ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ CNG THESSALY ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Το φυσικό αέριο βγαίνει από την πόλη και πάει παντού

* Τον σταθμό θα εγκαινιάσουν ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτης Φάμελλος και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2017 22:00

Τα εγκαίνια του πρώτου ιδιωτικού σταθμού συμπιεσμένου φυσικού αερίου CNG THESSALY στην Κεντρική Ελλάδα, θα γίνουν το Σάββατο 10 Ιουνίου στη Λάρισα (οδός Υγείας, απέναντι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο) στις 10 το πρωί από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο και τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Το Συμπιεσμένο Φυσικό Αέριο (CNG) είναι ένα ορυκτό καύσιμο, που προκύπτει από τη συμπίεση του φυσικού αερίου σε λιγότερο του 1% του αρχικού του όγκου, καθιστώντας εφικτή την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων σε μικρό χώρο (κυλινδρικές φιάλες) και την ασφαλή μεταφορά του σε απομακρυσμένους από το δίκτυο φυσικού αερίου πελάτες.

Η χρήση του φυσικού αερίου σε όλους τους τομείς της κατανάλωσης, σε οικιακή, επαγγελματική και βιομηχανική χρήση, προσφέρει αναρίθμητα οφέλη στους καταναλωτές, συμβάλλοντας παράλληλα σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η CNG THESSALY είναι μια εταιρεία του ομίλου SOURLAS και εδρεύει στη Λάρισα, επί της οδού Σκοπάδων 23. Είναι η πρώτη εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά προμήθειας και μεταφοράς Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου (CNG) στον χώρο της Κεντρικής Ελλάδας.

Για την άμεση εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών των πελατών της η CNG THESSALY κατασκεύασε και λειτουργεί σταθμό συμπίεσης φυσικού αερίου στη Λάρισα (επί της οδού Υγείας στον λόφο του Μεζούρλου, απέναντι από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο).

Δραστηριότητά της είναι η παροχή φυσικού αερίου σε καταναλωτές που βρίσκονται σε απόσταση από το δίκτυο του φυσικού αερίου με τη δημιουργία ενός εικονικού δικτύου («virtual pipeline») φυσικού αερίου.

Η CNG THESSALY διαθέτει ειδική άδεια προμήθειας και μεταφοράς CNG μέσω ειδικών ρυμουλκούμενων οχημάτων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής προβαίνει στη συμπίεση φυσικού αερίου σε ειδικά διαμορφωμένες φιάλες, με στόχο να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες των εμπορικών και βιομηχανικών της πελατών, ώστε να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη. Μπορούν να εξυπηρετηθούν όσοι από τους παρακάτω δεν συνδέονται στο δίκτυο Φ.Α., όπως:

Βιομηχανίες

Πρατήρια Φ.Α.

Ξενοδοχεία

Θερμοκήπια

Η CNG Thessaly διαθέτει το πρώτο ανεξάρτητο πρατήριο φόρτωσης CNG στην Ελλάδα

Το φυσικό αέριο ως καύσιμο κίνησης είναι:

ΦΘΗΝΟ: Οδηγώντας ένα όχημα με Φυσικό Αέριο επιτυγχάνει κανείς μεγάλη οικονομία στο κόστος καυσίμου ανά χλμ. Διανύεις 100 χλμ με 4 ευρώ. Είναι 45% πιο οικονομικό από το LPG, έως και 50% πιο οικονομικό από το diesel, έως και 70% πιο οικονομικό από τη βενζίνη και ανταγωνιστικό σε σχέση με το μαζούτ.

ΚΑΘΑΡΟ: Δεν μπορεί να νοθευτεί αφού η παροχή του γίνεται υπό πίεση με ειδικούς αγωγούς απευθείας από το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου σε ειδικό εξοπλισμό στα πρατήρια.

ΠΟΙΟΤΙΚΟ: Υπόκειται σε συνεχείς ελέγχους. Η σύσταση και οι φυσικοχημικές ιδιότητες του Φυσικού Αερίου κίνησης στην Ελλάδα ανταποκρίνονται στον μέγιστο βαθμό σε όλες τις προδιαγραφές που ισχύουν σε χώρες της Ε.Ε. και Β. Αμερικής.

ΑΣΦΑΛΕΣ: Είναι ελαφρύτερο από τον αέρα, δεν είναι τοξικό και διαχέεται γρήγορα. Θεωρείται από τα ασφαλέστερα καύσιμα κίνησης που χρησιμοποιούνται σήμερα στις μεταφορές. Έχει υψηλότερη θερμοκρασία ανάφλεξης συγκριτικά με τη βενζίνη και το πετρέλαιο, κάτι που μειώνει τις πιθανότητες τυχαίας ανάφλεξης.

ΑΘΟΡΥΒΟ: Η καύση του είναι κατά 50% πιο αθόρυβη σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

ΦΙΛΙΚΟ: Είναι το πιο καθαρό εναλλακτικό καύσιμο, εκπέμποντας ως 30% λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου σε σχέση με τα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου.

Εισάγοντας την τεχνολογία και τεχνογνωσία από το εξωτερικό, επιβάλλεται να εισάγουμε τις χρήσεις του συμπιεσμένου Φ.Α., σε στόλους μεταφορικών εταιρειών, στόλους απορριμματοφόρων, Ι.Χ. αυτοκίνητα, ΤΑΧΙ, στόλους αυτοκινήτων δημόσιων υπηρεσιών, στόλους αυτοκινήτων αστυνομίας, πυροσβεστικής κ.α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass