ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ

Μαχητικό παρόν στην 105η επέτειο του Κιλελέρ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2015 10:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:50

Αγωνιστική πρόσκληση στις ομοσπονδίες, τους αγροτικούς συλλόγους, τους αγρότες και κτηνοτρόφους που συσπειρώνονται στη ΠΑΣΥ να δώσουν μαχητικό παρόν στο πανελλαδικό αγωνιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αύριο Κυριακή 15 Μαρτίου στις 12:00 το μεσημέρι στο Κιλελέρ απευθύνει, με ανακοίνωση της η Πανελλαδική Γραμματεία.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥ «τιμάμε και φέτος αγωνιστικά την 105η επέτειο από τον ξεσηκωμό των κολίγων στο Κιλελέρ. Η κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε, συνεχίζονται όμως με την ίδια ένταση όλες οι αντιαγροτικές- αντιλαϊκές πολιτικές που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και στο ξεκλήρισμα τους φτωχομεσαίους αγρότες. Είναι εδώ η φορολογία από το πρώτο ευρώ, ο ΕΝΦΙΑ ή όπως αλλιώς θα ονομαστεί, η ακρίβεια στο πετρέλαιο, το ρεύμα και τα αγροτικά εφόδια. Είναι εδώ οι συνέπειες του εμπάργκο της Ρωσίας για την ωμή επέμβαση της ΕΕ στην Ουκρανία. Κόβουν τα αναγκαία για την έναρξη της νέας χρονιάς καλλιεργητικά δάνεια, ο καταρροϊκός πυρετός καραδοκεί και κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί, η ραγδαία μείωση των εξισωτικών αποζημιώσεων, οι απλήρωτες ζημιές από τον ΕΛΓΑ, οι ζημιές από τις πρόσφατες πλημμύρες, η συνεχιζόμενη μείωση των ευρωπαϊκών ενισχύσεων, το νέο χαράτσι του 3% που παρακρατούν από φέτος σε όλες τις ενισχύσεις της ΕΕ, το συνεχιζόμενο χαράτσι σε κάθε δήλωση ΟΣΔΕ, η θηλιά των χρεών σε τράπεζες, εφορία, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση τόσο σε μας όσο και στις οικογένειές μας. Και φυσικά η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πίνει νερό στο όνομα της νέας ΚΑΠ η οποία αποτελεί το εργαλείο της ΕΕ για τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες και επιχειρηματίες, δηλαδή τους συγχρόνους τσιφλικάδες. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, αξιοπρεπής στάση δεν μπορεί να αποτελεί η στάση αναμονής και υποταγής στην οποία μας καλούν τα διάφορα παπαγαλάκια του συστήματος και οι όψιμοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές. Αξιοπρεπής και περήφανη στάση είναι η οργάνωση του αγώνα μας για αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημα, την κατάργηση του αντιλαϊκού νομικού πλαισίου, σε κατεύθυνση ρήξης με τις αντιαγροτικές πολιτικές της κυβέρνησης, τη νέα ΚΑΠ και την ΕΕ, σε συμμαχία με τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, που επίσης πλήττονται, για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας σε αντιστοιχία με τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας και της εποχής μας. Έτσι τιμάμε εμείς τους αγώνες και τις θυσίες των εξεγερμένων κολίγων» καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΑΣΥ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΩΤΕΣ

Ο Αγροτικός Σύλλογος και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγιάς, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, καλούν, με ανακοίνωσή τους, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους του Δήμου Αγιάς να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για την 105η επέτειο του Κιλελέρ την Κυριακή 15 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, «ώστε αγωνιστικά να τιμηθεί ο ξεσηκωμός των κολίγων, αλλά και να δοθεί συνέχεια στο μεγαλειώδες πανελλαδικό συλλαλητήριο της Αγιάς». «Διεκδικούμε» επισημαίνουν «άμεσα την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα προϊόντα που επλήγησαν, να διαχωρίσει η κυβέρνηση τη θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το εμπάργκο στη Ρωσία και να ζητήσει την άρση του εμπάργκο στη Ρωσία». Η αναχώρηση από την Αγιά θα γίνει στις 10 το πρωί της Κυριακής.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Νομού Λάρισας, με ανακοίνωση του καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στην αυριανή εκδήλωση τιμής και μνήμης την εξέγερση των αγροτών του Κιλελέρ και για τους νεκρούς τους. Όπως τονίζουν «πέρασαν πάνω από εκατό χρόνια από τότε και σήμερα ακόμα τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά και οξυμμένα εξ αιτίας της αύξησης του κόστους παραγωγής και της μείωσης των τιμών των προϊόντων. Τα αιτήματά τους είναι πολλά και δίκαια. Τασσόμαστε αλληλέγγυοι, γιατί και εμείς αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τις αλλεπάλληλες περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και τις περικοπές δαπανών της κυβέρνησης για την παιδεία». Η δωρεάν μετάβαση για την εκδήλωση στο Κιλελέρ θα γίνει με λεωφορεία, που θα ξεκινήσουν από την πλατεία Λαού στις 10.30 την Κυριακή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass