Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

«Το Κιλελέρ μοναδικό στην ευρωπαϊκή ιστορία»

*Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στη Γιορτή Κερασιού στο Μεταξοχώρι

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2017 15:37

«Τα γεγονότα του Κιλελέρ είναι μοναδικά στην πανευρωπαϊκή ιστορία, γι’ αυτό το Μουσείο, που εδώ και καιρό προωθώ ως σχέδιο, δεν προτείνουμε να έχει τη μορφή ενός ακόμη «άψυχου» λαογραφικού εκθεσιακού χώρου», τόνισε η Άννα Βαγενά επισκεπτόμενη το χωριό όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Κιλελέρ και άλλους τοπικούς παράγοντες. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τους ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε για το Μουσείο Αγροτικού Κινήματος με την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου.

Αναλυτικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της, η Αννα Βαγενά επισκέφτηκε το χωριό του Κιλελέρ, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη εργασίας με τον δήμαρχο Αθ. Νασιακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Β. Βισβίκη και αντιπροσωπεία της τοπικής Οργάνωσης μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κιλελέρ. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το σχέδιο δημιουργίας του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος. Η βουλευτής ενημέρωσε τους παρισταμένους για τα εξαγόμενα της πρόσφατης συνάντησής της με την υπουργό Πολιτισμού, όπου το ζήτημα συζητήθηκε εκτενώς, και παρουσίασε μια συνεκτική πρόταση που, όπως υπογράμμισε, «αποβλέπει στη δημιουργία ενός ζωντανού κυττάρου διάσωσης και προαγωγής του αγροτικού κινήματος, της ιστορίας του αγροτισμού και των προοπτικών διασύνδεσης της αγροτικής ιστορίας με το σήμερα, δηλαδή με την τοπική ανάπτυξη. Είναι κοινή η βούλησή μας να γίνει ένας χώρος ζωντανός, διαδραστικός, ένας χώρος όπου πέρα από την ιστορία του αγροτικού κινήματος, θα βρουν φιλόξενη στέγη η έρευνα και η καινοτομία στο πεδίο της αγροτικής ανάπτυξης. Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα αποκαταστήσει την ιστορία του αγροτικού κινήματος εκεί που της αρμόζει, στην πρωτοπορία της σύγχρονης θεωρίας και πράξης της αγροτικής ανάπτυξης».

*Η Α. Βαγενά βρέθηκε επίσης και στην 38η Γιορτή Κερασιού στο Μεταξοχώρι Αγιάς (φωτ.). Παρά τις καιρικές συνθήκες που δημιούργησαν κάποια προβλήματα, η βουλευτής χαρακτήρισε τη διοργάνωση ιδιαίτερα επιτυχή. Και έδωσε τα συγχαρητήριά της στον δήμαρχο Αγιάς Αντ. Γκουντάρα, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γιάννη Πατσιαβούρα και τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές. Όπως τόνισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «η μεγαλύτερη επιτυχία της διοργάνωσης εντοπίζεται στις πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις και δραστηριότητες για τα παιδιά που αθλήθηκαν, ψυχαγωγήθηκαν, άκουσαν ιστορίες και ήρθαν σε επαφή με τη φύση και τους καρπούς του τόπου», ενώ παρατήρησε ότι «τέτοιες διοργανώσεις που συνδέουν δημιουργικά τη νέα γενιά με τον τόπο, την αγροτική παραγωγή αλλά και τις παραδόσεις μας είναι όχι μόνον άξιες συγχαρητηρίων, αλλά και ανάδειξης σε τοπικό αλλά και πανελλήνιο επίπεδο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass