ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Μέσω… Εγνατίας τα έργα στη Λάρισα

* Εγκρίθηκε το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της Greenpeace - Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις για τους 25 εργαζόμενους που εκκρεμούσαν

Δημοσίευση: 19 Ιουλ 2017 22:07

Σε μνημόνιο συνεργασίας με την «Εγνατία Οδός Α.Ε.» προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων. Η έγκριση για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας ήρθε ως θέμα στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο και πέρασε κατά πλειοψηφία, μετά από ονομαστική ψηφοφορία. Το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης καταψήφισε την υπογραφή του μνημονίου, διευκρινίζοντας ότι θα ψηφίζουν κάθε φορά ανάλογα με την προγραμματική σύμβαση του κάθε έργου που θα πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την τεχνική υποστήριξη και τη διαχείριση φακέλων μεγάλων έργων. Το μνημόνιο συνεργασίας σύμφωνα με τη δημοτική αρχή έρχεται για να λειτουργήσει επικουρικά στο ήδη επιβαρυμένο έργο που έχει να φέρει εις πέρας η Τεχνική Υπηρεσίας του Δήμου Λαρισαίων. «Η “Εγνατία Οδός Α.Ε.”, ως εταιρία δημοσίου χαρακτήρα, θα έχει την προώθηση και υποστήριξη του Δήμου σε μεγάλα έργα και θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Αντικείμενο του μνημονίου συνεργασίας είναι η παροχή υπηρεσιών, σε επίπεδο συντονισμού, διαχείρισης, τεχνογνωσίας και τεχνικής υποστήριξης, με στόχο την πληρέστερη και ταχύτερη προετοιμασία και την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των φακέλων των έργων», αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον αναπληρωτή δήμαρχο Γιώργο Σούλτη.

Για «λευκή επιταγή» έκανε λόγο η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δήμου Λαρισαίων Ρένα Καραλαριώτου. «Δίνετε λευκή επιταγή σε μια εταιρία, χωρίς να έχετε κανέναν σχεδιασμό», ανέφερε μεταξύ άλλων. Σύμφωνη με τα όσα υποστήριξε η κ. Καραλαριώτου περί «λευκής επιταγής» εμφανίστηκε και η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Καμηλαράκη, ενώ για αδικία προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων μίλησε ο κ. Καλαμπαλίκης. «Εσείς αποφασίζετε να μην είναι ενεργός ο τεχνικός κόσμος της πόλης», είπε κατά την τοποθέτησή της η κ. Κατερίνα Ζιαζιά, ενώ από την πλευρά του ο κ. Κρίκης ζήτησε «να διατεθεί μόνιμο προσωπικό για την ενίσχυση της Τεχνικής Υπηρεσίας».

GREENPEACE

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο και το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαρισαίων και της Greenpeace. Υπενθυμίζεται ότι το πρωτόκολλο συνεργασίας θα περιλαμβάνει την υλοποίηση πιλοτικού προγράμματος στα σχολεία της πόλης με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων για εικονική αυτοπαραγωγή ηλιακής ενέργειας. Η παραγόμενη ενέργεια των συστημάτων θα συμψηφίζεται με καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος κοινωνικών δομών του Δήμου, εξοικονομώντας έτσι χρήματα που μπορούν να ανακατευθυνθούν σε περαιτέρω κοινωνικές δράσεις.

Ειδικότερα η Greenpeace θα συνεργαστεί με τον Δήμο Λαρισαίων για την υλοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας. Επίσης, θα δωρίσει το πρώτο σύστημα φωτοβολταϊκών για εικονική αυτοπαραγωγή ηλιακής ενέργειας. Η παραγόμενη ενέργεια του συστήματος θα συμψηφίζεται καλύπτοντας τις ανάγκες του «Ροδοπούλειου». Παράλληλα, προβλέπεται ο Δήμος να υλοποιήσει επένδυση τοποθέτησης φωτοβολταϊκών για την κάλυψη αναγκών των κοινωνικών δομών του Δήμου.

«Η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, πάει χέρι - χέρι με τις ΜΚΟ και τις πράσινες μπίζνες», σημείωσε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Κριτική στη δημοτική αρχή άσκησε ο δημοτικός σύμβουλος Μάριος Ξηρομερίτης, τονίζοντας ότι «η δημοτική αρχή πορεύεται χωρίς πρόγραμμα. Ακόμα προσπαθεί να βρει τον βηματισμό της».

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει η εικόνα με τους συμβασιούχους. Μέσα στις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τον κ. Σούλτη αναμένεται να υπογραφούν οι συμβάσεις για τους 25 εργαζόμενους που εκκρεμούσαν. Επίσης, για τους δέκα εργαζόμενους του αμαξοστασίου που είχαν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα για να πληρωθούν, εκδόθηκε απόφαση και θα πληρωθούν σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κανονικά από την πρώτη ημέρα εργασίας τους μέχρι και την τελευταία.

«Δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα, είναι μια παράταση στην ομηρία», σχολίασε από τη Λαϊκή Συσπείρωση ο Πέτρος Κρίκης, συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση δεν βοηθά έτσι ώστε οι Δήμοι να πάρουν μόνιμο προσωπικό».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass