ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ποια περίπτερα καταργούνται και ποια θα παραχωρηθούν

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2017 22:25

Στη δημοπράτηση περιπτέρων αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Λαρισαίων, μετά και την ψήφιση Κανονιστικής Απόφασης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Κανονιστική (κατάργηση θέσεων κενωθέντων περιπτέρων, καθορισμός θέσεων κενωθέντων περιπτέρων και παραχώρηση δικαιώματος χρήσης θέσεων κενωθέντων περιπτέρων με δημόσια κλήρωση και με δημοπρασία) άναψε το «πράσινο φως» για τη μίσθωση 16 συνολικά περιπτέρων, οι άδειες των οποίων «χήρεψαν» και μεταβιβάσθηκαν στην αρμοδιότητα του Δήμου.

Παράλληλα θα καταργηθούν και θα κατεδαφισθούν άλλα 14 κλειστά σήμερα περίπτερα τα οποία εμποδίζουν τη διέλευση των πεζών, αφού σε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις βρίσκονται στα όρια δρόμου και πεζοδρομίου υποχρεώνοντας τους διερχόμενους να κατέβουν στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με την Κανονιστική Απόφαση του Δήμου Λαρισαίων (σ.σ. που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία), με βάση την προβλεπόμενη ποσόστωση, πέντε περίπτερα θα διατεθούν μετά από δημόσια κλήρωση σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων (άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι κ.α.) ενώ τα υπόλοιπα θα διατεθούν με δημοπρασία.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ

Αναλυτικότερα καταργούνται οι θέσεις των κενωθέντων περιπτέρων στις οδούς: Λατταμύας 10, Πλατεία Εργατικής Πρωτομαγιάς, Ύδρας πεζόδρομος και Παπαναστασίου, Νεράτζη και Λαζαρίδη, Ηρ. Πολυτεχνείου και Πλούτωνος, Ηρ. Πολυτεχνείου και Παπαναστασίου, Φαρσάλων 48, Καλλιθέας, μπροστά από το ΤΕΕ, Ηρ. Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου – Βρεφονηπιακός, Κοζάνης και Γερουλάνου Ιπποκράτης, Φαρσάλων και Πηλέως 4 και Ηρ. Πολυτεχνείου, Νικηταρά 6, Δαβάκη και Ανωνύμου, Μανουσάκη 21, Αγ. Χαράλαμπος, Χρυσοχόου και 23ης Οκτωβρίου (5ο Δημοτικό Σχολείο).

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ

Διατηρούνται οι θέσεις των εξής κενωθέντων περιπτέρων: Γεωργιάδου και Αεροδρομίου και Σουλίου, Φαλάνη, Παπαναστασίου και Κύπρου - Κεντρική Πλατεία, Αλιάκμονος και Νέστου ΟΤ 257, Καραθάνου –Ζαρμάνη, Πετράκη και Δαβάκη (Νεάπολη), Δαβάκη 48 ιερό ναό Πέτρου και Παύλου, Ζ. Πηγής και Χρυσοστόμου, Ιωαννίνων 65, Μαυρογένους και Μακρυγιάννη, Πλατεία Ειρήνης, Λειβαδάκι, Σίφνου Πλατεία Άννας και Ανδρέα Κουτσίνα, Λογιωτάτου 2.

ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ

Διατηρούνται οι θέσεις των εξής κενωθέντων περιπτέρων ύστερα από τη μετατόπισή τους: Σωκράτους 109 – Σόλωνα, θα μετατοπιστεί τέρμα Σωκράτους στο ύψος της οδού Ρηγαίου (ΚΧ1137Α). Παπανδρέου και Καρδίτσας (Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης) θα μετατοπιστεί έναντι της Σκεπαστής εφόσον κατασκευαστεί εσοχή επί του πεζοδρομίου και νέο πεζοδρόμιο (ΚΧ600Α). Γιάννουλη προς Τύρναβο (Alpha Bank) θα μετατοπιστεί στην πλατεία Θρακών (ΚΧ590). Χατζημιχάλη και Καναβατζόγλου - θα μετατοπιστεί επί του ΚΧ Γ 1832 α’ οδός δημάρχου Κατήραγα.

Η κλήρωση των κενωθέντων περιπτέρων θα γίνει από Επιτροπή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου σε ημέρα που θα ανακοινωθεί ενώ όπως διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος Έργων Γ. Σούλτης, η όλη διαδικασία «ίσως να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass