ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΣΕ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΥ ΚΑΙ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ

Εκτροχιασμός εμπορικού τρένου χθες έκοψε στα δύο το σιδηροδρομικό δίκτυο

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2017 22:25

Με τρένα αλλά και λεωφορεία γίνονται τα σιδηροδρομικά δρομολόγια του ΟΣΕ από και προς την Αθήνα, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι κλειστό στην περιοχή μεταξύ Καλλιπεύκης και Καρυών Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα χθες τα ξημερώματα εκτροχιάστηκε εμπορική αμαξοστοιχία, που κατευθυνόταν από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των (παλαιών σταθμών) Καλλιπεύκης και Καρυών Δομοκού Φθιώτιδας. Από τον εκτροχιασμό δεν υπήρξαν τραυματισμοί παρά μόνο υλικές ζημιές. Ωστόσο η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο ορεινό τμήμα θα απαιτήσει εργασίες αρκετών ημερών.

Από χθες το πρωί λοιπόν τα δρομολόγια γίνονται με τη συνδρομή ναυλωμένων λεωφορείων από τον ΟΣΕ, που παραλαμβάνουν τους επιβάτες στους σταθμούς Λιανοκλαδίου και Παλαιοφαρσάλων και τους μεταφέρουν αντίστροφα. Γεγονός που συνεπάγεται ταλαιπωρία και απαιτεί υπομονή.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΗΜΕΡΩΝ

Ούτε οι έμπειροι τεχνικοί του ΟΣΕ δεν μπορούν να προβλέψουν τον χρόνο αποκατάστασης της κυκλοφορίας των τρένων Αθηνών-Θεσσαλονίκης μετά τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας.

Στελέχη του ΟΣΕ κάνουν λόγο για σημαντικές ζημιές στη σιδηροδρομική γραμμή, γεγονός που σημαίνει ότι η ταλαιπωρία των επιβατών θα συνεχιστεί πιθανόν για αρκετά 24ωρα.

Η εμπορική αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε λίγο πριν τις 3 το πρωί, κοντά στον Δομοκό, λίγο πριν φτάσει στον σταθμό της Καλλιπεύκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκτροχιάστηκε το πρώτο βαγόνι μετά τη μηχανή και μάλιστα σε ανηφορικό τμήμα. Ο συρμός συνέχισε την πορεία του για περίπου 4 χιλιόμετρα με ένα βαγόνι να είναι έξω από τις ράγες προκαλώντας σημαντικές βλάβες στη γραμμή. Στη συνέχεια εκτροχιάστηκαν άλλα δύο βαγόνια, αλλά και η μηχανή του συρμού μόλις η αμαξοστοιχία πήρε το κατηφορικό τμήμα προς την περιοχή του Δομοκού.

Από νωρίς χθες το πρωί συνεργεία του ΟΣΕ προσπαθούν να επαναφέρουν και να ανασύρουν πρώτα τη μηχανή και μετά τα βαγόνια που έχουν εκτροχιαστεί και στη συνέχεια να αποκαταστήσουν τις βλάβες στη σιδηροδρομική γραμμή.

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Αχιλλέα Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass