ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Σωματική και ψυχική υγεία του σύγχρονου πυροσβέστη

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2018 15:14

Στη «σωματική και ψυχική υγεία του σύγχρονου πυροσβέστη» αφορούσε ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε χθες η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕΠΥΔ) Θεσσαλίας.

Η ημερίδα που έγινε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας- Μουσείο Ι.Γ. Κατσίγρα, ξεκίνησε με χαιρετισμό που απηύθυνε ο απερχόμενος διοικητής των ΠΥ Θεσσαλίας υποστράτηγος Αχ. Τζουβάρας που, σημειώνοντας τα «θετικά αποτελέσματα της φετινής αντιπυρικής περιόδου για την περιοχή» υπογράμμισε την ανάγκη να εξετασθεί «το “κόστος” που αφορά στην υγεία των πυροσβεστών».

Για να προσθέσει ότι «πρέπει να αναδειχθούν οι παράγοντες που αφορούν στην υγεία του προσωπικού και παράλληλα να εξετασθούν οι τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης». Στο πλαίσιο της ημερίδας αναπτύχθηκαν οι εξής εισηγήσεις: «Επάγγελμα Πυροσβέστης: απόλυτος κίνδυνος και αυτοθυσία» : Αθανάσιος Λιντέρης, δασολόγος- επιπυραγός. «Η επίδραση του καπνού και των τοξικών αερίων στο αναπνευστικό σύστημα των Πυροσβεστών»: Ιωάννης Τριανταφύλλου, πνευμονολόγος - πύραρχος. «Πυροσβέστες και Καρδιαγγειακά συμβάματα»: Μελπομένη Νταλαπάσχα, καρδιολόγος - επιστημονική υπεύθυνη Καρδιολογικού Τμήματος Ιασώ Θεσσαλίας. «Η επίδραση του στρες και της διαταραχής μετατραυματικού στρες στο πυροσβεστικό προσωπικό»: Καλλιόπη Βηλαρά, κοινωνική λειτουργός – αντιπύραρχος.

«Εργασιακό και οικογενειακό περιβάλλον: Σχέσεις αλληλεπίδρασης»: Χρήστος Στεφόπουλος, κοινωνικός λειτουργός- πυρονόμος. «Συνεισφορά των πυροσβεστών στη θωράκιση της προστασίας των πολιτών, μέσα από τον θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας», Μαρία Χατζητάκη, διευθύντρια Κέντρου Αιμοδοσίας ΓΝ Λάρισας.

Στην ημερίδα μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημ. Ζερβάκης, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Γιαν. Τόλιας, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Βασ. Καραπιπέρης, ο περιφερειακός σύμβουλος Θαν. Παιδής, ο αντιδήμαρχος Απ. Σουρλαντζής, ο δημοτικός σύμβουλος Εκτ. Νασιώκας, ο πρόεδρος του ΙΣΛ Ντ. Γαιννακόπουλος, ο διοικητής του ΠΠΓΝΛ Παν. Νάνος, διοικητές μονάδων, αξιωματικοί και πυροσβέστες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass