ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο «ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗΣ», ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΙΡΑΝΩΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΩΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

«Άλλοι χτίζουν τείχη, εμείς πιστεύουμε στις γέφυρες γιατί έχουν προοπτική»

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2017 22:55
«Αισθάνομαι αμηχανία» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, «γιατί υπάρχει ένας “κατακλυσμός” ευγενείας, λεπτότητος και φοβούμαι και λίγο υπερβολής» «Αισθάνομαι αμηχανία» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, «γιατί υπάρχει ένας “κατακλυσμός” ευγενείας, λεπτότητος και φοβούμαι και λίγο υπερβολής»

«Υπάρχουν άλλοι που χτίζουν τείχη, εμείς πιστεύουμε στις γέφυρες. Οι γέφυρες έχουν ομορφιά, οι γέφυρες έχουν προοπτική».

Με τα λόγια αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος θέλησε να στείλει ένα ενωτικό μήνυμα - με αφορμή και τις διεθνείς εξελίξεις - αποδεχόμενος παράλληλα την πρόταση του Δήμου Λαρισαίων να τον τιμήσει συμβολικά, μετονομάζοντας την κεντρική πεζογέφυρα στον Πηνειό σε γέφυρα Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Συγκινημένος από την υποδοχή ο «δυσεύρετος, πολυτάλαντος, πολύγλωσσος, πολυαγαπητός, διεθνούς κύρους και αναγνωρίσεως» όπως τον έχει χαρακτηρίσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος – δηλώνοντας «αμήχανος» από τον «κατακλυσμό ευγενείας» - ανακηρύχθηκε χθες επίτιμος δημότης Λάρισας σε μια λιτή εκδήλωση που έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, παρουσία θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής αλλά και εκπροσώπων φορέων.

Η τελετή ανακήρυξης του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου σε επίτιμο δημότη Λαρισαίων ξεκίνησε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχο να αναγιγνώσκει την ομόφωνη απόφαση του Δήμου Λαρισαίων.

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ

 «Η Λάρισα και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων σάς υποδέχεται με αισθήματα σεβασμού, χαράς και συγκίνησης. Αναμφίβολα αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας, η επίσκεψή σας εδώ, στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, με την ιστορία των 8.000 χρόνων» τόνισε στην προσφώνησή του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων παραθέτοντας «μερικά στοιχεία» του «πλούσιου βιογραφικού του μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Τιράνων κ. Αναστασίου Γιαννουλάτου», υπογράμμισε την «πλήρη αφοσίωση» του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου «στη “σάρκωση” του λόγου του Θεού, στη γλώσσα και τον πολιτισμό κάθε λαού».

Για να προσθέσει πως «δικαίως, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική και μεγάλη η συμβολή σας στην αναβίωση της ορθόδοξης ιεραποστολής στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα. Και σ' αυτό το πεδίο της πολυετούς δράσης, αναδείχθηκε η βαθιά αγάπη σας για τον άνθρωπο και η επιμονή σας να δημιουργείτε γέφυρες. Γέφυρες συναδέλφωσης που στηρίζονται στα γερά θεμέλια της αλληλοεκτίμησης και του αλληλοσεβασμού».

Ο κ. Καλογιάννης έκανε αναλυτική αναφορά στο έργο του Αρχιεπισκόπου στην Αλβανία για να καταλήξει λέγοντας ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος είναι ο ιεράρχης του στοχασμού, της ανθρωπιάς, της συναδέλφωσης, της αγάπης. Ένας παγκόσμιος διανοούμενος, μια ιδιαίτερα φωτεινή μορφή της Ορθοδοξίας, ένας υπέροχος άνθρωπος, που αποτελεί πηγή έμπνευσης και αντικείμενο θαυμασμού σε εκατομμύρια ανθρώπους, κυρίως νέους, σε πολλές γωνιές του πλανήτη».

«Τον θυμάμαι» πρόσθεσε ο κ. Καλογιάννης «στη δικτατορία, το 1973 φορώντας το ράσο και τον Σταυρό του να μεταφέρει τρόφιμα στους έγκλειστους φοιτητές της Νομικής. Σε εκείνους τους αγώνες τον αισθανθήκαμε δίπλα μας. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Ακόμα και τώρα, αυτές τις εποχές που οι αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη, αλλά και αλλού, προκαλούν τον φόβο, την υστερία, κάνοντας τους ανθρώπους να χάνουν την ψυχραιμία τους και τις πολιτικές ηγεσίες να ορθώνουν κυριολεκτικά και μεταφορικά τείχη, στοχοποιώντας στην ουσία οτιδήποτε διαφορετικό, φωτίζετε με τα κείμενά σας και τις πράξεις σας, τα μονοπάτια που πρέπει να ακολουθήσουν οι ηγεσίες της Δύσης και συνολικά οι κοινωνίες της Δύσης.

Οι δηλώσεις σας για το προσφυγικό και την οικονομική κρίση, τον ρόλο που διαδραματίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το μεγαλείο των Ελληνίδων μητέρων που θηλάζουν τα παιδιά των προσφύγων, αποτελούν σταθμό και ερέθισμα για προβληματισμό.

Οι απόψεις σας που κατατίθενται στα κείμενά σας ότι «η αύξηση του φόβου, της ξενοφοβίας, της εχθρότητας κατά του Ισλάμ δεν αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση στα φαινόμενα της τρομοκρατίας», ότι «η τρομοκρατία δεν μπορεί να εκπροσωπεί κανέναν πολιτισμό. Συνιστά την άρνηση του πολιτισμού», ότι «κάθε έγκλημα στο όνομα της θρησκείας είναι έγκλημα κατά της ίδιας της θρησκείας. Κάθε μορφή βίας στο όνομα της θρησκείας, βιάζει, με όλες τις έννοιες, την ίδια τη θρησκεία. Κανένας πόλεμος δεν είναι ιερός. Η ειρήνη μόνο είναι ιερή», απαντούν με σαφήνεια σε όσους στο όνομα της θρησκείας σχεδιάζουν και υλοποιούν ενέργειες και πράξεις απάνθρωπες.

«Στο πρόσωπό σας βλέπουμε ένα φωτισμένο ιεράρχη, μια σπάνια προσωπικότητα διεθνούς κύρους και εμβέλειας, τον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στο να δημιουργεί γέφυρες που οδηγούν τους ανθρώπους στην αλήθεια, διδάσκοντας στην πράξη την καταλλαγή, την αμοιβαία εκτίμηση, τη συνύπαρξη και την αλληλοκατανόηση.

Σας ανακοινώνω λοιπόν, ότι η μεγάλη κεντρική πεζογέφυρα του Πηνειού ποταμού μας, η οποία κοσμείται και με έργα του συμπολίτη μας Χρήστου Παπανικολάου, που βρίσκεται χρόνια δίπλα σας, θα έχει το όνομά σας. Αναστάσιε της καρδιάς μας, ως δήμαρχος Λαρισαίων υλοποιώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και με αισθήματα απόλυτου σεβασμού και ταπεινότητας, σας ανακηρύττω επίτιμο δημότη του Δήμου Λαρισαίων» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης.

ΕΥΓΕΝΕΙΑ

«Πρέπει να πω ότι παρόλο που δεν το πολυσυνηθίζω, σήμερα αισθάνομαι αμηχανία» τόνισε στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος. «Γιατί» προσέθεσε «υπάρχει ένας “κατακλυσμός” ευγενείας, λεπτότητος και φοβούμαι και λίγο υπερβολής. Ο εξαιρετικός σας δήμαρχος περιέγραψε πολλά πράγματα από την πορεία του ομιλούντος, αλλά με ένα φακό μεγεθυντικό.

Σε χρόνια δύσκολα, της γερμανικής κατοχής όταν ήμουν ακόμα στην Αθήνα, νέο παιδί, το μεγάλο μας ερώτημα ήταν τι πρέπει να γίνει για την πατρίδα. Θα χρειαστούμε ελευθερία, δικαιοσύνη, θα πρέπει να προοδεύσουμε. Άλλοι από τους φίλους προσανατολίστηκαν σε μια διαφορετική κατεύθυνση, με μία αντίληψη ότι αυτό το καινούριο θα ερχόταν με ορισμένες λειτουργίες συγκεκριμένες, που δεν δεχόντουσαν την παρουσία του Θεού. Υπήρξαμε μερικοί άλλοι από εμάς που είπαμε καλή η ελευθερία, καλή η δικαιοσύνη, αλλά αυτός ο τόπος χρειάζεται αγάπη.

Και στραφήκαμε προς τα εκεί που πιστεύω ότι πάντα παραμένει η υγιής αγάπη, προς την Εκκλησία. Πάντα όμως με πολύ σεβασμό και με πολλή αγάπη και για τους άλλους φίλους μας, που είχαν διαλέξει διαφορετικούς δρόμους.

Και πρέπει να πω ότι από τα πολλά που έρχονται στη σκέψη μου αυτή τη στιγμή, το πρώτο που με συγκίνησε ιδιαίτερα και είμαι ευγνώμων, είναι όταν μου είπε ο δήμαρχος ότι αυτή η απόφαση ήταν απ' όλες τις παρατάξεις. Το αισθάνθηκα μοναδικό δώρο. Γιατί πραγματικά ο πόνος μου είναι πάντα η υπέρβαση των αντιθέσεων, η συμφιλίωση, η ανταλλαγή, η πληροφορία.

Ευχαριστώ λοιπόν θερμότατα το συμβούλιο της πόλεως γι’ αυτή την απόφαση. Ιδιαίτερα με τιμά. Πρέπει να πω ότι σε πολλές πόλεις είχα την ευκαιρία αυτή, αλλά σήμερα αισθάνομαι λίγο περισσότερο βαθιά συγκινημένος και έκπληκτος, όλα είναι τόσο πολύ φωτεινά, όλα είναι τόσο πολύ γεμάτα από αυτή την ευγένεια που διακρίνει τους Λαρισαίους, τη λεπτότητα, τη δυναμικότητα».

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

«Εκείνο το οποίο πιστεύω είναι ότι είμαστε σε μια εποχή δύσκολη» πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος. «Και σ’ αυτή την εποχή που πολλοί την ονομάζουν εποχή της παρακμής εγώ πιστεύω ότι πρέπει να γίνουμε μια αντίσταση στην παρακμή. Και η αντίσταση στην παρακμή δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ποιότητα.

Και αυτή την ποιότητα ξέρω εδώ, την υπηρετείτε με τον καλύτερο τρόπο. Σε πολλούς τομείς, ήδη. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι μια τέτοια αντίσταση ποιότητος. Μια συνεργασία πολύ δημιουργική. Από το λίγο το οποίο μπόρεσα να δω στη πόλη, όλα δείχνουν μια άλλη ποιότητα. Και μια αντίσταση που θα κάνουμε σε μια εποχή που πολλοί θέλουν να μας πουν ότι μαραθήκαμε. Δεν μαραθήκαμε.

Είναι μια εποχή καινούριας δημιουργίας. Και εμείς ξεκινήσαμε από πολύ δύσκολες συνθήκες. Και η γενιά η οποία είναι κοντά μου -σήμερα είχαμε την έκπληξη και τη χαρά να είναι η κυρία πρέσβης εδώ- ανήκει στη γενιά την καινούρια που λαχταρά για κάτι νέο. Αυτό το νέο δεν θα έρθει μόνο με πολλά λόγια και πολλές αποφάσεις. Θα έρθει με προσωπικότητες οι οποίες ζουν την αγάπη, ζουν την πίστη και είναι δημιουργικοί, στον τομέα που βρίσκεται ο καθένας.

Εγώ εκείνο που θα ήθελα να σας έλεγα μόνο είναι ότι θυμάμαι έναν επιστήμονα Αμερικανό, ο οποίος είναι φυσικός, είναι ειδικός στα κομπιούτερ, ο οποίος έχει πει πολύ χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι στην αρχή της Δημιουργίας η βαρύτητα, η μάζα και φορτίο, δεν ήταν χωρισμένες». «Έτσι, συνεχίζει, νομίζω κι εγώ ότι η αλήθεια, η καλοσύνη και η ομορφιά δεν ήταν χωρισμένες». Εγώ εκείνο το οποίο νιώθω εδώ ακριβώς, είναι ότι, δόξα τω Θεώ, η αλήθεια και η καλοσύνη και η ομορφιά ανθίζουν μαζί. Είναι ένα χαρακτηριστικό της Λάρισας, θα έλεγα είναι ένα χαρακτηριστικό της Ορθοδοξίας μας.

Της έδωσε μια κλωτσιά να χτίσει τον κόσμο με πολλή κατανόηση για τον κάθε άνθρωπο, με πολύ σεβασμό για τον κάθε άνθρωπο, με πολλή ελπίδα για τον κάθε άνθρωπο και ομολογώ ότι ένας από τους λίγους που με έχουν συγκινήσει πιο πολύ, στην πορεία αυτή που περιέγραψε ο δήμαρχος, στα άλλα θρησκεύματα, είναι νομίζω μια φράση που είναι η πιο τολμηρή, η πιο επαναστατική και η πιο σύγχρονη, είναι αυτή η διατύπωση την οποία έχουμε στον Ευαγγελιστή Ιωάννη, στις επιστολές του: «Ο Θεός αγάπη εστί. Και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ». Και το συνεχίζει ακόμη ότι «η αγάπη, η πλήρης αγάπη έξω βάλλει τον φόβον».

Δεν φοβόμαστε, όχι γιατί είμαστε αισιόδοξοι, αλλά επειδή είμαστε πιστοί, ότι η πραγματικότητα, η οποία τελικά είναι πέρα και πάνω από όλες τις άλλες πραγματικότητες, είναι Αυτός ο Θεός της Αγάπης. Και όταν άλλοι με άλλα συνθήματα σκοτώνουν τους άλλους, κι εμείς εξακολουθούμε και αντιστεκόμαστε και λέμε, ναι, για εμάς ο Θεός αγάπη εστί, και προσπαθούμε να μένουμε σε Αυτόν το Θεό της Αγάπης, όχι με αοριστίες και γενικότητες, αλλά με ζωή που εμπνέεται αδιάκοπα από τη δική Του αγάπη.

Εύχομαι λοιπόν με όλη μου την καρδιά να συνεχίσει αυτή η ομορφιά που υπάρχει στη Λάρισα, 8 χιλιάδες χρόνια κι άλλα τόσα να δώσει στη συνέχεια ο Θεός, κι αυτός ο οποίος νικά, είναι η απόλυτη αλήθεια, η σαρκωμένη αγάπη του Θεού, το απέραντο και το άπειρο κάλλος, αυτά τα οποία εμείς πιστεύουμε με όλη μας την καρδιά, ο Ιησούς Χριστός να εμπνέει συνεχώς την πορεία όλων. Και αυτών που πιστεύουν σ’ Αυτόν και αυτών που λένε ότι δεν πιστεύουν, αλλά εγώ είμαι βέβαιος ότι, όπως το φως που είναι κύματα και φωτόνια και μπορεί να βρίσκεται στα πιο σκοτεινά σημεία της γης, και στις καρδιές αυτών των ανθρώπων επίσης έχει μια άλλου είδους παρουσία.

Αυτός λοιπόν ο Χριστός μας εμπνέει και μας οδηγεί. Και είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η πορεία της Λάρισας θα συνεχίσει για πολλά πολλά χρόνια να ακτινοβολεί και να δίνει ελπίδα και στην Ελλάδα και γενικότερα στον χώρο της Ευρώπης. Ολόψυχες ευχαριστίες για την αγάπη σας και για την υπομονή σας».

Ο Αρχιεπίσκοπος καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε, ιδίως μεταξύ των λαών της Βαλκανικής, περισσότερη αλληλοκατανόηση, αλληλογνωριμία, αλληλοσεβασμό και κοινή πορεία. Υπάρχουν άλλοι που χτίζουν τείχη, εμείς πιστεύουμε στις γέφυρες, οι γέφυρες έχουν ομορφιά, οι γέφυρες έχουν προοπτική».

Στην τελετή μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιγνάτιος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης, η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα Αρντιάνα Χομπντάρι, οι βουλευτές Νίκ. Παπαδόπουλος, Μάξ. Χαρακόπουλος, Χρ. Κέλλας και Κων. Μπαργιώτας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός, η πρόεδρος Εφετών Λάρισας Χρ. Χαλιαμούρδα, ο αρχηγός ΤΑ Γ. Μπλιούμης, ο εκπρόσωπος της 1ης Στρατιάς Ν. Καλογερόπουλος, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νίκ. Ντίτορας, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Κοτσιάφτης, ο διοικητής των ΠΥ Θεσσαλίας Αχ. Τζουβάρας, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας Ν. Αντωνίου, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσός, ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας Παν. Γούλας, η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητήριου Θεσσαλίας Αιμ. Νταγιάννης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημ. Αδάμ, ο πρόεδρος της ΙΚΛ Μ. Μαγρίζος, ο πρόεδρος του ΔΣΛ Δ. Κατσαρός, ο εκπρόσωπος της Ιατρικής Σχολής Κων. Μαλίζος, ο πρόεδρος του ΙΣΛ Ντ. Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του Φ.Σ.Λ. Γιάν. Μακρυγιάννης, οι δήμαρχοι Αγιάς Αντ. Γκουντάρας, Ελασσόνας Νίκ. Ευαγγέλου, Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος, Τεμπών Κων. Κολλάτος, Τυρνάβου Παν. Σαρχώσης και Φαρσάλων Αρ. Καραχάλιος, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Γ. Αγάκος, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας Γ. Ράπτης, ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Καλομπάτσιος, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων και δημοτικοί σύμβουλοι. Να σημειωθεί πως τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο συνόδευαν ο μητροπολίτης Αμαντίας Ναθαναήλ και ο Λαρισαίος εικαστικός Χρ. Παπανικολάου.

ΣΗΜΕΡΑ

Η τελετή ανακήρυξης ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών ενώ ακολούθησε επίσημο γεύμα του Δήμου, στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», παρουσία των τοπικών αρχών.

Το σημερινό πρόγραμμα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου στη Λάρισα έχει ως εξής: Στις 10 το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό στην έδρα της Περιφέρειας. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις του Αρχιεπισκόπου στην Ανοικτή Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας και στο Διαχρονικό Μουσείο.

Στις 13.30: Γεύμα του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και του δημοσιογραφικού οργανισμού «Ελευθερία» (ξενοδοχείο «Διβάνη).

Στις 18:30: Επίσκεψη – ξενάγηση στο Αρχαίο Θέατρο. Στις 19:30: Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Αρχιεπισκόπου Tιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιου: «Εγρήγορση - Χρέος των Ορθοδόξων» (ξενοδοχείο «Διβάνη»). Στο βιβλίο θα αναφερθούν, με ομιλίες τους, ο συγγραφέας και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης και, ο ιατρός – πνευμονολόγος, Ιωάννης Καλούσης. Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης θα παρουσιαστεί επίσης και το βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου με τίτλο: «Η ανασύσταση της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας» με αφορμή την Δ' επαυξημένη έκδοσή του, ενώ θα προβληθεί και μικρό ντοκιμαντέρ με στιγμές από την ιεραποστολική πορεία του Αρχιεπισκόπου. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Λαρισαίων, η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» και οι εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass