ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΘΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Κίνδυνοι από αγριόχορτα σε Τύρναβο και Τέμπη

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2017 22:45
Επικίνδυνα τα αγριόχορτα σε οικόπεδα ιδιωτών Επικίνδυνα τα αγριόχορτα σε οικόπεδα ιδιωτών

Είναι λίγες μέρες που μπήκε ο Μάης και όσο ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες με το Καλοκαίρι να είναι όλο και πιο κοντά, περισσότερο επικίνδυνα γίνονται τα αγριόχορτα τα οποία έχουν κατακλύσει πολλά οικόπεδα ιδιωτών, σε Τύρναβο και Αμπελώνα, στα χωριά του Δήμου Τυρνάβου αλλά και στα χωριά του Δήμου Τεμπών.

Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι των δύο Δήμων, Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιόπας και Τεμπών κ. Θωμάς Τσιαπλές, κάνουν εκκλήσεις ώστε εν όψει της αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου έως 31η Οκτωβρίου και σύμφωνα με Πυροσβεστική Διάταξη, πρέπει οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μ. από τα όριά τους, να προβούν στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καύσιμων ή εκρήξιμων υλικών και αντικειμένων, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

Σύμφωνα με τα παραπάνω οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα επιβληθούν οι από τον Ν. 3852/2010 αρθ. 94 παρ.26, προβλεπόμενες κυρώσεις

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ο Δήμος Τυρνάβου προσβλέπει στην συνεργασία των Δημοτών του και τονίζει ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών.

Από πλευράς δήμου εδώ και πολλές εβδομάδες η αρμόδια αντιδημαρχία μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου έχουν μπει σε μια διαδικασία καθαρισμού των δημοτικών και άλλων οικοπέδων από τα χόρτα, με στόχο την αποφυγή στο επόμενο χρονικό διάστημα τυχόν πυρκαγιών.

 Οι αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τσιόπας καλεί τους ιδιοκτήτες ή νομείς οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές είτε κοντά σ’ αυτούς, να προβούν έστω και τώρα σε ράντισμα και καθαρισμό των χώρων αυτών από αγριόχορτα για αν μη μεταβληθούν σε σκουπιδότοπους με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και αποτελέσουν στο μέλλον, ενόψει της θερινής περιόδου, εστίες ανάφλεξης με κίνδυνο πυρκαγιάς στις κατοικημένες περιοχές με απρόβλεπτες συνέπειες για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass