Η ΔΑΟΚ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Επενδύσεις για χρήση ΑΠΕ και ανταγωνιστικότητα εκμετάλλευσης

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2017 15:56

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκε η προδημοσίευση των δράσεων 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης και 4.1.3 « Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020.

Στόχος του Υπομέτρου 4.1 είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και της ανταγωνιστικότητας όλων των τύπων γεωργίας, καθώς και ορθολογική χρήση των υδατικών πόρων και της ενέργειας.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι μπορεί να είναι:

- Φυσικά πρόσωπα που θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18o έτος και δεν έχουν υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας τους, να μην είναι συνταξιοδοτούμενοι, να είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) και να έχουν υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης κατά το τρέχον (2017) έτος υποβολής της αίτησης στήριξης και να έχουν την ιδιότητα του «ενεργού» γεωργού. Επιπρόσθετα σε ό,τι αφορά στη δράση 4.1.1. τα υποψήφια φυσικά πρόσωπα πρέπει να είναι εγγεγραμμένα στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες ή να είναι Νέοι Γεωργοί του Υπομέτρου 6.1.

-Νομικά πρόσωπα που θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ) και έχουν υποβάλλει Ενιαία Δήλωση Εκμετάλλευσης κατά το τρέχον (2017) έτος υποβολής της αίτησης στήριξης, να έχουν εξουσιοδοτήσει ένα φυσικό πρόσωπο να λειτουργεί ως νόμιμος εκπρόσωπος για τους σκοπούς του προγράμματος και ειδικά για τη δράση 4.1.1. τα υποψήφια νομικά πρόσωπα πρέπει να έχουν κύρια δραστηριότητα την άσκηση της γεωργίας.

-Συλλογικά σχήματα, όπως ομάδες παραγωγών, οργανώσεις παραγωγών, αγροτικοί συνεταιρισμοί και ενώσεις αυτών ή ΚΟΙΝΣΕΠ που θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι και ενήμεροι στο μητρώο, το οποίο ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία, να έχουν εξουσιοδοτήσει ένα φυσικό πρόσωπο να λειτουργεί ως κοινός νόμιμος εκπρόσωπος για τους σκοπούς του προγράμματος, να έχουν 3 τελευταίες χρήσεις με κερδοφόρο μέσο όρο αποτελεσμάτων προ φόρων και αποσβέσεων και κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 30.000 €. Σε περίπτωση μη ύπαρξης τριών χρήσεων, θεωρούνται νεοσύστατα σχήματα και καθίστανται επιλέξιμα.

Επιλέξιμες δαπάνες για το 4.1.1 είναι:

1. Ανέγερση, επέκταση, εκσυγχρονισμός γεωργικών κτιρίων και κατασκευών.

2. Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού.

3. Αγορά καινούργιου μελισσοκομικού και ανθοκομικού αυτοκινήτου. 4. Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση πολυετών μη ποωδών φυτειών των οποίων η εγκατάσταση δεν γίνεται με σπορά στον αγρό. 5. Περίφραξη και διαμόρφωση αγροτεμαχίων. 6. Αγορά εξοπλισμού Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης.

7. Γενικές Δαπάνες, όπου περιλαμβάνεται κάθε άυλη δαπάνη που συνδέεται άμεσα με την υλοποίηση του επενδυτικού Σχεδίου Βελτίωσης και δεν δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από άλλα Μέτρα του ΠΑΑ.

Επιλέξιμες δαπάνες για το 4.1.3 είναι: 1 Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου εξοπλισμού διαχείρισης αποβλήτων της εκμετάλλευσης. 2. Κατασκευή εγκαταστάσεων διαχείρισης των αποβλήτων, υποπροϊόντων και υπολειμμάτων της εκμετάλλευσης. 3. Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου εξοπλισμού για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που προσαρμόζονται στις ενεργειακές ανάγκες αυτοκατανάλωσης της εκμετάλλευσης, περιλαμβανομένων και εκείνων οι οποίες πρόκειται να δημιουργηθούν από τις υπόλοιπες προβλεπόμενες επενδύσεις της εκμετάλλευσης.

4. Γενικές Δαπάνες, όπου περιλαμβάνεται κάθε άυλη δαπάνη που συνδέεται άμεσα με την υλοποίηση του επενδυτικού Σχεδίου Βελτίωσης και δεν δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από άλλα Μέτρα του ΠΑΑ.

Η χρηματοδότηση του επενδυτικού σχεδίου βελτίωσης για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ανέρχεται στο 60%. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός της αίτησης στήριξης για τη δράση 4.1.1 μπορεί να κυμαίνεται από 10.000 έως 200.000 ευρώ για φυσικά και νομικά πρόσωπα και έως 500.000 για συλλογικές επενδύσεις, με δυνατότητα το ανώτερο όριο να μπορεί να αυξηθεί έως τις 500.000 και 1.000.000 ευρώ αντίστοιχα υπό ιδιαίτερες προϋποθέσεις.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός της αίτησης στήριξης για τη δράση 4.1.3 μπορεί να κυμαίνεται από 10.000 έως 150.000 ευρώ για τα φυσικά και νομικά πρόσωπα και έως τις 500.000 ευρώ για συλλογικές επενδύσεις υπό ιδιαίτερες προϋποθέσεις.

 Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην προδημοσίευση στον Διαδικτυακό τόπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας www.thessaly.gov.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass