ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κυριακή των προστίμων και των κλήσεων…

* Απλώθηκαν τα τραπεζοκαθίσματα στους πεζόδρομους

Δημοσίευση: 04 Απρ 2017 22:25

Κυριακή μεσημέρι, ήλιος, άνοιξη και τραπεζάκια έξω στους πεζόδρομους της Λάρισας. Μικροί και μεγάλοι, οικογένειες, με καροτσάκια και παιδάκια από το χέρι βγήκαν για να απολαύσουν την ηλιόλουστη ημέρα του Απριλίου. Οι καφετέριες γέμισαν από νωρίς το πρωί και κάποιοι ιδιοκτήτες «απλώθηκαν», όπως διαπιστώθηκε, αλλού λίγο και αλλού περισσότερο από το επιτρεπτό.

Προς έκπληξη θαμώνων και ιδιοκτητών αν και Κυριακή η Δημοτική Αστυνομία βρέθηκε σε πεζόδρομους και πλατείες για να κάνει ελέγχους και να επιβάλει πρόστιμα στους παρανομούντες. Σε οκτώ καταστήματα επιβλήθηκαν πρόστιμα για τα τραπεζοκαθίσματα που βρέθηκαν εκτός των ορίων χάραξης, με τους ιδιοκτήτες να καλούνται να καταβάλλουν από 200 έως 700 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στην τρίτη παράβαση ανακαλείται από τον Δήμο η άδεια παραχώρησης του κοινόχρηστου χώρου εκεί δηλαδή που αναπτύσσονται τα τραπεζοκαθίσματα.

Σχετικά με τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν προχθές, η δημοτική αρχή διευκρινίζει μεταξύ άλλων ότι «όποτε κρίνεται απαραίτητο άντρες και γυναίκες της Δημοτικής Αστυνομίας θα βγαίνουν για ελέγχους και Κυριακές. Μέχρι στιγμής έχει οριστεί να υπάρχει μόνιμη υπηρεσία κάθε Σάββατο. Σημειώθηκε μια αναστάτωση γιατί συνεχίζεται ο σχεδιασμός που έχουμε, ανοιχτούς πεζόδρομους για την εύκολη διέλευση των πεζών. Πρόκειται για μια κίνηση στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλει ο Δήμος Λαρισαίων για την “τάξη” στο κέντρο της πόλης. Δεν είναι κάτι πρόσκαιρο. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται και στον λόφο του Φρουρίου».

ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Την ίδια ώρα θετικά βλέπει τους ελέγχους για τη διατήρηση της «τάξης» ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης νομού Λάρισας. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος Γιάννης Μπιώτης υποστηρίζει ότι «ο Σύνδεσμος χαιρετίζει την προσπάθεια του Δήμου για την εξάλειψη των αυθαιρεσιών που παρατηρούνται στο κέντρο της πόλης και όχι μόνο». Παράλληλα, καλεί τις αρμόδιες αρχές να ενισχύσουν τους ελέγχους σε ώρες και μέρες αιχμής «αφού πρώτα» όπως υπογραμμίζει «ξεκαθαρίσει το τοπίο των ορίων και των παράνομων διελεύσεων στους πεζόδρομους της Λάρισας από τα τροχοφόρα. Θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια για την ομαλοποίηση της κίνησης στη Λάρισα και τον εξωραϊσμό της εικόνας της».

Η προχθεσινή Κυριακή ήταν ημέρα προστίμων και κλήσεων, καθώς αστυνομικοί μοίραζαν κλήσεις και σε παράνομα σταθμευμένα δίκυκλα. Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Δήμο Λαρισαίων η λειτουργία του δωρεάν χώρου στάθμευσης για τα δίκυκλα στο κέντρο της πόλης. Το πρόβλημα ωστόσο της ανεξέλεγκτης στάθμευσης η δημοτική αρχή ευελπιστεί ότι θα το λύσει με την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου (μπάρες) σε κεντρικούς πεζόδρομους. Ένα έργο που στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας και της αναμόρφωσης της πόλης. Το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του έργου αναμένεται να ανάψει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου. Κατά τη συνεδρίαση προβλέπεται να εγκριθούν οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης του έργου. Η παραπομπή του θέματος προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα δρομολογήσει τη διαδικασία για την εκτέλεσή του.

Με τους συνεχείς ελέγχους αλλά και την τοποθέτηση των μπαρών επιχειρείται να εκτονωθεί το πρόβλημα και να μπει τάξη στο κέντρο της Λάρισας, εστιάζοντας στην τήρηση των κανόνων. Στην παράνομη δηλαδή στάθμευση και διέλευση αλλά και στην οριοθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass