ΠΝΙΓΗΚΕ ΕΝΩ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΟ ΣΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Από τα Φάρσαλα ο μικρός Νίκος

* Διαμαρτυρία Ρομά στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2017 22:24

Παιδί οικογένειας Ρομά από τα Φάρσαλα ήταν ο μικρός Νίκος που έχασε χθες τη ζωή του, ενώ φιλοξενείτο στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κόρινθο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», από τον περασμένο Μάρτιο.

Ο μικρός Νίκος, μετά από παρέμβαση των Κοινωνικών Υπηρεσιών, μεταφέρθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού», για να βρει χθες τραγικό θάνατο όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε σε υπόγειο χώρο συγκέντρωσης λυμάτων που βρίσκεται μέσα στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην περιοχή «Θέατρο» της Αρχαίας Κορίνθου.

Το μικρό αγόρι ανασύρθηκε από άντρες της Πυροσβεστικής χωρίς τις αισθήσεις του και το παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που το μετέφερε στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Μετά το δυστύχημα η αστυνομία συνέλαβε την υπεύθυνη των εγκαταστάσεων, δύο γυναίκες – συνοδούς ανηλίκων και δύο άνδρες που πραγματοποιούσαν εργασίες στον υπόγειο χώρο λυμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μικρό αγόρι φέρεται να ξέφυγε από την προσοχή της συνοδού του και να έπεσε στον υπόγειο χώρο τη στιγμή που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εργασίες στον χώρο των λυμάτων.

Η τραγωδία σκόρπισε τη θλίψη στον οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα και, χθες το απόγευμα, κάτοικοι του καταυλισμού και συγγενείς της μητέρας του μικρού Νίκου, Σταυρούλας Σαλή, διαμαρτυρήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων για την «απομάκρυνση» του παιδιού από την οικογένειά του.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού», μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του στο facebook, εκφράζει τη θλίψη του για το τραγικό δυστύχημα. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «ημέρα σπαραγμού η σημερινή για "Το Χαμόγελο του Παιδιού" που έχασε από την οικογένειά του τον Νίκο 2,5 ετών, ο οποίος μεγάλωνε στο σπίτι της Αρχαίας Κορίνθου. Ο Νίκος έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια εκκένωσης φρεατίου και διενεργούνται έρευνες για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος. Όλοι εμείς στην οικογένεια του Χαμόγελου είμαστε συντετριμμένοι» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μέχρι αργά χθες βράδυ πάντως δεν είχε αποσαφηνισθεί αν η κηδεία του παιδιού γίνει σήμερα ή αύριο στα Φάρσαλα.

Β.Κ.

 

ΖΗΤΑΕΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΝΙΚΟΥ

«Να μου φέρουν και τα ζωντανά μαζί με το νεκρό»

Ανείπωτη θλίψη και παράλληλα μεγάλη αναστάτωση προκάλεσε στον οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα η τραγική είδηση του θανάτου του μικρού Νίκου.

Τραγική φιγούρα, αν μη τι άλλο, η 32χρονη μητέρα του παιδιού, Σταυρούλα Σαλή, που, μιλώντας στην «Ε», ζητάει μαζί με το άψυχο σώμα του μικρού Νίκου, να της φέρουν και τα άλλα δύο παιδιά της, που βρέθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» εδώ και μερικούς μήνες. Την 4χρονη Αγγελίνα και τον 6χρονο Χρήστο.

«Αυτή ήταν η φροντίδα που δίνει το «Χαμόγελο του Παιδιού»; Να μου φέρουν το παιδί μου νεκρό; Αν ήταν έτσι να μην το έπαιρναν ποτέ» λέει στην «Ε» και ζητάει «αύριο (σ.σ. σήμερα) που θα φέρουν το παιδί μου νεκρό να μου φέρουν και τα άλλα δύο που είναι ακόμα ζωντανά. Είμαστε φτωχοί αλλά τουλάχιστον θα είναι ζωντανά. Αν δεν γίνει αυτό τότε δεν ξέρουμε τι άλλο μπορεί να συμβεί» κατέληξε.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass