ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του ορειβάτη

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2017 11:18 | Τελευταία ενημέρωση: 19 Ιουλ 2017 11:19

Αργά χθες το βράδυ ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού του 30χρονου Ρουμάνου ο οποίος ανασύρθηκε σώος μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας που παγιδεύτηκε στη θέση Κακόσκαλα του Ολύμπου από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου αν και ήταν εξαντλημένος παρέμενε καλά στην υγεία του. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του ξεκίνησε χθες το μεσημέρι για να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ. Αν και οι καιρικές συνθήκες είχαν βελτιωθεί σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, ωστόσο επικρατούσαν ακόμα χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυροί άνεμοι και ομίχλη.

Όπως επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της Πυροσβεστικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Πουλτίδης, οι διασώστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον 30χρονο ορειβάτη, ο οποίος, παρότι ταλαιπωρημένος, έδειχνε να είναι καλά στην υγεία του.

Ο ορειβάτης είχε χάσει το περασμένο Σάββατο τον προσανατολισμό του με συνέπεια να εγκλωβιστεί στο βουνό. Τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ από τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη συνάντησαν πολλά εμπόδια στο έργο της διάσωσης, καθώς ειδικά προχθές η χιονόπτωση στον Όλυμπο και οι χαμηλές θερμοκρασίες, σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής, δυσχέραιναν τις προσπάθειες προσέγγισής του.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν και πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας, και διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass