ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΔΥΕ

Πορεία ειρήνης ενάντια στους πολέμους και την κυβερνητική πολιτική

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2017 22:50

Την καταδίκη στην πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις, την απαίτηση για απεμπλοκή της Ελλάδας και το κλείσιμο των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων, εξέφρασαν τα μέλη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) χθες στη Λάρισα, πραγματοποιώντας πορεία ειρήνης που ξεκίνησε από τον Λόφο του Μεζούρλο και κατέληξε στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Η πορεία με μικρή συμμετοχή αλλά με πολύ παλμό, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα και περιελάμβανε στάση στην πύλη της 1ης Στρατιά όπου επικολλήθηκε σχετικό ψήφισμα από τα μέλη της Γραμματείας Λάρισας της ΕΕΔΥΕ. Στη πλατεία Ταχυδρομείου, όπου και κατέληξε η πορεία, στον χώρο μπροστά από την Ιατρική Σχολή, πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση που περιελάμβανε την ομιλία της προέδρου της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας, Δήμητρα Παπαστεργίου και μουσικό πρόγραμμα.

Όπως επεσήμανε στην ομιλία της η κ. Παπαστεργίου, με την πορεία ειρήνης, τιμούνται οι αγώνες και οι θυσίες χιλιάδων αγωνιστών που πορεύτηκαν και συνεχίζουν να πορεύονται αδιάκοπα και ασυμβίβαστα στον δρόμο της αντιιμπεριαλιστικής πάλης. Επιπρόσθετα, η πρόεδρος της επιτροπής ειρήνης κατήγγειλε την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΑΖΑ-ΑΝΕΛ, που όπως χαρακτηριστικά είπε, συνεχίζει την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επιβάλλοντας νέα αβάσταχτα μέτρα για τον λαό, δίνοντας προκλητικά προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο και δισεκατομμύρια ευρώ για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς.

«Η πάλη των λαών θα δυναμώνει στον βαθμό που απορρίπτει τα απατηλά συνθήματα περί «εθνικής ενότητας», «εθνικής ομοψυχίας», «εθνικών στόχων» και κατανοείται καλύτερα πως είναι αντίθετα τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των εφοπλιστών με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Ο λαός μας πρέπει να βρίσκεται σε επιφυλακή και ετοιμότητα, να απαιτήσει καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι τα θύματα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επιβάλλεται να καταδικαστεί η επικίνδυνη συμφωνία μεταξύ ΕΕ-τουρκίας. Παλεύουμε ενάντια στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και απαιτούμε άμεσα μέτρα ανακούφισής τους. Επίσης δυναμώνουμε την αλληλεγύη μας προς τον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα του μέχρις ότου αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Καταλήγοντας, η κ. Παπαστεργίου, συνόψισε το βασικό πλαίσιο των διεκδικήσεων της ΕΕΔΥΕ, όπως εκφράστηκε και στο σχετικό ψήφισμα που επικολλήθηκε στην 1η Στρατιά και οι οποίες είναι:

-Να σταματήσει η λειτουργία του ελληνικού στρατηγείου επιχειρήσεων της Ε.Ε.

-Να μην διατεθεί καμία υποδομή της Ελλάδος και κανένας φαντάρος για την οργάνωση και τον σχεδιασμό των πολεμικών επιχειρήσεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

-Να γυρίσουν πίσω όλα τα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων που βρίσκονται στο εξωτερικό σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

-Να κλείσει η βάση της Σούδας.

-Καμία αλλαγή των συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα που περιελάμβανε αγωνιστικά τραγούδια.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass