ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΕΚΛΟΓΩΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Οι ζυμώσεις, οι ομάδες και τα πρώτα ονόματα...

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2017 22:55

Σε ρυθμούς... κάλπης άρχισαν να κινούνται οι δικηγόροι της Λάρισας καθώς μέσα στον Νοέμβριο είναι προγραμματισμένες οι εκλογές του συλλόγου τους.

Ήδη μέχρι στιγμής τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν την προεδρία είναι δύο, αφού Αντώνης Γραβάνης και Νικολέτα Μπασδέκη έχουν γνωστοποιήσει την υποψηφιότητά τους και μάλιστα τοποθετήθηκαν δημόσια μέσα από τις σελίδες της «Ε» των προηγούμενων ημερών. Από την άλλη τις τελευταίες ημέρες έχει εκδηλώσει και την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος, όμως χωρίς να το έχει ξεκαθαρίσει ο Θανάσης Τσιοβαρίδης. Τα ονόματα με τα οποία συζητούν οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι πολλά και οι ζυμώσεις αναμένεται να κορυφωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

* Ο Αντώνης Γραβάνης έχει ως βασικό πλεονέκτημα το γεγονός πως έχει προκριθεί ως πρόσωπο μέσα από μια διαδικασία της ομάδας «Σύγχρονη Πρόταση Δικηγόρων» της οποίας ηγούνταν μέχρι πρόσφατα ο Δημήτρης Κατσαρός. Επί της ουσίας δηλαδή πήρε τη σκυτάλη από τον τωρινό πρόεδρο ως πρόσωπο κοινής αποδοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομάδα των συναδέλφων του που θα στηρίξουν την υποψηφιότητά του θα υπάρχει ένα κράμα παλιών και σε μεγαλύτερο βαθμό νέων προσώπων. Οι άνθρωποί του μιλάνε για μεγάλη ανανέωση. Αυτός που δεν θα κατέβει υποψήφιος από την προηγούμενη σύνθεση του ΔΣ, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο έως πρότινος Α’ αντιπρόεδρος, Τρύφων Τσάτσαρος (θεωρούνταν μάλιστα και ως επικρατέστερος διάδοχος του Κατσαρού), που συμπληρώνει το όριο των τριών θητειών και ήταν εκείνος που πρώτος πρότεινε τον Αντώνη Γραβάνη ως υποψήφιο πρόεδρο στην εσωτερική διαδικασία. Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και ο Β’ αντιπρόεδρος, Γιάννης Τσιάμπας. Σίγουρο νέο πρόσωπο θα είναι ο Πέτρος Δημοβέλης που έκανε και σχετική δήλωση την Πέμπτη, ενώ χθες έγινε γνωστό πως μαζί στην προσπάθεια θα είναι και η Σάντρα Φιλοκώστα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ωστόσο υποψήφιος στην ομάδα του θα είναι και ο νεαρός Βασίλης Βράκας. Ο ταμίας Γιώργος Νασιακόπουλος και άλλοι δύο παλιοί σύμβουλοι, ο Φώτης Αστερίου και ο δραστήριος Κυριάκος Σουλακούδης, επίσης θα στηρίξουν όπως όλα δείχνουν την υποψηφιότητά του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Αντώνης Γραβάνης θα κατέλθει υποψήφιος αλλάζοντας την εκλογική τακτική σε σχέση με τον απερχόμενο πρόεδρο Δημήτρη Κατσαρό, που είχε υποστηριχτεί με 10 συμβούλους. Ο νέος υποψήφιος πρόεδρος θα κατέβει με 14 υποψήφιους συμβούλους. «Το στοίχημα που θα κληθούν να κερδίσουν οι διοικήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων είναι η μεταβολή αυτού του αρνητικού κλίματος, η ανακοπή της καθοδικής πορείας και εντέλει η αναστροφή της υπάρχουσας δυσμενούς κατάστασης. Το έργο αυτό δεν θα είναι καθόλου εύκολο» είχε τονίσει χαρακτηριστικά σε πρόσφατη τοποθέτησή του ο Αντώνης Γραβάνης.

* Η Νικολέτα Μπασδέκη θα έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό με τον Αντώνη Γραβάνη. Το γεγονός πως θα κατέβει στις εκλογές έχοντας 14 υποψηφίους συμβούλους δίπλα της. Τώρα όσον αφορά στα ονόματα τίποτα ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό αφού είναι στη διαδικασία των συζητήσεων με δικηγόρους που θα στηρίξουν την προσπάθειά της.

«Θέτω τον εαυτόν μου στη διάθεση των συναδέλφων μου, ζητώντας τη στήριξη και τη συνδρομή όλων, με στόχο την επανεκκίνηση της λειτουργίας ενός οργάνου που θα είναι ενωτικό και θα στέκεται αλληλέγγυο σε όλα τα μέλη του ανεξαιρέτως, χωρίς διαχωρισμούς, που θα αξιοποιήσει όλο το επιστημονικό δυναμικό του και που μαχητικά θα αντιμετωπίσει όλα εκείνα τα μέτρα που μας έχουν καταδικάσει στον αφανισμό» είπε χαρακτηριστικά στην πρόσφατη τοποθέτησή της.

*Ανεξάρτητος και χωρίς συνδυασμό. Έτσι σκιαγραφεί τον ιδανικό υποψήφιο πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου ο Θανάσης Τσιοβαρίδης και ζητάει να μην εξαρτάται από κομματικούς και τραπεζικούς οργανισμούς, να μην μετέχει σε δικαστήρια μονομελούς συνθέσεως σε βαθμό ειρηνοδικείου και πρωτοδικείου και φυσικά να μην παρίσταται σε δικαστήρια με αντιδικίες με συναδέλφους. Τις θέσεις αυτές θα τις ανακοινώσει σε συναδέλφους εντός ολίγων ημερών όπως υποστηρίζει.

 

ΣΑΝΤΡΑ ΦΙΛΟΚΩΣΤΑ

«Βιώνω καθημερινά τα προβλήματα»

 

SVSTO

 

Μια νέα δικηγόρος, η Σάντρα Φιλοκώστα, γνωστοποίησε την υποψηφιότητά της με την ακόλουθη δήλωση: «Οι επόμενες αρχαιρεσίες στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας θα σημάνουν πολλά για το μέλλον της δικηγορίας στη χώρα μας, μετά από οκτώ μνημονιακά χρόνια συνεχών επιθέσεων και υποβάθμισης του λειτουργήματος.

Ως νέα, ενεργή και μάχιμη δικηγόρος, βιώνω καθημερινά τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας και ειδικότερα ο νέος και η νέα συνάδελφος, που καλείται να αγωνιστεί για την επαγγελματική επιβίωση κόντρα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Η κρισιμότητα της κατάστασης αφορά όχι μόνο στο παρόν, αλλά θέτει ευθέως σε κίνδυνο το μέλλον και την προοπτική της επαγγελματικής μας σταδιοδρομίας.

Αισθάνομαι την ανάγκη και ταυτόχρονα την υποχρέωση να συμμετέχω ενεργά, νιώθοντας έτοιμη να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις μίας εκπροσώπησης ουσιαστικής, που θα καταβάλλει επίμονες προσπάθειες για την αντιμετώπιση των κυρίαρχων προβλημάτων, πάντοτε με συλλογικό πνεύμα και με γνώμονα τον σεβασμό στο πρόσωπο του Δικηγόρου - Επιστήμονα. Για τον λόγο αυτό, στις επερχόμενες εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας θα είμαι υποψήφια σύμβουλος ζητώντας από τη Λαρισαία και τον Λαρισαίο δικηγόρο να αναγνωρίσουν και να στηρίξουν στο πρόσωπό μου, μια πρόταση ανιδιοτελούς συνεισφοράς στα δικηγορικά πράγματα.

Γνωστοποιώ την αμέριστη στήριξή μου στο πρόσωπο του υποψηφίου προέδρου του Συλλόγου μας, κ. Αντώνη Γραβάνη, μαχόμενου δικηγόρου και έμπειρου συνδικαλιστή με αποδεδειγμένη υπευθυνότητα, γνώση και έργο. Η εργατικότητα και η μεθοδικότητά του εγγυώνται ότι θα αντεπεξέλθει στο βάρος της μεγάλης ευθύνης. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που συμπεριλαμβάνομαι μεταξύ των εξαίρετων συναδέλφων που επίσης κατέρχονται ως υποψήφιοι σύμβουλοι στις επερχόμενες αρχαιρεσίες, στηρίζοντας τον Αντώνη Γραβάνη ως τον πλέον κατάλληλο για το αξίωμα του προέδρου του ΔΣΛ».

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass