ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ XΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

Αφάνισε καλλιέργειες στον Δήμο Τεμπών

* Αγρότες κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2017 22:00
Στα πληγέντα ελαιοχώραφα βρέθηκε χθες νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος * Το έστρωσε κυριολεκτικά το χαλάζι προχθές βράδυ στο Συκούριο Στα πληγέντα ελαιοχώραφα βρέθηκε χθες νωρίς το πρωί ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος * Το έστρωσε κυριολεκτικά το χαλάζι προχθές βράδυ στο Συκούριο

Άνοιξαν οι ουρανοί προχθές βράδυ σε πολλά χωριά του Δήμου Τεμπών, κυρίως των Δημοτικών Ενοτήτων Νέσσωνος και Γόννων, καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα με όλα τα είδη καλλιεργειών. Ιδιαίτερη ζημιά υπέστησαν, όπως έγραψε και χθες η «Ε» από την έντονη καταιγίδα, βροχόπτωση και χαλαζόπτωση, οι αγροτικές περιοχές Συκουρίου – Πουρναρίου – Ελάτειας - Ευαγγελισμού αλλά και η αγροτική περιοχή Γόννων. Το χαλάζι είχε μέγεθος μεγάλου φουντουκιού και σε ορισμένες περιοχές και καρυδιού και έπληξε πάνω στο ζενίθ της παραγωγής καλλιέργειες όπως ροδάκινων και βερίκοκων και άλλες καλλιέργειες όπως το αμύγδαλο και η ελιά στην περίοδο της ωρίμανσής τους.

Χθες, την επόμενη ημέρα, η εικόνα ήταν αποκαρδιωτική στα προαναφερόμενα χωριά ολόκληρες αγροτικές περιοχές αλλά και τα ίδια τα χωριά έδιναν την εικόνα βομβαρδισμένων περιοχών. Η καταστροφή αυτή, είναι άλλη μία πληγή μέσα στην ίδια χρονιά για τις καλλιέργειες με έντονα μπουρίνια αλλά και τον παγετό του χειμώνα.

Στο πλευρό των πληγέντων αγροτών και ο Δήμος Τεμπών. Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος και οι αντιδήμαρχοι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στα χωριά που έπληξε το καταστροφικό μπουρίνι για να συμπαρασταθούν στους πληγέντες και να υποσχεθούν ότι θα κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση για τη δίκαιη αποζημίωσή τους. Συγκεκριμένα χθες το πρωί στο Πουρνάρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όπου συμμετείχαν ο δήμαρχος κ. Κώστας Κολλάτος, οι αντιδήμαρχοι κ. Αστέριος Σαΐτης και Κώστας Τσεργάς, οι πρόεδροι των Τ.Κ. Πουρναρίου κ. Αργυρούλα Νταναβάρα και Συκουρίου κ. Γιώργος Καλότυχος, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Αργυρίου, ο τοπικός σύμβουλος Ελάτειας Θεόδωρος Ζάρας και κάτοικοι.

Mε πρωτοβουλία του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου σήμερα Παρασκευή στις 9.30 το πρωί θα γίνει συνάντηση στο Συκούριο όπου θα συμμετάσχουν από την πλευρά του Δήμου Τεμπών ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι, ενώ θα παρευρεθεί κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Λάρισας, ο διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Καλφούντζος και εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι παραπάνω στη συνέχεια θα επισκεφθούν τις πληγείσες περιοχές.

Απευθυνόμενος χθες στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Αστέριος Σαΐτης μίλησε για βιβλική καταστροφή. Ο κ. Σαΐτης σημείωσε επίσης ότι οι αγρότες των περιοχών του Δήμου Τεμπών που επλήγησαν προχθές αργά το βράδυ είναι απροστάτευτοι από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και ζητούν στήριξη από την Πολιτεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ.

Επίσης, μιλώντας χθες στην «Ε» αγρότες του Δήμου Τεμπών ζητούν την άμεση ανταπόκριση του ΕΛΓΑ και της Πολιτείας για δίκαιες εκτιμήσεις και άμεσες αποζημιώσεις διότι υπάρχει πλέον ζήτημα επιβίωσης των οικογενειών των χωριών.

O κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

Άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις των ζημιών και γρήγορες αποζημιώσεις για τους αγρότες, που επλήγησαν από το έντονο κύμα κακοκαιρίας (χαλαζόπτωση), των κοινοτήτων Γόννων, Συκουρίου, Ευαγγελισμού, Ελάτειας και Πουρναρίου του Δήμου Τεμπών ζητά από την ηγεσία του ΥΠ.Α.Α.Τ., αλλά και τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης.

Στη δήλωσή του στην «Ε» ο κ. Μανώλης αναφέρει: «Μετά την εξοντωτική φορολόγηση, τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, οι αγρότες μας έρχονται αντιμέτωποι και με έντονα καιρικά φαινόμενα, με ζημιές που είναι ολοκληρωτικές. Εμείς θα παρακολουθούμε την εξέλιξη των διαδικασιών επανερχόμενοι με νέες παρεμβάσεις».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass