί τη διέλευση των καταναλωτών αλλά και των οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Το βράδυ κλείνουμε τα μαγαζιά μας, αφήνουμε τα φώτα ανοιχτά για να φαίνονται οι βιτρίνες μας αλλά τζάμπα καίει η λάμπα… Αν δεν απλωθούν τραπεζάκια, οι οδηγοί δικύκλων παρκάρουν μπροστά στα καταστήματά μας για να μπουν στα μπαρ», αναφέρουν.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, σύντομα θα ανακοινωθεί από τον Δήμο Λαρισαίων η λειτουργία του δωρεάν χώρου στάθμευσης για τα δίκυκλα στο κέντρο. Με τις λύσεις αυτές η δημοτική αρχή επιχειρεί να εκτονώσει προβλήματα και να βάλει τάξη στο κέντρο της πόλης ώστε η Δημοτική Αστυνομία να εστιάσει στην τήρηση των κανόνων. Στην παράνομη δηλαδή στάθμευση και διέλευση και στην οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων. 

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass