ΥΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΙΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΑΒΕΡΩΦ

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2017 22:15

Με μέλη των καταλήψεων «Τερμίτα» και «Ντουγρού» να διαδηλώνουν τη διαφωνία τους και υπό αστυνομικό κλοιό, ολοκληρώθηκε χθες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Λάρισα, ο διαγωνισμός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την κατεδάφιση κτιρίων στην περιοχή «Παλιά» του Βόλου.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σχεδιάζει την ανέγερση δύο κτιριακών συγκροτημάτων προκειμένου να στεγασθούν σε δικά τους κτίρια, τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής. Τα κτίρια θα ανεγερθούν σε ιδιόκτητη έκταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απέναντι από την Πολυτεχνική Σχολή, αφού νωρίτερα κατεδαφισθούν τα παλαιά κτίρια.

Στα σημερινά αυτά κτίρια αναπτύσσουν δράσεις, εδώ και χρόνια, μέλη της «Κατάληψης Τερμίτα» που αντιδρώντας στην απόφαση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρόσφατα, εισέβαλαν σε αίθουσα όπου διεξαγόταν ο διαγωνισμός στον Βόλο με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία.

Ο ίδιος διαγωνισμός συνεχίσθηκε και ολοκληρώθηκε χθες στη Λάρισα - στο κτίριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη συνοικία Αβέρωφ – όπου εξετάσθηκαν οι προσφορές εταιριών που θα υλοποιήσουν το πρώτο σκέλος του έργου που αφορά στην κατεδάφιση των παλιών κτιρίων.

Έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί μέλη των συλλογικοτήτων «Κατάληψη Τερμίτα» από τον Βόλο και «Κατάληψη Ντουγρού» από τη Λάρισα που διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην εξέλιξη σημειώνοντας παράλληλα την ανάγκη «υπεράσπισης των κοινοτήτων».

Η συγκέντρωση των καταληψιών ολοκληρώθηκε ομαλά και χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια, ενώ τον χώρο, περιφρουρούσαν από προχθές ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κων. Πετράκο, αναφερόμενο στον διαγωνισμό, να σημειώνει πως «η διαδικασία προχωράει κανονικά».

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass