ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Βραχοπτώσεις στα Αμπελάκια

* Αμεση η κινητοποίηση Δήμου – αρμόδιων υπηρεσιών

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2017 22:10

Από τύχη και λόγω του προχωρημένου της ώρας αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στα ιστορικά Αμπελάκια από κατολίσθηση βράχων που σημειώθηκε στα νοτιοανατολικά του οικισμού και σχεδόν στα όριά του. Οι βραχοπτώσεις σημειώθηκαν στη 1.35 περίπου τη νύχτα από Δευτέρα προς Τρίτη και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ήταν αποτέλεσμα των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή. Τα νερά από μια πρώτη ματιά φαίνεται ότι διάβρωσαν τους βράχους με αποτέλεσμα να αποκολληθούν από τον κύριο όγκο του βουνού.

Η αποκόλληση των βράχων είχε ως αποτέλεσμα περιορισμένες ευτυχώς υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα, αφού κάποια τμήματα των βράχων έπεσαν σε χώρο στάθμευσης οχημάτων ξενοδοχείου, αλλά και να κλείσει ο περιφερειακός δρόμος των Αμπελακίων.

Άμεσα κινητοποιήθηκε αρχικά ο Δήμος Τεμπών με τον Αμπελακιώτη στην καταγωγή αντιδήμαρχο κ. Κώστα Τσεργά να ενημερώνει τις υπηρεσίες για το συμβάν. ΄Αμεση υπήρξε επίσης και η παρουσία τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και των στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Τεμπών για τον αποκλεισμό αρχικά της περιοχής για λόγους ασφαλείας. Στη συνέχεια στο χώρο της κατολίσθησης έφτασε και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας με συντονιστή τον διευθυντή κ. Χρήστο Λυτροκάπη.

Ενώ άρχισαν οι εργασίες απομάκρυνσης των βράχων από το οδόστρωμα και την ευρύτερη περιοχή παράλληλα ανατέθηκε σε εξειδικευμένο κλιμάκιο της Περιφέρειας να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστούν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο ή να γίνουν παρεμβάσεις ώστε τυχόν άλλοι επικίνδυνοι βράχοι να απομακρυνθούν.

Ο περιφερειακός δρόμοςτων Αμπελακίων με ασφάλεια δόθηκε χθες το μεσημέρι και πάλι στην κυκλοφορία.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass