ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Παραδίδεται το ΚΕΠ Υγείας Τεμπών

*ΣΤΟΧΟΣ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ *ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2017 22:22

Σε μια σημαντική τομή στον ευαίσθητο τομέα της υγείας προχωρά ο Δήμος Τεμπών και το Κέντρο Πρόληψης Υγείας Μακρυχωρίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων ιδρύοντας μία νέα δημοτική δομή με σκοπό την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ. Πρόκειται για το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Τεμπών τα επίσημα εγκαίνια του οποίου θα πραγματοποιηθούν σήμερα Κυριακή 18 Ιουνίου και ώρα 11.30 το πρωί στο κτίριο του Περιφερειακού Ιατρείου Μακρυχωρίου.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτως ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα εξής 7 νοσήματα: α) καρκίνος του παχέος εντέρου β) καρκίνος του τραχήλου της μήτρας γ) καρκίνος του μαστού δ) καρδιοαγγειακός κίνδυνος ε) ανεύρυσμα αορτής στ) καρκίνος του προστάτη και ζ) μελάνωμα.

Το ΚΕΠ Υγείας είναι μία κοινωνική δομή του Δήμου Τεμπών που έχει ως στόχο την πρόληψη των νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας.

Το ΚΕΠ Υγείας προσφέρει στους δημότες τις εξής υπηρεσίες:

-Ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση για την Πρόληψη των Νοσημάτων και την Προαγωγή της Υγείας, βάσει τεκμηριωμένων οδηγιών (πρωτοκόλλων), κοινών για όλα τα ΚΕΠ Υγείας.

-Προσανατολισμός και ενημέρωση για τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας ανάλογα με τα προσωπικά προβλήματα υγείας που αναφέρονται.

-Οργάνωση προγραμμάτων μαζικού ελέγχου υγιών πολιτών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για διάφορα επικίνδυνα για τη ζωή νοσήματα (προσυμπτωματικός έλεγχος).

Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην κατεύθυνση και παρότρυνση των πολιτών να προβούν σε προληπτικές εξετάσεις, χρησιμοποιώντας τον ασφαλιστικό τους φορέα ή ακόμη και εξ ιδίων πόρων. Στην προσπάθεια αυτή ζητείται η βοήθεια των γιατρών ώστε να γίνεται άμεσα η πρόσβαση των πολιτών σε παρόχους εργαστηριακών εξετάσεων. Οι νέες δημοτικές δομές των Κ.Ε.Π. Υγείας των Δήμων θα αναλάβουν το συντονισμό της προσπάθειας αυτής.

Οι γιατροί στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου θα εξετάζουν τους πολίτες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και θα τους παραπέμπουν για διαγνωστικές εξετάσεις σύμφωνα με συγκεκριμένα διαγνωστικά πρωτόκολλα.

Το ΚΕΠ Υγείας προτείνει συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό, ώστε κάθε πολίτης να θωρακίσει την υγεία του. Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ. Για περισσότερες πληροφορίες ή για ενημέρωση σχετικά με τους γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα που θα συνεργάζονται με τα ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Τεμπών ή εάν οι γιατροί ή εκπρόσωποι διαγνωστικών κέντρων που επιθυμούν να συνεργαστούν με αυτά, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 24950 - 22121 ή να στείλουν email στο kepygeiasdimostempon@gmail.com ή εάν επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το ΚΕΠ Υγείας που βρίσκεται στο Περιφερειακό Ιατρείο του Μακρυχωρίου τις εργάσιμες ημέρες (από 08:30 έως 13:30).

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των εγκαινίων έχει ως εξής:

Στις 11 π.μ. προσέλευση

- Έναρξη – Χαιρετισμός από τον δήμαρχο Τεμπών κ. Κωνσταντίνο Κολλάτο.

-Χαιρετισμός από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό

- Χαιρετισμός προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ κ. Γεωργίου Πατούλη, δημάρχου Αμαρουσίου.

- Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο.

-Ομιλία από την κ. Γεωργία Τσιόπα, υπεύθυνη του τομέα Υγείας και Δ. Τεμπών με θέμα: «Ο ρόλος των ΚΕΠ Υγείας στην πρόληψη και την προαγωγή της Υγείας».

 Διάλεξη από τον κ. Ιωάννη Καλούση, πνευμονολόγο ιατρό με θέμα «Προληπτικές εξετάσεις για το αναπνευστικό σύστημα».

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης από τις κινητές μονάδες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας έως την Παρασκευή 23 Ιουνίου στο Περιφερειακό Ιατρείο Μακρυχωρίου θα πραγματοποιούνται οι παρακάτω εξετάσεις:

• Μαστογραφία (πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού σε γυναίκες ηλικίας 40 έως 60 ετών) κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 6940-306978.

• Μέτρηση οστικής μάζας (έλεγχο για οστεοπόρωση σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και σε άνδρες άνω των 60 ετών) κατόπιν ραντεβού στο τηλ.6940-306978.

• Έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας (σπιρομέτρηση για καπνιστές- καπνίστριες άνω των 40 ετών) κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 6940-306978.

• Μικροβιολογικές και Αιματολογικές εξετάσεις(βιοχημικές) κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 6940-306978.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass