Καμπάνια στον Τύρναβο για το νερό

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2015 14:59 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 20:54

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Μια σημαντική  πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Τυρνάβου με  αφορμή την Παγκόσμια μέρα για το νερό στις 22 Μαρτίου, Μια πρωτοβουλία που  υπογράφουν ο δήμαρχος  κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  και πρόεδρος της πρωτοβάθμιας επιτροπής παιδείας κ. Ρούλα Σουρλατζή και ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής παιδείας κ. Τάκης Κουτσίνας.

Οι Επιτροπές Παιδείας του Δήμου Τυρνάβου σε συνεργασία με την Δ.Ε.Υ.Α. ΤΥΡΝΑΒΟΥ θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου και θα συζητήσουν με τους μαθητές το επίκαιρο θέμα της αειφορικής διαχείρισης των υδατικών πόρων.

 Οι εκδηλώσεις θα γίνουν την Πέμπτη, την  Παρασκευή 19 και 20 Μαρτίου και την Δευτέρα 23 Μαρτίου. Για το λόγο αυτό έχει γίνει και σχετική καμπάνια από πλευράς Δήμου Τυρνάβου σε όλα τα σχολεία.

Όπως  είναι γνωστό η Παγκόσμια Ημέρα για το νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Ζανέιρο της Βραζιλίας το 1992. Τη σχετική απόφαση πήρε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου του 1992, που όρισε την 22α Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το νερό.

Το νερό, ο επονομαζόμενος και λευκός χρυσός, πηγή ζωής για τον άνθρωπο, βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένο στον πλανήτη.

Ο ΟΗΕ ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2004 δεκαετή καμπάνια με τίτλο «Νερό για Ζωή». Στόχος των δράσεων, που θα εφαρμοστούν από τις κυβερνήσεις όλων των χωρών του κόσμου, είναι η μείωση στο ήμισυ του αριθμού των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και στις βασικές συνθήκες υγιεινής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass