ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Η «Μέδουσα» δεν πλήγωσε τη Λάρισα

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2017 22:30

Μικρής έκτασης, λίγα σε αριθμό και χωρίς κανέναν τραυματισμό ήταν τα περιστατικά που καταγράφηκαν στην πόλη της Λάρισα, από το καιρικό φαινόμενο «Μέδουσα» που πλήττει σφοδρά μεγάλο μέρος της ελληνικής επικράτειας από το Σαββατοκύριακο.

Πτώσεις δένδρων, βουλωμένα φρεάτια, καθίζηση σημείων στα οποία τα έργα συνεργείων δεν είχαν ολοκληρωθεί αλλά και διακοπές ρεύματος από κεραυνούς και καμένους μετασχηματιστές καταγράφηκαν κατά τη χθεσινή ημέρα.

Πιο αναλυτικά:

ΔΕΝΔΡΑ

Πτώσεις δένδρων από τον αέρα σε συνδυασμό με την ισχυρή βροχόπτωση είχαμε σε κάποιες περιπτώσεις στην πόλη της Λάρισας χθες το πρωί. Η μια σημειώθηκε στην οδό Ογλ όταν δένδρο από αυλή έπεσε πάνω σε Ι.Χ. χωρίς ωστόσο να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας ενώ οι υπόλοιπες αφορούσαν σε δρόμους και ως εκ τούτου επενέβησαν συνεργεία του Δήμου Λάρισας. Συγκεκριμένα έπεσε ένα κωνοφόρο δένδρο στη διασταύρωση των οδών Ταγματάρχου Βελησσαρίου και Ήρας, ένα άλλο επί της 25ης Μαρτίου και ένα στην οδό Ελαφονήσου στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Από εκεί το συνεργείο του Δήμου έκρινε πως θα έπρεπε να προχωρήσει στην κοπή ενός ακόμα δένδρου που είχε πάρει επικίνδυνη κλίση.

ΔΕΥΑΛ

Δεκατρία περιστατικά προβληματικών φρεατίων καταγράφηκαν από τη ΔΕΥΑΛ και τα συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης κλήθηκαν άμεσα για να τα ξεβουλώσουν. Τα περιστατικά αυτά αφορούσαν σε πτώσεις φύλλων δένδρων στις σχάρες που δεν επέτρεπαν την καλή ροή του νερού. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Καφφέ τα περιστατικά είναι σχετικά λίγα βάσει του όγκου νερού που δέχθηκαν οι δρόμοι της πόλης. Ο ίδιος υπογράμμισε και το πρόβλημα εντός του πάρκου του Αγίου Αντωνίου λόγου του ελλιπούς δικτύου για την απορρόφηση των υδάτων –θέμα που θα εξεταστεί στο μέλλον με τον Δήμο Λάρισας.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Λίγες αντλήσεις υδάτων και ελάχιστες κοπές δένδρων σημειώθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας μέχρι αργά χθες το βράδυ. Τα καιρικά φαινόμενα μπορεί να ήταν έντονα και ο όγκος του νερού μεγάλος, όμως πολύ λίγες φορές χρειάστηκε να επέμβουν άνδρες της Πυροσβεστικής στην πόλη της Λάρισας.

ΕΡΓΑ

Προβλήματα ωστόσο προέκυψαν σε συνοικίες στις οποίες βρίσκονταν σε εξέλιξη έργα. Σε ορισμένες μάλιστα η κατάσταση ήταν δύσκολη με μεγάλους λάκκους νερού και λάσπη να γεμίζει τις εισόδους κατοικιών.

Ειδικότερα, στη συνοικία Ιπποκράτη - όπου εδώ και έναν περίπου μήνα εκτελούνται έργα για την αντικατάσταση των αγωγών ύδρευσης – Ι.Χ επιβατικό, βούλιαξε κυριολεκτικά σε χαντάκι το οποίο τα συνεργεία της εργολήπτριας εταιρίας είχαν «κλείσει» προσωρινά.

ΤΡΕΝΑ

Κανονικά και χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πραγματοποιούνται όλα τα δρομολόγια των τρένων από και προς τη Λάρισα παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Εκπρόσωπος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μιλώντας στην «Ε» με αφορμή το γεγονός της μεγάλης καθυστέρησης της αμαξοστοιχίας Ιντερσίτι- 61 που σταμάτησε χθες βράδυ έξω από τον Παλαιοφάρσαλο για περίπου τρεις ώρες, τόνισε πως η βλάβη (πτώση καλωδίων) επιδιορθώθηκε.

ΔΕΗ

Πολλοί κεραυνοί και αρκετοί καμένοι μετασχηματιστές. Αυτά περιελάμβανε η χθεσινή γεμάτη ημέρα για τους τεχνικούς της ΔΕΗ που προσπαθούσαν να καλύψουν σημεία με τέτοιου είδους ζητήματα σε όλο τον νομό Λάρισας. Σπηλιά, Καρίτσα, Ψυχικό, Καστρί Λουτρό, Μεσάγγαλα, Πλατύκαμπο, Πυργετό ήταν μερικά από αυτά. Όσον αφορά στην πόλη της Λάρισας υπήρξε πρόβλημα με το ρεύμα χθες το απόγευμα για μιάμιση περίπου ώρα.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass