ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Υπόθεση όλων η φιλανθρωπία

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2017 22:25

Ο Σύλλογος Φιλανθρωπίας και Ιεραποστολής «Η Παναγία η Ελεούσα» ιδρύθηκε το 1995 ως σύλλογος εξωτερικής ιεραποστολής.

Ως έργο του είχε τη φροντίδα για ανέγερση ιερών ναών, τη μέριμνα για μισθοδοσία ιθαγενών ιερέων, τη χρηματική φροντίδα για μετάφραση ιερών κειμένων σε τοπικές γλώσσες, κυρίως στην Αφρική, για συγκρότηση εκπαιδευτικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Από το 1995 μέχρι σήμερα ο σύλλογος έχει στείλει ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα σε χώρες κυρίως της Αφρικής, αλλά και σε χώρες της βαλκανικής χερσονήσου. Σε συνεργασία κυρίως με τον Σύλλογο Εξωτερικής Ιεραποστολής της Καρδίτσας αλλά και των Αθηνών, αλλά και με άλλους συλλόγους, πραγματοποίησε αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας σε Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, όπου συμμετείχαν και αρκετά μέλη του συλλόγου ενώ έστειλε τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα σε χώρες της Αφρικής όπου υπάρχουν ορθόδοξες εκκλησίες, Ελληνες επίσκοποι και Ελληνες ιεραπόστολοι που έχουν συνεργάτες ντόπιους, κληρικούς και λαϊκούς.

Ο σύλλογος πάντα φρόντιζε και για την εσωτερική ιεραποστολή. Λόγω της οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια δαπανά περισσότερα χρήματα για πολίτες που έχουν μεγάλη ανάγκη στην πόλη και στην επαρχία Φαρσάλων, ενώ έχει στείλει ρούχα και προϊόντα καθαριότητας σε φυλακές, γηροκομεία, ορφανοτροφεία, στον Ερυθρό Σταυρό και ενισχύει χρηματικά ιεραποστολικούς συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.

Ο σύλλογος ενισχύει φτωχές οικογένειες στην περιοχή των Φαρσάλων δίνοντας είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και πληρώνει ενοίκια και πετρέλαιο θέρμανσης σε κάποιες από αυτές.

Δίνει χρήματα μόνο για περιπτώσεις ασθενειών.

Το Δ.Σ. είναι πολύ προσεκτικό στη διαχείριση των χρημάτων και των διάφορων αγαθών που τους εμπιστεύονται οι κάτοικοι της περιοχής, είτε είναι μέλη είτε όχι, γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να εκμεταλλευτούν την καλή διάθεση για προσφορά του συλλόγου. Τα μέλη του συλλόγου που είναι πάνω από 300, κάθε μήνα δίνουν χρήματα, ρούχα ή τρόφιμα. Όμως τα τελευταία χρόνια μειώνονται οι δωρεές και οι προσφορές, αλλά ευτυχώς πάντα συγκεντρώνονται τα αναγκαία χρήματα κυρίως στις μεγάλες γιορτές και έτσι συνεχίζεται αυτό το θεάρεστο έργο.

Επιπλέον ο σύλλογος για να ενισχύσει τη θρησκευτική συνείδηση των μελών του και όχι μόνο, προσκαλεί αξιόλογους ανθρώπους, λαϊκούς ή κληρικούς για να μιλήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου στην οδό Αθηνάς στο κέντρο της πόλης των Φαρσάλων ή στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης, με θρησκευτικό ή πολιτιστικό περιεχόμενο. Επίσης πραγματοποιούνται κύκλοι μελέτης της Αγίας Γραφής, στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου.

Συνεργάζεται με τη δημοτική αρχή Φαρσάλων για την ανακούφιση των φτωχών οικογενειών. Διοργανώνει εκδρομές σε μοναστήρια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με στόχο την ψυχική και πνευματική ενίσχυση, την πίστη στον Χριστό αλλά και την αναψυχή.

Ο σύλλογος καλεί τα μέλη του και όλους τους Φαρσαλινούς να ενισχύσουν το έργο του.

Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Στέλλα Τσαλούκη - Μπουλασίκη ανέφερε στην «Ε» τα εξής: «Η Ιεραποστολή δεν είναι υπόθεση μερικών μόνο ατόμων, αλλά ολόκληρης της εκκλησίας και είναι ευθύνη όλων των πιστών να συμμετέχουν σε έργα φιλανθρωπίας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Κίνητρο αυτού του έργου είναι η αγάπη μέσω της οποίας βρίσκει κάποιος τον αληθινό Θεό. Εργο της Ιεραποστολής είναι η διάδοση του Ευαγγελίου, σύμφωνα με την εντολή του Χριστού στους μαθητές Του «πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη».

Τέλος η προσφορά προς τους συνανθρώπους μας δεν τους λύνει πάντα τα μεγάλα προβλήματά τους, όμως δίνει χαρά, ανακούφιση και ελπίδα. Οι αγαθοεργίες είναι ευάρεστες στον Πανάγαθο Θεό και βελτιώνουν τις καρδιές των ανθρώπων και ενισχύουν την κοινωνική ζωή, ενώ η εξωτερική Ιεραποστολή ενισχύει την Ορθοδοξία στο τεράστιο έργο αγάπης σε φτωχές χώρες της Αφρικής και σε άλλα σημεία του κόσμου».

Το νέο Δ.Σ. του συλλόγου αποτελείται από τους εξής: Πρόεδρος Στέλλα Τσαλούκη - Μπουλασίκη, αντιπρόεδρος Αθανάσιος Παπαθεοδώρου, ταμίας Σωτήριος Τριχιάς, βοηθός ταμία Ευθυμία Πιτσάβα, γεν. γραμματέας Αικατερίνη Μπίμτσα, μέλη Παρασκευή Νεοφώτιστου, Μαρία Φλιώκα - Μπακαλέξη, αναπληρωματικοί Αικατερίνη Νταφοπούλου, Ευτυχία Αναγνωστοπούλου, Αρετή Μητσογιάννη.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass