ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

Συντονίζονται ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2017 23:00
Σε δασική έκταση μεταξύ Δήμητρας και Ανατολής Αγιάς, διεξήχθη, χθες το πρωί, η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς «Δια Πυρός 2017» Σε δασική έκταση μεταξύ Δήμητρας και Ανατολής Αγιάς, διεξήχθη, χθες το πρωί, η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς «Δια Πυρός 2017»

Στον συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών, την επικαιροποίηση των διαθέσιμων μέσων και στον εντοπισμό τυχόν παραλείψεων, ενόψει και της νέας αντιπυρικής περιόδου, αφορούσε η άσκηση αντιμετώπισης δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης «Δια Πυρός 2017».

Η άσκηση, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας, διεξήχθη χθες το πρωί σε δασική έκταση μεταξύ Δήμητρας και Ανατολής Αγιάς, εκεί που πριν δέκα χρόνια, το 2007, στον ίδιο επαρχιακό δρόμο έχασαν τη ζωή τους δύο Λαρισαίοι όταν εγκλωβίστηκαν σε μεγάλη πυρκαγιά στον Κίσσαβο.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, πολίτης - μέσω του τηλεφωνικού αριθμού «199»- ενημερώνει για την εκδήλωση φωτιάς στην περιοχή, το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων Θεσσαλίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που αναλαμβάνει τον συντονισμό.

Κινητοποιούνται δυνάμεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και τους πλησιέστερους Πυροσβεστικούς Σταθμούς, ενημερώνονται οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας, η Διεύθυνση Δασών και το οικείο Δασαρχείο, ο Δήμος Αγιάς για να συνδράμει με οχήματα, όπως και η ΕΛ.ΑΣ. για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

Παράλληλα συγκροτείται Κέντρο Επιχειρήσεων ενώ εφαρμόζονται τα στάδια επιχειρησιακής ετοιμότητας, με πρωταρχικό σκοπό τον περιορισμό της φωτιάς και την αποτροπή της εξάπλωσής της σε πευκόφυτη έκταση, με δεδομένο ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκεται κοινότητα αλλά και μοναστήρι.

Με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης οδικού δικτύου και να ρίχνονται στη μάχη της κατάσβεσης εκμεταλλευόμενοι την αντιπυρική ζώνη.

Σκοπός της άσκησης, όπως διευκρίνισε ο διοικητής των ΠΥ Θεσαλίας Αχ. Τζουβάρας ήταν «η καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα, ο συντονισμός και η αγαστή συνεργασία όλων των εμπλεκομένων στη δασοπυρόσβεση φορέων».

Στην άσκηση συμμετείχαν δεκάδες οχήματα, προσωπικό και διοικήσεις των ΠΥ της Θεσσαλίας, της Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγιάς, της 1ης Στρατιάς, της ΕΛ.ΑΣ., της Διεύθυνσης Δασών αλλά και εθελοντικές ομάδες της Λάρισας.

Την άσκηση, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Δημ. Τσιόφας, η υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγιάς Χριστίνα Γιαννουλέα, οι εκπρόσωποι, του Δασαρχείου Λάρισας Χρ. Αναστόπουλος, της ΕΛ.ΑΣ. Κυρ. Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του Μεταξοχωρίου Γιάν. Πατσαβούρας.

Με την κ. Γιαννουλέα να διευκρινίζει πως ο Δήμος Αγιάς έχει ήδη προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες δασοπροστασίας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass