ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΦΕΤΟΣ Η ΘΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Ελκύει ξένους τουρίστες το Κόκκινο Νερό

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2017 22:17
Για τους Πολωνούς, το Κόκκινο Νερό, είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός στην Ελλάδα μετά τις Μπενίτσες της Κέρκυρας και το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας Για τους Πολωνούς, το Κόκκινο Νερό, είναι ο τρίτος πιο δημοφιλής προορισμός στην Ελλάδα μετά τις Μπενίτσες της Κέρκυρας και το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας

Στον τρίτο πιο δημοφιλή προορισμό στην Ελλάδα για τους Πολωνούς τουρίστες, μετά τις Μπενίτσες της Κέρκυρας και το Πόρτο Κατσίκι της Λευκάδας έχει αναδειχθεί το Κόκκινο Νερό του νομού Λάρισας.

Φυσικά παραμένει ένας μοναδικός προορισμός για το καλοκαίρι και όχι μόνο, συνδυάζοντας θάλασσα και βουνό, με τις ιαματικές του πηγές, με το πράσινο και τις διαδρομές στο δάσος, όπως το φαράγγι και οι καταρράκτες της Καλυψούς κ.ά.
Κι όμως το Κόκκινο Νερό που απέχει μόλις 60 χιλιόμετρα από τη Λάρισα παραμένει ένας προορισμός περισσότερο για ξένους τουρίστες παρά για τους Έλληνες, οι οποίοι πριν μερικές δεκαετίες είχαν την περιοχή ως τόπο διακοπών κάθε χρόνο.
Τα τελευταία χρόνια στο Κόκκινο Νερό κυριαρχούν οι τουρίστες από την Πολωνία ενώ πέρυσι άρχισαν οι επισκέψεις τουριστών και από τη Σερβία.
Το Κόκκινο Νερό διατηρεί την αυθεντικότητά του και όσοι επιλέγουν την περιοχή για τις διακοπές τους είναι γιατί θέλουν να περάσουν κάποιες μέρες σε ένα καταπράσινο περιβάλλον, με καταγάλανη και καθαρή θάλασσα και με ενδιαφέρουσες προτάσεις για αποδράσεις στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα πολλοί είναι οι παραθεριστές που επιλέγουν το Κόκκινο Νερό για θεραπευτικούς λόγους χάρη στις ιαματικές ιδιότητες του νερού της πηγής με την περίεργη ανθρακούχα γεύση.
Ο οικισμός διαθέτει 900 κλίνες σε όλες τις κατηγορίες και οι τιμές ενδεικτικά για ένα δίκλινο δωμάτιο κυμαίνονται από 25 έως 60 ευρώ τη βραδιά. Σε προσιτές τιμές είναι επίσης και οι προσφερόμενες υπηρεσίες εστίασης και διασκέδασης, αφού η νυχτερινή ζωή στο Κόκκινο Νερό είναι έντονη. Θετική αναφορά γίνεται ακόμα στο υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας για τα συχνά δρομολόγια.
ΚΑΙ …ΓΚΡΙΝΙΑ
 Ωστόσο «αποκλεισμένοι» νιώθουν και οι κάτοικοι των περιοχών Στομίου – Κόκκινου Νερού αλλά και οι επισκέπτες των ειδυλλιακών αυτών περιοχών και αυτό λόγω του μη ολοκληρωμένου κόμβου στην ΠΑΘΕ στο ύψος του Πυργετού. Πρόβλημα για το οποίο έγραψε πρόσφατα η «Ε» για την περιοχή Μεσαγγάλων – Καστρί Λουτρό του Δήμου Τεμπών. Παρόλα αυτά χάρη στον καλό συντονισμό των επαγγελματιών στο Κόκκινο Νερό η τουριστική περίοδος του 2017 είναι καλύτερη από την περσινή. Φέτος άρχισε με καλούς οιωνούς, από την Πρωτομαγιά και θα διαρκέσει μέχρι το φθινόπωρο.
Μιλώντας χθες στην «Ε» τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Νομού Λάρισας κ. Ηλίας Ευσταθίου, όσο και ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Κόκκινου Νερού, Κουτσουπιάς, Παλιουργιάς και Πλατιάς Άμμου κ. Βασίλης Ευθυμίου, κάνουν λόγο για σιγή ιχθύος των εμπλεκόμενων φορέων σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του κόμβου Πυργετού. Οι τουρίστες που έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και κυρίως από τις βαλκανικές αλλά και τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως οι Πολωνοί, χάνονται κυριολεκτικά αφού δεν μπορούν να βγουν από την ΠΑΘΕ στον Πυργετό με αποτέλεσμα να φτάνουν στον κόμβο Ευαγγελισμού και να επιστρέφουν. Επίσης στην έξοδο του Πλαταμώνα από βορρά δεν υπάρχουν πινακίδες στην ΠΑΘΕ που να ενημερώνουν τους ταξιδιώτες πως θα κατευθυνθούν προς Στόμιο, Κόκκινο Νερό και τα άλλα παράλια του νομού Λάρισας. Ένα άλλο πάγιο αίτημα προς τον Δήμο Αγιάς, το οποίο δεν γίνεται πράξη είναι το καλοκαίρι να ριχτεί άμμος στην παραλία του Κόκκινου Νερού, ώστε αυτή να είναι πιο βατή, το έργο να γίνει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην αλλοιώνεται το περιβάλλον αλλά να εξυπηρετούνται καλύτερα οι λουόμενοι. Αίτημα που απευθύνουν μέσω της «Ε» προσωπικά στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.
ΤΟ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ
Σύμφωνα με τα βιβλιογραφικά δεδομένα η ιαματική πηγή του Κόκκινου Νερού χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων. Το νερό ήταν γνωστό και ιδιαιτέρως αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση και θεραπεία διαφόρων ασθενειών.
Το συγκεκριμένο νερό χαρακτηρίζεται ως εξόχως τονωτικό, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία. Είναι ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρον να τονιστεί ότι ο πρώτος που έκανε την εμφιάλωσή του ήταν ο βουλευτής Αγιάς Μιλτιάδης Δάλλας το 1896, στη συνέχεια ένας πολιτικός από την Αθήνα ο Κων. Λογοθέτης και αργότερα ο Γ. Δημητρακόπουλος. Ακολούθως, λόγω της καλής φήμης του, ιδρύθηκε και Ανώνυμη Εταιρία Πόσιμων Ιαματικών Υδάτων, με κυριότερο μέτοχο την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, όπου το ιαματικό νερό της περιοχής εξαγόταν στην Τουρκία, την Αίγυπτο, τη Ρωσία και πολλές ακόμη χώρες.
Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία που έχει συλλέξει ο κ. Ευθυμίου, η περιεκτικότητα του νερού της συγκεκριμένης πηγής είναι κατάλληλη για λουτροθεραπεία και ποσιθεραπεία και ενδείκνυται λουτροθεραπεία σε περιπτώσεις ήπιων αποφρακτικών αγγειοπαθειών και ήπιας αρτηριακής υπέρτασης. Στην ποσιθεραπεία σε παθήσεις του γαστρεντερικού, του ουροποιητικού, του καρδιαγγειακού συστήματος και σιδηροπενικής αναιμίας.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass