ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ι.Μ. ΘΕΣΣΑΛΙΩΤΙΔΟΣ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙΟΦΕΡΣΑΛΩΝ

Καλύτεροι πολίτες και χριστιανοί οι "απόφοιτοι" Κατηχητικών

* Πάνω από 1.500 παιδιά με τους γονείς τους στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2017 22:40

Γιορτή για τη λήξη των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων πραγματοποιήθηκε στο πάρκο του Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 1.500 παιδιά με τους γονείς τους.

Στην εκδήλωση προλόγισε ο φοιτητής της Νομικής Αθηνών Κων/νος Μανταλιάς, από το Κέντρο Νεότητας της Μητρόπολης, ο οποίος τόνισε τον ρόλο των κατηχητικών σχολείων στη διαμόρφωση καλών χριστιανών και αργότερα καλών πολιτών. Ακολούθησαν ύμνοι από τη Βυζαντινή Χορωδία Παίδων υπό τη διεύθυνση του ιεροδιακόνου π. Θωμά Κάγια του παραρτήματος Φαρσάλων.

Κατόπιν μίλησε η αρχαιολόγος του Δήμου Φαρσάλων κ. Βάσω Νούλα για την ιστορία της πόλης και της περιοχής των Φαρσάλων. Στη συνέχεια η Χορωδία της Μητρόπολης υπό τη διεύθυνση του Αγγελου Παλαπέλα τραγούδησε υπέροχα χριστιανικά τραγούδια. Ακολούθησε το κατηχητικό σχολείο Σοφάδων που παρουσίασε ένα θεατρικό σκετς για την αξία της οικογένειας και στη συνέχεια τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων των Φαρσάλων των ενοριών Αγίου Νικολάου, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Γεωργίου και Αγίου Νικολάου Διλόφου τραγούδησαν όμορφα χριστιανικά τραγούδια.

Κατόπιν τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη κ. Τιμόθεο για την επιλογή της πόλης των Φαρσάλων για τη γιορτή λήξης των κατηχητικών σχολείων και τον π. Παναγιώτη Καλλιώρα για την άριστη συνεργασία που είχε με τους ανθρώπους του Δήμου για τη διοργάνωση της όμορφης εκδήλωσης των κατηχητικών σχολείων.

Ο μητροπολίτης κ. Τιμόθεος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: "Το έργο των κατηχητικών σχολείων είναι πολύ αξιόλογο, γιατί δίνει στα παιδιά γνώσεις για τη χριστιανική πίστη και την εκκλησία, καθώς και ψυχική δύναμη στα παιδιά για όλη τη ζωή τους". Κατόπιν ευχαρίστησε τον δήμαρχο Φαρσάλων κ. Άρη Καραχάλιο για την άριστη φιλοξενία και την άριστη συνεργασία στη διοργάνωση της εκδήλωσης και δοξολόγησε τον Πανάγιο Θεό που στηρίζει την εκκλησία, τους κατηχητές, τα κατηχητόπουλα, όλους τους κληρικούς και τους λαϊκούς για τα έργα τους που δοξάζουν την εκκλησία του Χριστού.

Τέλος, ευχαρίστησε τους συντελεστές του Γραφείου Νεότητας για το έργο τους και για τη διοργάνωση της συνάντησης των κατηχητικών σχολείων της Μητρόπολης καθώς και τους κατηχητές και κατηχήτριες για το θεάρεστο έργο τους, και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην εκκλησία.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του Δήμου Φαρσάλων και τους Συλλόγους Ντόπιων "Ο Ενιπέας" των Αργιθεατών και των Μικρασιατών Φαρσάλων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσημοι, ο ιερός κλήρος, πλήθος παιδιών των κατηχητικών σχολείων με τους γονείς τους και πολλοί κάτοικοι των Φαρσάλων.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass