ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ

Νέα πεζοδρόμια στην οδό Ηπείρου

* Τι προβλέπει η μελέτη για την ανακατασκευή της Μεγ. Αλεξάνδρου

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2017 22:10

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης, μεθαύριο, κατατίθενται προς έγκριση οι μελέτες για την ανακατασκευή οδών όπως η Μεγ. Αλεξάνδρου και η Ηπείρου. Η ανακατασκευή της Μεγ. Αλεξάνδρου (με ποδηλατόδρομο και μια λωρίδα κίνησης οχημάτων, για λεωφορεία και ταξί) είναι ενταγμένη στο πλαίσιο των συνολικότερων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στο κέντρο της πόλης αλλά η ανακατασκευή της οδού Ηπείρου, είναι η πρώτη ουσιαστική παρέμβαση της δημοτικής αρχής για να αντικατασταθούν επιτέλους, τα φθαρμένα και ενίοτε επικίνδυνα για τους πεζούς πεζοδρόμια.

Η συνεδρίαση της Πέμπτης είναι η δεύτερη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου εντάσσονται έργα υψηλού προϋπολογισμού καθώς προηγήθηκαν έργα όπως του ΟΥΗΛ και των ασφαλτοστρώσεων. Ακριβώς λόγω του ύψους του προϋπολογισμού (σ.σ. που υπερβαίνουν το μισό εκατ. ευρώ) των έργων – τόσο αυτών που αποφασίσθηκαν στη συνεδρίαση της 25ης Απριλίου όσο και αυτών που αναμένεται να εγκριθούν στη μεθαυριανή συνεδρίαση, οι σχετικοί διαγωνισμοί θα εγκριθούν πρώτα από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις. Έτσι με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, οι εργολάβοι δεν αναμένεται να εγκατασταθούν άμεσα αλλά τους επόμενους μήνες.

ΗΠΕΙΡΟΥ

Με βάση την καθημερινότητα των συμπολιτών, λόγω και της κακής κατάστασης των πεζοδρομίων, η ανακατασκευή της οδού Ηπείρου αποτελεί σημαντικό έργο ενώ το επόμενο διάστημα θα ανακασκευασθούν πεζοδρόμια και σε άλλες κεντρικές οδούς.

Έτσι, όπως διευκρινίζεται στην εισήγηση του αντιδημάρχου Τεχν. Έργων Γ. Σούλτη, η ανακατασκευή αφορά σε μεγαλύτερο τμήμα της Ηπείρου, που περιλαμβάνεται μεταξύ των οδών, από την Ανθίμου Γαζή και τη Ναυαρίνου, έως τον κυκλικό κόμβο (Ρίμπνικ) δηλαδή στον Αγ. Κωνσταντίνο.

Οι εργασίες, μεταξύ άλλων αφορούν σε νέα κρασπεδόρειθρα και πεζοδρόμια ενώ και στις δύο πλευρές θα κατασκευασθούν διάδρομοι κυκλοφορίας ατόμων με προβλήματα όρασης. «Σε όλες τις διασταυρώσεις» σημειώνεται στην εισήγηση «θα δημιουργηθούν ράμπες για την απρόσκοπτη πρόσβαση στο πεζοδρόμιο» και «θα γίνει επίσης εκσκαφή της οδού, πλήρης ανακατασκευή της οδοστρωσίας και κατασκευή νέου ασφαλτικού». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1,4 εκατ. ευρώ.

ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Για την ανακατασκευή της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1,6 εκατ. ευρώ.  Το έργο, όπως σημειώνεται στην τεχνική περιγραφή «αφορά την πλήρη ανακατασκευή της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στο πλαίσιο της μελέτης “Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας” και περιλαμβάνει την κατασκευή ποδηλατόδρομου και μίας λωρίδας κίνησης οχημάτων (για λεωφορεία και ταξί) στο κατάστρωμα της οδού, που διαχωρίζονται μεταξύ τους με νησίδα πρασίνου και την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, σε διατομή ενιαίας στάθμης (χωρίς κράσπεδα και ρείθρα).

Στο ύψος της Κεντρικής πλατείας διαμορφώνονται επιπλέον λωρίδα στάσης ταξί με διαχωριστική υπερβατή νησίδα, θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ, θέσεις φορτοεκφόρτωσης, θέσεις στάθμευσης ποδηλάτων, στάση λεωφορείου και νέοι χώροι πρασίνου. Επίσης ανακατασκευάζεται το παρόδιο τμήμα της Κεντρικής πλατείας (πλάτους 3,00μ) για αντικατάσταση της παλαιάς δενδροφύτευσης».

Στην τεχνική περιγραφή του έργου διευκρινίζεται επίσης ότι «παράλληλα κατασκευάζεται νέο δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων. Τέλος κατασκευάζονται τοιχεία σκυροδέματος στις θέσεις υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων» αφού η εν λόγω οδός περιλαμβάνεται στο σχέδιο υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass