ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

«Κάτω τα χέρια από την απεργία»

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2018 22:00
Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων στον δημόσιο τομέα  και στους ΟΤΑ έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Παράσταση διαμαρτυρίας εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας

Εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και στους ΟΤΑ πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Διοίκηση Θεσσαλίας, αντιδρώντας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Οι συγκεντρωθέντες φώναξαν για το δικαίωμα της απεργίας, για τη μείωση των επιδομάτων και την προστασία της κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
Η συγκυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για ψήφιση τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων και την επαναφορά της απαράδεκτης τροπολογίας Αχτσιόγλου για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, για το οποίο τόσοι αγώνες και θυσίες έχουν γίνει από τους εργαζόμενους.
«Τα μέτρα αυτά, καθώς και εκείνα που προϋπάρχουν και αυτά που θα ακολουθήσουν με την τέταρτη αξιολόγηση, στις αρχές του Απρίλη, όχι μόνο δεν συνιστούν “καθαρή” έξοδο από τα μνημόνια, αλλά συνεπάγονται και νέα βάρη ιδιαίτερα επαχθή για τους εργαζόμενους», ανέφεραν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, οι οποίοι δεν κατάφεραν να επιδώσουν το υπόμνημά τους στον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Νίκο Ντίτορα μιας και απουσίαζε.
«Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο έκτρωμα. Κάτω τα χέρια από τα βαρέα και ανθυγιεινά των εργαζομένων στους ΟΤΑ, από τα σπίτια μας», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Νομού Λάρισας Ζήσης Γκαραλιάκος.

Απήργησαν 44 εκπαιδευτικοί στους 1.460!

Μικρή ήταν η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών του νομού Λάρισας, χθες, στο κάλεσμα για απεργία, της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και της ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας, στο σύνολο των σχολικών μονάδων του νομού απήργησε το 2,45 % των εκπαιδευτικών και αντίστοιχα το 1,54% των διοικητικών υπαλλήλων των υπηρεσιών της.
Στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία του νομού Λάρισας, τα ποσοστά της απεργίας ήταν μικρότερα. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, στο σύνολο των 1.460 εκπαιδευτικών στα 163 σχολεία του νομού, απήργησαν είκοσι εκπαιδευτικοί (1,37%), ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΔΟΕ και αντίστοιχα 22 εκπαιδευτικοί (1,51%) ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass