ΔΥΟ ΝΕΑΡΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΕΣ ΑΝΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΣΚΥΛΩΝ ΚΑΙ ΓΑΤΩΝ

Κομμώτριες με τετράποδη πελατεία!

Δημοσίευση: 26 Νοε 2017 22:46

Η Εύη και η Μόνικα είναι δύο νέα κορίτσια, που σε καιρούς κρίσης, αποφάσισαν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν. Εδώ και τρία χρόνια επί της Νικηταρά στη Λάρισα, λειτουργούν το δικό τους κομμωτήριο.

Όχι όμως για ανθρώπους, αλλά για τα συμπαθέστατα τετράποδα, τους σκύλους και τις γάτες. Η διαδικασία κουρέματος και καλλωπισμού στα ζώα, δεν είναι μια απλή διαδικασία, αφού οι τετράποδοι πελάτες είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί… και ανήσυχοι! Οι νεαρές Λαρισαίες όμως έχουν τον τρόπο τους, να τους ηρεμούν προκειμένου να δεχθούν τη φροντίδα τους χωρίς νάρκωση. Ο κύριος όγκος της πελατείας τους είναι σκυλιά, αν και δεν λείπουν και οι γάτες.

Όπως λένε στην «Ε» πλέον όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ενδιαφέρονται για την καλή υγεία και εμφάνιση του ζώου τους. Τι περιλαμβάνει όμως ο καλλωπισμός ενός σκύλου;

«Χτένισμα, λούσιμο, μπάνιο, κούρεμα, κόψιμο νυχιών είναι οι βασικές μας παροχές. Ο καλλωπισμός (grooming) είναι απαραίτητος για τα κατοικίδια με τα οποία συμβιώνουμε. Από τη φροντίδα του σκύλου μας εξαρτάται η καλή υγεία και ευημερία του. Κάθε σκύλος ανάλογα με τη ράτσα, την ηλικία και τις ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσής του έχει διαφορετικές ανάγκες για καλλωπισμό» λέει η Εύη. Στο ερώτημα πόση ώρα διαρκεί το κάθε ραντεβού, η Εύη, εξηγεί ότι συνήθως είναι περίπου μιάμιση ώρα, αλλά εξαρτάται από το ίδιο το ζώο και την εξοικείωσή του με την περιποίηση «Επειδή τα πάντα γίνονται χωρίς νάρκωση, στόχος είναι να μην στρεσαριστεί το ζώο και να απολαύσει τη διαδικασία. Για ένα σκυλί που έχει συνηθίσει να δέχεται τέτοιου είδους φροντίδα τα πράγματα είναι πιο απλά. Άλλα σκυλιά μπορεί να είναι νευρικά. Εκεί πάμε σιγά σιγά. Λίγες λιχουδιές, χάδια και αν είναι η πρώτη του φορά, ίσως να μην κάνει ολοκληρωμένη περιποίηση. Πάμε σιγά σιγά μέχρι να συνηθίσει το ζώο και να μας εμπιστευτεί. Φυσικά έχει συμβεί και πολλές φορές να μας δαγκώσουν. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτό».

Εκείνη την ώρα η Μόνικα ανεβάζει στην «καρέκλα» (πάγκος είναι για την ακρίβεια) τον Μπάντι. Ο Μπάντι μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, τριγύριζε αδέσποτος στους δρόμους της Λάρισας. Μέχρι που τον υιοθέτησαν τα δύο κορίτσια και τώρα απολαμβάνει όλα όσα στερήθηκε στα 10 χρόνια ζωής του. Όση ώρα βρίσκεται δεμένος στον πάγκο απολαμβάνει το χτένισμα, το κούρεμα και λίγο μετά το μπανάκι του.

Πάντως όπως θα πει η Μόνικα, οι Λαρισαίοι αγαπούν τα κατοικίδια τους και τους παρέχουν αυτή την περιποίηση. Οι μήνες όπου αυξάνεται ο φόρτος εργασίας για το κομμωτήριό τους είναι κυρίως άνοιξη και φθινόπωρο που αλλάζουν τρίχωμα, αλλά και την εποχή που στρώνονται τα χαλιά στο σπίτι, καθώς είναι μια καλή ευκαιρία να καθαριστεί το ζώο από το νεκρό τρίχωμα που μπορεί να πέφτει σε όλο το σπίτι.

ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ ‘Η ΟΧΙ;

Πολλά λέγονται και γράφονται σχετικά με τη χρήση ηρεμιστικών ουσιών στα ζώα για τον καλλωπισμό τους. «Παλιότερα πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα κομμωτήρια σκύλων ή και στις αρχές της λειτουργίας τους, επιλεγόταν η ηρέμηση του ζώου για να γίνουν οι διαδικασίες του κουρέματος και του κοψίματος των νυχιών. Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η χρήση οποιασδήποτε ουσίας είναι επιβαρυντική για το ζώο, οπότε καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση τους. Αν από μικρή ηλικία οι ιδιοκτήτες κοινωνικοποιήσουν σωστά το κατοικίδιό τους έτσι ώστε να μάθει από νωρίς στη βούρτσα, στη χτένα, στο μπάνιο, και στον θόρυβο της μηχανής κουρέματος τότε η διαδικασία του καλλωπισμού γίνεται εύκολη γιατί το ζώο είναι εξοικειωμένο. Όσο για τους επαγγελματίες groomer αυτοί ξέρουν πολύ καλά ότι χωρίς μεγάλη υπομονή, αγάπη και τρυφερότητα δεν καλλωπίζεται ένα ζώο» τονίζει η Εύη.

…Και αν οι ευχαριστημένοι πελάτες στα κομμωτήρια δίνουν μπουρμπουάρ, η Μόνικα και η Εύη εισπράττουν γαβγίσματα ικανοποίησης και κουνήματα ουράς!

Της Νατάσας Πολυγένη

Φωτ: Λεωνίδας Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass