ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ Ν.Τ. ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Αντίσταση μέχρι την ανατροπή μνημονίων και λιτότητας

* Απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2017 22:15

«Καλούμε τους εργαζόμενους και όλη την κοινωνία σε αντίσταση, ενάντια στη λαίλαπα των νέων μέτρων, μέχρι την ανατροπή των μνημονίων και της λιτότητας», τόνισε χθες από τη Λάρισα, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Χρήστος Παπαναστάσης.

Ο κ. Παπαναστάσης βρέθηκε στην πόλη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την πανεργατική απεργία που κήρυξαν από κοινού η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στις 17 Μαΐου, ενόψει της συζήτησης και ψήφισης από την Ολομέλεια της Βουλής των μέτρων που συμφώνησε με τους δανειστές η κυβέρνηση.

Το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ περιόδευσε χθες σε χώρους δουλειάς, ενώ συμμετείχε σε πανθεσσαλική σύσκεψη σωματείων και νομαρχιακών τμημάτων της ΑΔΕΔΥ.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαναστάση, «εδώ και 7 χρόνια βρισκόμαστε στον αστερισμό των μνημονίων, μπλε, πράσινων και κόκκινων, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια βιώνουμε τον παραλογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που αντί να σχίσει με ένα νόμο τα μνημόνια, όπως δεσμευόταν προεκλογικά, τελικά ψήφισε το δικό της, τρίτο μνημόνιο. Με την τεχνική συμφωνία των προηγούμενων ημερών, δέχτηκε άλλη μία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, έως και 3.600 ευρώ τον χρόνο, ενώ θα μειωθεί και το αφορολόγητο στα 5.600 ευρώ, με αποτέλεσμα να φορολογούνται εργαζόμενοι με μισθό 400 και 500 ευρώ τον μήνα».

«Τα μέτρα αυτά θα προκαλέσουν επιπλέον φτωχοποίηση στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο κ. Παπαναστάσης και αναρωτήθηκε «αν θέλουν να μας στείλουν όλους στα συσσίτια»!

Υπενθύμισε παράλληλα ότι το 2018 προβλέπονται 450 επιπλέον μέτρα, στα οποία περιλαμβάνονται οι ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ, των λιμανιών, αλλά και του νερού.

Η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για αξιοπρεπείς συντάξεις και μισθούς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ειδικά σε κρίσιμους κοινωνικά τομείς, όπως η υγεία και η παιδεία, ώστε να σταματήσουν οι ελαστικές μορφές εργασίας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λάρισας της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Παπαποστόλου, τόνισε ότι «αυτές τις ημέρες η κυβέρνηση, με τη συμφωνία που έκλεισε με τους δανειστές, δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Η νέα συμφωνία, που αποτελεί ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο, έρχεται να περικόψει κι άλλο τις συντάξεις, μετατρέποντάς τες σε προνοιακά βοηθήματα, να φοροληστέψει κι άλλο τον ελληνικό λαό, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, να ξεπουλήσει δημόσιες επιχειρήσεις, κρίσιμες υπηρεσίες κι οργανισμούς και να περιορίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Πρόκειται, λοιπόν, ουσιαστικά για το 4ο μνημόνιο που οδηγεί τον λαό σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση και την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο».

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στις 17 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛ

Την ίδια ώρα, αλλά στην Κεντρική πλατεία, θα πραγματοποιηθεί η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στο σχετικό κάλεσμα, τονίζεται ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συμφώνησε με την Ε.Ε και το ΔΝΤ, για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Βιομηχάνων και των άλλων μεγαλοεπιχειρηματιών, να φέρει για ψήφιση στη Βουλή, ένα νέο πακέτο αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων, που προστίθενται πάνω σε όλα τα προηγούμενα. Παρά τη δήθεν διαφοροποίησή τους, συνυπεύθυνα είναι και τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο (Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), το οποίο προέβλεπε ότι θα παρθούν αυτά και άλλα αντιλαϊκά μέτρα».

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass