ΒΟΥΝΑ ΑΠΟ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΓΥΡΤΩΝΗ

«Αυτοσχέδια» χωματερή σε κανάλι!

Δημοσίευση: 06 Αυγ 2017 22:25

Σε απέραντη χωματερή έχουν μετατραπεί διάφορα σημεία δίπλα στο φράγμα της Γυρτώνης, στη δυτική όχθη του Πηνειού. Ασυνείδητοι μεταβαίνουν στο σημείο και απορρίπτουν ό,τι δεν χρειάζονται, αδιαφορώντας για τη μόλυνση του φυσικού περιβάλλοντος.


Οικοδομικά υλικά, σακιά με μπετόν, καθημερινά οικιακά σκουπίδια, συσκευασίες από φελιζόλ, κομμάτια από αφρολέξ και άδεια μπουκάλια από φυτοφάρμακα είναι μερικά μόνο από τα «είδη» που βρίσκονται στους σωρούς απορριμμάτων που είναι συγκεντρωμένα στο σημείο.
Κι αν τα μπάζα απλώς ασχημαίνουν το φυσικό περιβάλλον, τα υπόλοιπα σκουπίδια και τα φυτοφάρμακα ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα. Πέρα του ότι τα υπολείμματα από τις συσκευασίες φυτοφαρμάκων πέφτουν στο χώμα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι στο σημείο, όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό φακό της «Ε», υπάρχουν νερά αφού η «αυτοσχέδια» χωματερή βρίσκεται σε κανάλι ακριβώς δίπλα στη δυτική όχθη του Πηνειού. Αυτοί, βέβαια, δεν είναι οι μόνοι κίνδυνοι που δημιουργούνται από την κατάσταση. Δίπλα στο σημείο υπάρχουν καλλιέργειες ειδών που πιθανότατα καταλήγουν στο πιάτο μας, ενώ η μόλυνση που προκαλείται περνά και στην πανίδα της περιοχής, όπως σε μικρά ζώα που ζουν εκεί. Όπως φαίνεται, λοιπόν, για κάποιους οι έννοιες σεβασμός στο περιβάλλον και οικολογική συνείδηση είναι άγνωστες.
Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass