«Κοκκίνισε» ο κάμπος

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2017 22:40

Θεσσαλικός κάμπος, Μάιο μήνα. Κόκκινες πινελιές σπάνε τη μονοτονία των απέραντων πράσινων εκτάσεων, δημιουργώντας εικόνες ζωγραφικών πινάκων.

 Όχι δεν είναι καλλιέργειες τουλίπας, αλλά το ανοιξιάτικο λουλούδι παπαρούνα, που έχει κατακλύσει χωράφια και τις παρυφές των αγροτικών δρόμων, δημιουργώντας εικόνες σαν αυτή των φωτογραφιών και μάλιστα εικόνες μιας μέρας, καθότι ως γνωστόν η παπαρούνα ανοίγει τα πέταλά της για μία μόνο μέρα και την επόμενη αρχίζει να φυλλορροεί.

Στην ελληνική μυθολογία η παπαρούνα ήταν ιερό φυτό της θεάς Δήμητρας, καθώς σαν παράσιτο των σιτηρών συμβόλιζε με την παρουσία της τη Δήμητρα, στα ανοιξιάτικα σπαρτά. Άρα, παρά το ότι είναι παράσιτο, ήταν καλός οιωνός στα χωράφια που φύτρωνε αφού θεωρούνταν «γόνιμα».

Ειδικά σε αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία, οι παπαρούνες έχουν φυτρώσει και μόνο στα όριά του, σαν να είναι προϊόν μιας καλλιέργειας.

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass