ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΣΕ

Συνελήφθη ο εμπρηστής των κάδων απορριμμάτων

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2017 11:18

Ενας 43χρονος Λαρισαίος είναι, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο εμπρηστής των κάδων απορριμμάτων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Ο 43χρονος άνεργος συνελήφθη χθες τα ξημερώματα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, κατηγορούμενος «για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς».

Ο συλληφθείς είχε εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο» της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων, αφού, από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και τον περασμένο Απρίλιο, έδρασε 18 φορές – κυρίως στην περιοχή του ΟΣΕ – καίγοντας άλλους 31 συνολικά κάδους απορριμμάτων, ενώ από τον εμπρησμό, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα, που έτυχε να είναι σταθμευμένα κοντά σε κάδους.

Αστυνομικοί παρακολουθούσαν την περιοχή μετά την ένταση της δράσης του 43χρονου που, ανά διαστήματα, μεταμεσονύκτιες ώρες συνήθως, πυρπολούσε διαδοχικά κάδους στην ίδια συνοικία. Έτσι προχθές, περασμένα μεσάνυχτα, συνελήφθη στη διασταύρωση των οδών Μπασδέκη και 28ης Οκτωβρίου αφού νωρίτερα είχε πυρπολήσει άλλους τρεις κάδους απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος πυρπόλησε αρχικά δυο κάδους στην οδό Μπασδέκη και παρά τις προσπάθειες κατοίκων της περιοχής να σβήσουν τη φωτιά, οι κάδοι καταστράφηκαν ολοσχερώς. Ο δράστης πυρπόλησε στη συνέχεια και έναν τρίτο κάδο, στην ίδια οδό, για να συλληφθεί τελικά από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας που περιπολούσαν στην περιοχή.

Με αφορμή τη σύλληψη του 43χρονου Λαρισαίου, από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε χθες ότι «έπειτα από συντονισμένες έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 43χρονο, διότι, λίγη ώρα νωρίτερα, με τη χρήση αναπτήρα, προκάλεσε πυρκαγιά σε τρεις δημοτικούς κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα την ολική καταστροφή τους.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών προέκυψε ότι ο 43χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 27-11-2016 έως 22-04-2017 στην πόλη της Λάρισας διέπραξε ακόμη 31 εμπρησμούς δημοτικών κάδων απορριμμάτων, από τους οποίους προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε τέσσερα επιβατικά αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα κοντά σε αυτούς. Από την κατοχή του κατασχέθηκε ένας αναπτήρας». Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass