ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Στα ρώσικα βιβλίο του Β. Στεργιούλη

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2017 16:20

Τις προηγούμενες ημέρες τέθηκε σε κυκλοφορία μετάφραση στη ρωσική γλώσσα του βιβλίου του θεολόγου Βασιλείου Χ. Στεργιούλη: «ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΑΘΩ ΤΗ ΒΟΥΝΟΚΟΡΦΗ».

Το βιβλίο εκθέτει βιώματα του συγγραφέως κατά την πανηγυρική ολονύκτια αγρυπνία της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιησού Χριστού του έτους 2004 στο ομώνυμο γραφικό εκκλησάκι που είναι στην κορυφή του Αγίου Όρους.

Η μετάφραση έγινε στη Ρωσία από την καθηγήτρια Ακαδημίας Αικατερίνη Ντόλγιχ και την επιμέλειά της είχε η καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Λομονόσωφ της Μόσχας, Ναταλία Νικολάου. Η έκδοση του βιβλίου έγινε από την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους.

Πρόκειται για επιμελημένη έκδοση. Το διαπιστώνει κανείς ευθύς αμέσως από τη φωτογραφία του εμπροσθόφυλλου. Είναι μια εκπληκτική φωτογραφική απεικόνιση της άγριας ομορφιάς των πανύψηλων βράχων του Άθωνος (2037 μ.) από τις Καρυές, την πρωτεύουσα του Αγίου Όρους. Μόλις που διακρίνεται επάνω τους, σαν λευκή κουκκίδα, το πάλλευκο γραφικό εκκλησάκι της Μεταμορφώσεως. Διαστίζει υπέροχα τη σπαθωτή κορυφή του ιερού βουνού.

Αυτή η εκπληκτική φωτογραφική απεικόνιση, όπως και εκείνη του οπισθοφύλλου, με τον σιδερένιο σταυρό πίσω από την κόγχη του ιερού βήματος του εξωκλησίου –σύμβολο του ασκητικού και θυσιαστικού πνεύματος και των αγώνων των μοναχών-προδιαθέτουν ευχάριστα τον αναγνώστη προς μελέτη του βιβλίου.

Περίφημο και το φωτογραφικό παράρτημα του βιβλίου. Αποτελεί το εποπτικό του υλικό. Την εναργή και άμεση διασάφηση και αποτύπωση των αλησμόνητων στιγμών του κειμένου.

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο και να βοηθήσει τους Ρώσους πιστούς να γνωρίσουν το άφθαστο μεγαλείο και τη ζηλευτή χάρη της αγρυπνίας στην κορυφή του Άθωνος.

Σ. Α.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass