ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ

Στην Αβερώφειο το ιππικό κέντρο Λάρισας

* Δωρεάν ιππασία και ιπποθεραπεία από τον Δήμο Λαρισαίων

Δημοσίευση: 05 Απρ 2017 22:50

Δωρεάν θεραπευτική ιππασία για όλους τους Λαρισαίους σε συνεργασία με τον Ιππικό Όμιλο Λάρισας και το Ειδικό Σχολείο Νεάπολης που εφαρμόζει πρόγραμμα ιπποθεραπείας και δωρεάν μαθήματα ιππασίας προσφέρει ο Δήμος Λαρισαίων.

Το αθλητικό τμήμα της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής συνεχίζει το πρόγραμμα εκμάθησης ιππασίας στις εγκαταστάσεις του Δήμου στο Αθλητικό Κέντρο «Γ. Μητσιμπόνας» για παιδιά 6 ετών και άνω καθώς και για ενηλίκους.

Τα μαθήματα γίνονται με την Ακύλα και τη Λίζα, και χθες το πρωί έγινε η παρουσίαση των προγραμμάτων από τον δημοτικό σύμβουλο, εντεταλμένο σε θέματα αθλητισμού, Γιώργο Κωσταρόπουλο, τον πρόεδρο του Ιππικού Ομίλου Λάρισας Θωμά Γεωργιάδη, την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αθλητισμού Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Σταυρούλα Μπαξεβάνου, τον προϊστάμενο του αθλητικού τμήματος Στ. Τσίρκα και τις δυο εκπαιδεύτριες Σμαράγδα Μπελτέ και Όλγα Μούκα.

Για τη δυνατότητα που έχουν όλοι οι Λαρισαίοι να παρακολουθήσουν κάποιο από τα προγράμματα του Ιππικού Ομίλου μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος εντεταλμένος για θέματα αθλητισμού Γιώργος Κωσταρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι «για πρώτη φορά παρέχεται δωρεάν σε όλους τους Λαρισαίους πρόγραμμα ιπποθεραπείας και εκμάθηση ιππασίας». Παράλληλα, ο κ. Κωσταρόπουλος αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής να μεταφερθεί το ιππικό κέντρο σε άλλο χώρο, μεγαλύτερο, έτσι ώστε να καλύπτει ακόμα περισσότερους Λαρισαίους και αυτός δεν είναι άλλος από την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή.

Η ιππασία είναι ένα υπέροχο άθλημα που συνδυάζει τη σωματική άσκηση με την επαφή με το άλογο. Τα παιδιά και οι ενήλικες έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στη φύση, να εξοικειωθούν με τα άλογα μαθαίνοντας να ιππεύουν καθώς και να τα φροντίζουν. Μάλιστα οι εκπαιδευτές αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα οικογενειακό άθλημα. Τα παιδιά προπονούνται μαζί με τους γονείς τους. Η ιππασία είναι το μοναδικό ολυμπιακό άθλημα όπου άνθρωποι και ζώα συνεργάζονται ως ενιαίο σύνολο, ένα από τα ελάχιστα όπου άνδρες και γυναίκες αγωνίζονται με ίσους όρους και το μόνο που έχει δύο αθλητές, το άλογο και τον αναβάτη.

Ο Ιππικός Όμιλος Λάρισας αναλαμβάνει στις εγκαταστάσεις του Δήμου δωρεάν προς όλους την εφαρμογή του προγράμματος της θεραπευτικής ιππασίας και του προγράμματος ιππασίας για παιδιά και ενηλίκους με κινητικά προβλήματα με εξειδικευμένο προσωπικό. «Ο Δήμος Λαρισαίων αγκάλιασε το δωρεάν πρόγραμμα ιπποθεραπείας και ιππασίας προκειμένου να διαδοθεί το άθλημα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιππικού Ομίλου – κτηνίατρος Θωμάς Γεωργιάδης.

Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ειδικού Σχολείου αλλά και για τα οφέλη της ιπποθεραπείας μίλησε η εκπαιδεύτρια ιπποθεραπείας – φυσιοθεραπεύτρια Όλγα Μούκα, ενώ η εκπαιδεύτρια ιππασίας Σμαράγδα Μπελτέ αναφέρθηκε στα οφέλη που προσφέρει στον αναβάτη η επαφή και η επικοινωνία με το άλογο.

Οι γονείς για περισσότερες πληροφορίες για τη σχολή εκμάθησης ιππασίας μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του αθλητικού τμήματος στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, στο τηλέφωνο 2410-235260 και στην καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής – εκπαιδεύτρια ιππασίας Σμαράγδα Μπελτέ 6972-809.604. Για το πρόγραμμα της θεραπευτικής ιππασίας μπορούν να επικοινωνούν με τον κ. Θωμά Γεωργιάδη 6945-203.678 και με την ιπποθεραπεύτρια Όλγα Μούκα στο τηλέφωνο 6974-142.009.  

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass