ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΛ ΕΝΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ

Νέο δίκτυο ύδρευσης στην οδό Ηπείρου

Ολοκληρώνεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στη Μεγ. Αλεξάνδρου ενώ από αύριο κλείνει η οδός Θεοφράστου

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2017 22:31

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) θα δημοπρατήσει το έργο της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην οδό Ηπείρου.

Ένα έργο που αναμένεται να ξεκινήσει μετά το φθινόπωρο και επειδή αναμένεται να διαρκέσει ένα έτος θα υλοποιηθεί τμηματικά  προκειμένου να αποφευχθούν όσο είναι δυνατό, οι επιπτώσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων αφού πρόκειται για οδό στην οποία καταγράφεται αυξημένη κίνηση.
Μετά την αντικατάσταση του δικτύου στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου που εξελίσσεται ήδη, το έργο στην οδό Ηπείρου αποτελεί το πρώτο μεγάλο έργο που θα εκτελέσει η ΔΕΥΑΛ στο κέντρο της πόλης.  Μετά τις συνοικίες που ήδη η ΔΕΥΑΛ αντικατέστησε ή αντικαθιστά το παλιό με καινούργιο δίκτυο ύδρευσης, ο σχεδιασμός της Δημοτικής Επιχείρησης, θέλει την επέμβασή της σε κεντρικές οδούς και με έργα που υλοποιούνται από τα αποθεματικά της ΔΕΥΑΛ.
Με τη διαφορά ότι σήμερα δίνεται προτεραιότητα σε οδούς όπου θα ακολουθήσουν έργα του Δήμου. Στην οδό Ηπείρου για παράδειγμα, ο Δήμος Λαρισαίων έχει αποφασίσει την ανακατασκευή των πεζοδρομίων, όπως θα γίνει και στη  Μανδηλαρά – όπου η ΔΕΥΑΛ μελετά ήδη το έργο - ενώ το έργο στη Μεγ. Αλεξάνδρου, αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.
ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
Τα έργα της ΔΕΥΑΛ στο κέντρο της πόλης, ξεκίνησαν από τη Μεγ. Αλεξάνδρου και στο τμήμα της από την οδό Κύπρου έως την οδό Μανδηλαρά. Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του δικτύου  ύδρευσης και προτάχθηκε προκειμένου να εξελιχθεί στη συνέχεια το έργο του Δήμου που θέλει την κύρια κυκλοφορική οδό που είναι σήμερα να μετατρέπεται σε δρόμο, στον οποίο θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο αστικών λεωφορείων (για ορισμένα δρομολόγια) και ταξί, ενώ θα απαγορευθεί η κυκλοφορία των επιβατικών αυτοκινήτων.
Το έργο της ΔΕΥΑΛ εξελίσσεται σε τέσσερις φάσεις και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, τότε θα ολοκληρωθεί νωρίτερα από τις 25 Ιουλίου που προέβλεπε το αρχικό χρονοδιάγραμμα.
ΗΠΕΙΡΟΥ
Ο Δήμος Λαρισαίων προκήρυξε επίσης την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στις οδούς, Ηπείρου και Μανδηλαρά. Το έργο θα ολοκληρωθεί με νέα ασφαλτόστρωση και γι’ αυτό θα προηγηθεί το έργο της ΔΕΥΑΛ για την αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης και στις δύο οδούς. Για την οδό Ηπείρου η δημοπρασία θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα ενώ το έργο της Μανδηλαρά βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης.
Το έργο στην οδό Ηπείρου αφορά στο μεγαλύτερο κομμάτι της, καθώς περιλαμβάνει το τμήμα από το ύψος του Αγ. Κωνσταντίνου (σ.σ. στον κυκλικό κόμβο) έως την Ανθ. Γαζή.
Όπως είναι γνωστό η οδός Ηπείρου αποτελεί οδό με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο και έτσι, το έργο θα εκτελείται τμηματικά προκειμένου να αποφευχθεί όσο είναι δυνατό, η πρόσθετη κυκλοφοριακή επιβάρυνση στις γύρω οδούς. Ωστόσο, από τη δημοπρασία του έργου έως την εγκατάσταση του εργολάβου μεσολαβούν χρονοβόρες διαδικασίες και σύμφωνα με σημερινές εκτιμήσεις το έργο δεν αναμένεται να ξεκινήσει νωρίτερα του φθινοπώρου, περίοδος που λόγω και των καιρικών φαινομένων η κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυξημένη.  
28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Το επόμενο διάστημα αναμένεται επίσης να προκηρυχθεί και το έργο για την αντικατάσταση του δικτύου στην οδό 28ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Κύπρου έως την οδό Ηπείρου. Το έργο δεν συνδέεται με τον σχεδιασμό του Δήμου ωστόσο θεωρείται επιβεβλημένο από τη ΔΕΥΑΛ καθώς στο σημερινό, παλαιό δίκτυο, ιδιαίτερα συχνά σημειώνονται βλάβες και απώλεια νερού.
ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ
Στο μεταξύ από αύριο θα ξεκινήσει η τέταρτη φάση του έργου της ΔΕΥΑΛ στην οδό Θεοφράστου. Πρόκειται για το τμήμα από την οδό Μπάντζιου έως την οδό Κηφισού, όπου θα αντικατασταθούν χαλυβδοσωλήνες. Το έργο θα διαρκέσει για έναν μήνα (έως τις 9 Αυγούστου) και για τον λόγο αυτό εκδόθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την ΕΛ.ΑΣ. που προβλέπουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα της Θεοφράστου (σ.σ. στο τμήμα των έργων) και την παράκαμψη της κυκλοφορίας μέσω συνοικιακών οδών.  
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass