Οι νέοι του Αγίου Αχιλλίου στις Πρέσπες

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2018 15:08

Με την έναρξη του Τριωδίου και ενόψει της εισόδου στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, οι Νέοι της ενορίας Αγίου Αχιλλίου πραγματοποίησαν μια εξόρμηση στη Δυτική Μακεδονία.


Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδρομής «πρώτος σταθμός τους η Ι. Μ. Παναγίας Μικροκάστρου, όπου προσκύνησαν τη θαυματουργό εικόνα της Θεομήτορος. Η αδερφή Μακρίνα μίλησε για την ιστορία της Μονής και ανέφερε παλαιά και νέα θαύματα της Παναγιάς. Μετά το μοναστηριακό κέρασμα οι Νέοι κατευθύνθηκαν στην περιοχή των Πρεσπών. Στη Μικρή Πρέσπα μέσω της πλωτής γέφυρας πέρασαν στο νησάκι του Αγίου Αχιλλίου με τους 21 κατοίκους! Εκεί σώζονται τα ερείπια της Εκκλησίας, την οποία είχε ανοικοδομήσει ο Βούλγαρος τσάρος Σαμουήλ όταν μετέφερε τα λείψανα του Αγίου Αχιλλίου από τη Λάρισα, την οποία κατέστρεψε το 980-985 μ.Χ. Με πολλή συγκίνηση και ιερό δέος έψαλαν την Παράκληση του Αγίου Αχιλλίου ακριβώς στον τόπο όπου για 5 αιώνες τελούνταν Θείες Λειτουργίες και Ιερές Ακολουθίες και παρακάλεσαν τον Άγιό μας να φρουρεί τα ΒΔ σύνορα της Μακεδονίας μας, της Ελλάδας μας από ξένες επιβουλές. Περνώντας από το χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου έφτασαν στη Φλώρινα όπου γευμάτισαν. Στη συνέχεια προσκύνησαν στην Ι.Μ. Ευαγγελιστού Μάρκου, όπου η γερόντισσα Μαριάμ παρουσίασε την ευλογία που έχει ο απόστολος Μάρκος να συμφιλιώνει μαλωμένους, ψυχραμένους και παρεξηγημένους ανθρώπους. Μετά το κέρασμα που προσφέρθηκε στο αρχονταρίκι, οι Νέοι μας πήραν τον δρόμο της επιστροφής και γύρισαν στη Λάρισα ανανεωμένοι και χαρούμενοι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass