ΤΙ ΛΕΝΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Καλή χρονιά με μειωμένους τζίρους στα παράλια

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2017 22:12

Καλή από άποψη κίνησης χαρακτηρίζεται η φετινή καλοκαιρινή σεζόν για τα παράλια του νομού Λάρισας, αν και λόγω καιρικών συνθηκών η περίοδος που ο κόσμος επισκέφθηκε τις περιοχές ήταν συρρικνωμένη, δεδομένο που ισχύει και για τους τζίρους.


Παραθεριστές από τους νομούς της Θεσσαλίας, τη Βόρεια Ελλάδα αλλά και ξένοι τουρίστες όπως Πολωνοί και Σέρβοι ήταν ο κύριος όγκος των επισκεπτών που βρέθηκαν φέτος στα παράλια της Λάρισας. Όπως σημειώνει ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας η κίνηση ήταν αυξημένη και σύμφωνα με την εκτίμησή του ήταν μια καλή χρονιά για τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. «Από άποψη επισκεψιμότητας μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι ήταν μια αρκετά καλή χρονιά, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι τζίροι σε σχέση με τις προ κρίσης εποχές είναι σαφώς μειωμένοι.
Τόσο οι «παραδοσιακοί» επισκέπτες που προέρχονται από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα αλλά και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, όσο και αρκετοί ξένοι από χώρες της Βαλκανικής αλλά και από την Πολωνία βρέθηκαν φέτος στα παράλιά μας» εξηγεί ο κ. Γκουντάρας. «Οι τελευταία μάλιστα ενώ συνήθως επισκέπτονταν κυρίως τα παράλια του Κόκκινου Νερού και του Στομίου, φέτος φαίνεται πως προτίμησαν και την άλλη πλευρά του Κισσάβου, όπως τη Βελίκα, τη Σωτηρίτσα και τον Αγιόκαμπο».
Αν και ο δήμαρχος Αγιάς βάζει θετικό πρόσημο στη φετινή χρονιά, δεν παραλείπει να τονίσει ότι όσο δεν ξεκαθαρίζει το ζήτημα της χρήσης γης στην περιοχή, δεν είναι δυνατή η μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση της περιοχής. «Μιλάμε για μια περιοχή που έχει πολλές διαφορετικές χρήσεις γης, χωρίς να είναι ξεκαθαρισμένα τα όρια της κάθε χρήσης. Σε αυτό το σημείο οφείλω να τονίσω τη σημασία της ανάρτησης των δασικών χαρτών, κίνηση που έπρεπε να έχει γίνει εδώ και δεκαετίες. Και φυσικά, αποτρεπτικός παράγοντας ως προς την προσέλκυση σοβαρών επενδύσεων στον χώρο του τουρισμού είναι ο πολυκερματισμός της γης, αφού για να βρεθεί μια μεγάλη έκταση που θα φιλοξενήσει μια ξενοδοχειακή μονάδα υψηλών προδιαγραφών θα πρέπει να συνεννοηθούν κάποιες φορές ακόμη και 20 διαφορετικοί ιδιοκτήτες».
ΜΙΚΡΗ ΣΕΖΟΝ,
ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
Στο ίδιο πνεύμα με τον κ. Γκουντάρα σε ό,τι αφορά στα «αποτελέσματα» της φετινής τουριστικής σεζόν κυμαίνονται και οι καταστηματάρχες των παραλίων του νομού. Μιλώντας στην «Ε» ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών κ. Αλέξης Μαραμής σημειώνει ότι γενικά η σεζόν πήγε καλά, όμως, δεν παραλείπει να επισημάνει τα αντικειμενικά προβλήματα στην περιοχή. Η μικρή σεζόν αλλά και ο παραθεριστικός χαρακτήρας –δηλαδή επισκέπτες που έχουν εξοχικά και ημερήσιοι εκδρομείς – της περιοχής αποτρέπουν την αύξηση του τουρισμού.
«Αρχίσαμε φέτος να δουλεύουμε το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου και μετά τις 20 Αυγούστου πολλά μαγαζιά έκλεισαν. Στόχος μας είναι – και έχουμε κάνει και τις σχετικές επαφές –η αλλαγή χρήσης της γης και η εκπόνηση σχεδίου πόλεως γιατί με αυτές τις κινήσεις θα επέλθει ανάπτυξη στην περιοχή, θα γίνουν επενδύσεις και θα μεγαλώσει και η τουριστική σεζόν, εφόσον θα υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες υποδομές». Ο κ. Μαραμής πάντως τονίζει ότι ο κόσμος «δεν χάνει το μπάνιο του» και επισκέπτεται την περιοχή, δυστυχώς όμως η οικονομική στενότητα που υπάρχει στο μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού έχει επιφέρει σημαντική μείωση στους τζίρους. «Η κατανάλωση τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά πεσμένη απόρροια των συνθηκών που επικρατούν. Εμείς ως καταστηματάρχες φροντίζουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες, ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον για να κάνουν τις διακοπές τους, προσπαθώντας παράλληλα να κρατάμε τις τιμές σε φυσιολογικά επίπεδα» καταλήγει.
Παναγιώτα Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass