"Με Μητσοτάκη δεν θα υπάρχουν άβατα και νησίδες ανομίας"

* Τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Μάξ. Χαρακόπουλος στη διευρυμένη συνεδρίαση του τομέα Προστασίας του Πολίτη

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2017 22:35
Με διευρυμένη συμμετοχή, συνεδρίασε χθες στη Λάρισα ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Με διευρυμένη συμμετοχή, συνεδρίασε χθες στη Λάρισα ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ

«Με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα υπάρχουν άβατα και νησίδες ανομίας. Ο νόμος θα εφαρμοστεί παντού, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς υποσημειώσεις. Είναι βασική υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας, ενός κράτους δικαίου να παρέχει αυτό το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες» τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ και αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λάρισας Μάξ. Χαρακόπουλος.

Ο κ. Χαρακόπουλος μίλησε στη διευρυμένη συνεδρίαση των μελών του Τομέα Προστασίας του Πολίτη, που έγινε χθες το πρωί σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας παρουσία εκπροσώπων θεσμικών φορέων των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας αλλά και μελών του Τομέα.

Η εκδήλωση, που συντόνισε ο συνταξιούχος αστυνομικός Σωτ. Μουντζούρης, ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας τη ΝΔ Χρ. Καπετάνος ευχαριστώντας τα μέλη του Τομέα που «κράτησαν ψηλά τη σημαία της ΝΔ στα Σώματα Ασφαλείας» προσθέτοντας ότι «στόχος είναι η ΝΔ σύντομα να γίνει κυβέρνηση» για να δεσμευθεί πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει τομές και στον χώρο των Σωμάτων Ασφαλείας».

Την κεντρική εισήγηση έκανε ο κ. Χαρακόπουλος σημειώνοντας αρχικά πως πρόκειται για την πρώτη διευρυμένη συνεδρίαση σε επίπεδο περιφέρειας η οποία γίνεται ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ προκειμένου ο Τομέας να καταγράψει τις θέσεις συνδικαλιστικών φορέων και μελών, που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος, καθώς «σύντομα η ΝΔ θα γίνει η επόμενη κυβέρνηση» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρακόπουλος αφού έκανε αναλυτική αναφορά στην έξαρση της εγκληματικότητας και στην ανοχή της κυβέρνησης «σε διάφορες συλλογικότητες» υπογράμμισε πως «η αστυνομία διαθέτει την επάρκεια, τον επαγγελματισμό για να κάνει καλά τη δουλειά της. Και το βλέπουμε με τις μεγάλες επιτυχίες που φέρνει εις πέρας. Αρκεί να λυθούν τα χέρια της. Για να λυθούν τα χέρια της, λοιπόν, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής. Αυτή την αλλαγή πολιτικής δεσμεύεται και επαγγέλλονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ.

Δεσμευόμαστε να καταργήσουμε τον νόμο Παρασκευόπουλου, δεσμευόμαστε να καταργήσουμε το άσυλο ανομίας στα Πανεπιστήμια, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε τις φυλακές Γ' Τύπου, υψίστης ασφαλείας, και να βάλουμε κλωβούς σε όλες τις φυλακές. Δεν είναι δυνατόν μέσα από τις φυλακές μέλη εγκληματικών οργανώσεων με τα κινητά τους τηλέφωνα να συνεννοούνται και να κατευθύνουν εγκληματικές πράξεις. Πρέπει να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα αυτά της ανομίας.

Θα πρέπει να απελευθερωθούν όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι που τελούν υπό κατάληψη. Να υπάρξει χαρτογράφηση της εγκληματικότητας σε όλη τη χώρα, και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα. Να αντιμετωπισθούν οι νησίδες και τα άβατα ανομίας. Με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα υπάρχουν άβατα και νησίδες ανομίας. Ο νόμος θα εφαρμοστεί παντού, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς υποσημειώσεις. Είναι βασική υποχρέωση μιας ευνομούμενης πολιτείας, ενός κράτους δικαίου να παρέχει αυτό το αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες.

Δέσμευση δική μας είναι η τήρηση των δικαστικών αποφάσεων. Έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο πρόεδρος για δύο πράγματα: την υλοποίηση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την απόδοση και του υπόλοιπου 50% των παρακρατηθέντων στους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας και για ένα μισθολόγιο που θα δίνει αξιοπρεπείς αποδοχές στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Πολλοί λένε ότι τα ζητήματα της ασφάλειας, του νόμου και της τάξης είναι μια συντηρητική ατζέντα. Η ασφάλεια είναι κοινωνικό αγαθό. Γι’ αυτό το κράτος δικαίου και γι’ αυτό το κοινωνικό αγαθό, το θεμελιώδες δικαίωμα, δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε αύριο όλοι με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να το αποκαταστήσουμε».

ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Ο συντονιστής του Τομέα και πρώην βουλευτής Ηλ. Βλαχογιάννης επισήμανε απευθυνόμενος στο ακροατήριο πως «σας αδικήσαμε και εμείς ως κυβέρνηση» για να υπογραμμίσει ότι «αποτελεί δέσμευση της παράταξης ότι θα δώσουμε το υπόλοιπο 50% των αναδρομικών που εκκρεμεί» σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Για να τονίσει επίσης ότι «πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η δημόσια τάξη και ασφάλεια» και πως «με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη θα αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου».

Το μέλος της Ομάδας Εργασίας του Τομέα της ΝΔ και απόστρατος της Πυροσβεστικής, Νίκ. Διαμαντής, σημείωσε την ανάγκη ομογενοποίησης του Πυροσβεστικού Σώματος, κάνοντας αναφορά σε θέματα βαθμολογίου και μισθολογίου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Σταμούλης, σημείωσε τη «γύμνια» του Πυροσβεστικού Σώματος που «φάνηκε το περασμένο καλοκαίρι» όπως είπε εστιάζοντας στις ελλείψεις μέσων. «Είμαστε στο κοινωνικό έλλειμμα» πρόσθεσε επικροτώντας την πρωτοβουλία της ΝΔ να ακούσει τις προτάσεις των φορέων τονίζοντας ωστόσο την ανάγκη «το πρόγραμμα της ΝΔ να είναι εφαρμόσιμο».

Κριτική και στην πολιτική προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ άσκησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Αθαν. Νταβούρας, σημειώνοντας ότι «η ανομία είναι ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο παρελθόν όταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ φοβούνταν την εξ αριστερών κριτική». Για να τονίσει πως «τον Δεκέμβριο του 2008 το έγκλημα του ενός έγινε ανάθεμα για όλο το σώμα» προσθέτοντας ότι «η ΕΛ.ΑΣ. ένιωσε παραγκωνισμένη και από κυβερνήσεις της ΝΔ. Το σημερινό μπάχαλο είναι απλά το αποκορύφωμα. Αλλά τι περιμένετε από ανθρώπους που στις συνεντεύξεις τους, μας λένε μπάτσους» σημείωσε ο κ. Νταβούρας.

Υπενθυμίζοντας ότι επί Δένδια καταργήθηκαν σε ένα βράδυ 6.700 οργανικές θέσεις, σημείωσε πως «η θεωρία νόμος και τάξη δεν μπορεί να γίνει πράξη σε ένα μήνα. Απαιτεί άμεση νομοθετική θωράκιση και πολιτική, κυβερνητική, κάλυψη στην ελληνική αστυνομία» κατέληξε ο κ. Νταβούρας ζητώντας την ανάδειξη του θέματος των συντάξεων χηρείας «για να αποκατασταθεί η αδικία».

Τις «ζοφερές συνέπειες των επιταγών των μνημονίων» στους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας σημείωσε και ο πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Αγάπ. Χαρακόπουλος. Ζητώντας τον χαρακτηρισμό του επαγγέλματος ως επικίνδυνο, μεταξύ άλλων εστίασε σε θέματα του μισθολογίου, των προσλήψεων και των μέσων με αφορμή τις επιπτώσεις από τις ελλείψεις πόρων για να σημειώσει τέλος, με αφορμή τη διαδικασία της ΝΔ, την ανάγκη «να βρούμε ευήκοα ώτα και την επόμενη ημέρα».

Την ανάγκη ομογενοποίησης του προσωπικού στο Πυροσβεστικό Σώμα, επισήμανε και το μέλος του ΔΣ της Ενωσης Αξιωματικών Θεσσαλίας της Πυροσβεστικής, Γ. Βαρδάτσικας. Προσθέτοντας την ανάγκη ικανοποίησης αιτημάτων που μεταξύ άλλων αφορούν στο θεσμικό πλαίσιο για τον ατομικό εξοπλισμό για την ασφάλεια του πυροσβέστη, τα κενά σε προσωπικό και την αναγνώριση του επικινδύνου του επαγγέλματος.

Ειδικότερα θέματα των συνταξιούχων έθιξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδ,. Χρυσόμμαλος, τονίζοντας ότι «στοχοποιηθήκαμε με τα μνημόνια, πληρώσαμε βαρύτατο τίμημα με περικοπές που ξεπέρασαν το 60% των αρχικών αποδοχών». Για να υπογραμμίσει την πρόταση της ίδρυσης ενιαίου φορέα ασφάλισης των ενστόλων. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τοποθετήσεις εκπροσώπων και άλλων θεσμικών φορέων της Θεσσαλίας αλλά και μελών του Τομέα.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass