ΤΟ 2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ

Σταυροδρόμι μουσικής και χορού για 5 ημέρες το Μακρυχώρι

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2017 15:30

Έπεσε η αυλαία του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού «Κοιλάδα των Τεμπών», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Μακρυχωρίου το διάστημα από 14 έως 19 Ιουλίου με τη συμμετοχή χορευτών από την Ουγγαρία, την Πολωνία, αλλά και ελληνικών χορευτικών ομάδων.


Το Μακρυχώρι, έγινε για πέντε ημέρες, σταυροδρόμι ευρωπαϊκής μουσικής και χορού. Το πενθήμερο των εκδηλώσεων περιελάμβανε μια σειρά από χορευτικές εκδηλώσεις, εργαστήρια χορού, δραστηριότητες ανταλλαγής πολιτιστικών γνώσεων μεταξύ των νέων, αλλά και επισκέψεις σε αξιοθέατα του Δήμου Τεμπών και της περιοχής γενικότερα.
Ειδικότερα, χορευτικές εκδηλώσεις έγιναν στην Καλλιπεύκη, στο Καστρί Λουτρό, ενώ δυστυχώς η προγραμματισμένη παρουσίαση στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας ακυρώθηκε λόγω της κακοκαιρίας. Την περασμένη Τρίτη, πραγματοποιήθηκε η κεντρική εκδήλωση του φεστιβάλ με τη συμμετοχή των ξένων ομάδων, του Μ.Ε.Σ. Αβέρωφ Θετταλός και φυσικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου, με τη συμμετοχή του κόσμου να είναι συγκινητική και πέρα από τα αναμενόμενα. Νωρίτερα είχε προηγηθεί παρέλαση των ομάδων στους δρόμους του Μακρυχωρίου.
Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού «Κοιλάδα των Τεμπών» έδωσε την ευκαιρία στις νέες και στους νέους, αλλά και σε όλους τους πολίτες του Δήμου Τεμπών και της Λάρισας να γνωρίσουν «την παράδοση πέρα από τα σύνορα», να διακρίνουν τα κοινά στοιχεία, αλλά και τις διαφορές των παραδοσιακών χορών και της μουσικής άλλων χωρών, αφού ένας από τους στόχους της διοργάνωσης ήταν και η γνωριμία άλλων πολιτισμών.
Οι κυρίες του συλλόγου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, όπως και οι υπόλοιποι εθελοντές – που ήταν πολλοί – και εργάστηκαν με αγάπη, προσφέροντας ένα άριστο αποτέλεσμα. Αμέριστη ήταν η βοήθεια του Δήμου Τεμπών, του Ερυθρού Σταυρού, ενώ η διοργάνωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π. Δήμου Τεμπών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass