ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΚΑΜΝΙΑΣ – ΚΑΡΥΑΣ

Στον αέρα οι κόποι μιας χρονιάς…

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2017 22:03

Οι κόποι μιας ολόκληρης καλλιεργητικής περιόδου πάνε χαμένοι μετά την καταστροφική χαλαζοθύελλα που έπληξε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης την ευρύτερη περιοχή του Ολύμπου και συγκεκριμένα τις αγροτικές περιοχές Σκαμνιάς – Καρυάς, όπου κύρια καλλιέργεια είναι η πατάτα, η οποία βρίσκεται στο τελικό σχεδόν στάδιο της ανάπτυξης και λίγο πριν τη συγκομιδή.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Σκαμνιάς κ. Κώστα Μωραΐτη, o οποίος μίλησε χθες στην «Ε», αλλά και παραγωγούς από την Καρυά η καταστροφική χαλαζόπτωση, με δυνατούς ανέμους και καταιγίδες, έπληξε μια ευρύτερη περιοχή 15.000 στρεμμάτων των δύο χωριών και μέσα σε μισή ώρα έφερε σχεδόν ολική καταστροφή στην καλλιέργεια της πατάτας, αλλά και σε άλλες καλλιέργειες όπως το φασόλι, το τριφύλλι και τα σιτηρά τα οποία ακόμα δεν έχουν θεριστεί. Ειδικά στα πατατοχώραφα η εικόνα είναι απελπιστική. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή του Ολύμπου παράγει από τις πιο νόστιμες και ποιοτικές πατάτες.

Ο πατατοπαραγωγοί της περιοχής Ολύμπου αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα της διάθεσης του προϊόντος τους αφού δεν τους δίνεται άδεια ως παραγωγοί να πωλούν ελεύθερα το προϊόν τους. Έτσι αναγκαστικά τις πωλούν στους εμπόρους σε τιμές χαμηλές . Επίσης διαθέτουν την πατάτα από χέρι σε χέρι σε φίλους και συγγενείς. Η τιμή στη λιανική φτάνει στον καταναλωτή απευθείας από τον παραγωγό στα 50 λεπτά το κιλό. Φέτος με την έντονη χαλαζόπτωση της Τετάρτης οι ποσότητες πατάτας θα περιοριστούν. Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σκαμνιάς ζητά άμεσα την παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή της ζημιάς στην παραγωγή και τη δίκαιη αποζημίωσή τους.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass