ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΑ «ΕΠΝΙΞΑΝ» ΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Χειμωνιάτικα προβλήματα στο… κατακαλόκαιρο!

* Άκρως επικίνδυνοι οι δρόμοι σε παραθαλάσσιους οικισμούς

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2017 22:45

Τα μάτια της «Μέδουσας» «πάγωσαν» στους 19 βαθμούς Κελσίου, το καλοκαίρι χθες τα παράλια.

Το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο το Αστεροσκοπείο Αθηνών με ερασιτέχνες μετεωρολόγους, βάφτισαν με το όνομα του απεχθούς τέρατος (γοργόνας) της ελληνικής μυθολογίας, άλλαξε την εικόνα των παραλίων σε χειμωνιάτικο τοπίο, στη μέση του καλοκαιριού.

Η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, παράλληλα με την έντονη βροχόπτωση, μεγάλης έντασης και διάρκειας, ερήμωσαν τις παραλίες.

Καταστροφές και πλημμύρες σημειώθηκαν στους παραθαλάσσιους οικισμούς, ενώ πολλά σημεία των δρόμων τους έγιναν απροσπέλαστα.

Συγκεκριμένα, η παραλιακή οδός Αγιοκάμπου, Σωτηρίτσας και Βελίκας, σε αρκετά σημεία της πλημμύρισε, με αποτέλεσμα να προκαλέσει προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο οδόστρωμα είχαν δημιουργηθεί λιμνάζοντα νερά από τη βροχή, ενώ τα ορμητικά νερά των ρεμάτων κατέκλυσαν μεγάλη έκταση της ασφάλτου, συνεχίζοντας την πορεία τους προς τη θάλασσα.

Παράλληλα οικόπεδα και χωματόδρομοι στους προαναφερόμενους οικισμούς, όπως παράλληλα και στο Στόμιο, «χάθηκαν» από την επιφάνεια της γης, με στρώμα νερού, που είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν περιοχές.

«Η παραλιακή οδός έγινε άκρως επικίνδυνη…», υποστήριξαν κάτοικοι του Αγιοκάμπου, που το αποδίδουν σε ατέλειες του οδοστρώματος καταγγέλλοντας ότι: «η κατασκευαστική εταιρεία των αγωγών αποχέτευσης στα παράλια, άφησε ημιτελές το έργο, με τομές

στο οδόστρωμα που δεν ασφαλτοστρώθηκαν, και συγκέντρωναν μεγάλες ποσότητες νερού, δημιουργώντας λίμνες…!

Επίσης πολλά σημεία του οδοστρώματος πλημμύρισαν λόγω λάθους κλίσης του, με αποτέλεσμα τα νερά της βροχής να μην φεύγουν προς την αμμουδιά, παρά να «απειλούν» κατοικίες!».

Εξάλλου, προβλήματα από την ισχυρή βροχόπτωση, δημιουργήθηκαν κατά τόπους σε όλο το εύρος του Δήμου Αγιάς. Ετσι σε εγρήγορση ήταν χθες, από νωρίς το πρωί, τα ειδικά συνεργεία του δήμου, που εργάζονταν επί ώρες σε διάφορες περιοχές, υπό την εποπτεία των ανθρώπων της δημοτικής αρχής ή των προέδρων κάθε Τοπικής Κοινότητας.

Ιδιοκτήτης σπιτιού που βρίσκεται δίπλα στη μεγάλη γέφυρα του Αγιοκάμπου (Καλατράβα) αναγκάστηκε να καλέσει δύο φορές χθες, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς για να «τραβήξει» τα νερά μέσα από το σπίτι του. Όπως υποστήριξε: «ο αγωγός που τραβά τα νερά από το πρόσθιο μέρος της οικίας και περνά κάτω από τη γέφυρα με κατεύθυνση τη θάλασσα ήταν βουλωμένος». Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ανταποκρίθηκε άμεσα.

Να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στα παράλια της Λάρισας το Σαββατοκύριακο, προκάλεσαν αντίστοιχα και

ισχυρό οικονομικό πλήγμα στους επαγγελματίες.

Των Λένας Κισσάβου και Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass