ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ:

«Το παραμύθι του άσπιλου και αμόλυντου Τσίπρα καλό είναι να τελειώνει»…

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2018 22:30

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, εξαπέλυσε χθες από τη Λάρισα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Τετάρτη στην ολομέλεια της Βουλής, σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ Λάρισας, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον κ. Τσίπρα με βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως «το παραμύθι του άσπιλου και αμόλυντου Τσίπρα καλό είναι να τελειώνει γρήγορα» και έδωσε τη δική του εξήγηση στα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών.

Αναφορικά, με την υπόθεση της Novartis σημείωσε: «Η κυβέρνηση υπέστη μια πανωλεθρία την περασμένη Τετάρτη. Ο κ. Τσίπρας ήταν ο χειρότερος Τσίπρας που έχει υπάρξει, κατά κοινή ομολογία. Σε μια συζήτηση που αφορούσε στη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, δηλαδή σε μια ημέρα όπου η Βουλή και η ολομέλειά της έχει τον ρόλο του εισαγγελέα και αποφασίζει για την έναρξη διαδικασίας πολιτικής διώξεως, ο κ. Τσίπρας μίλησε για πολιτικές ευθύνες. Γιατί; Γιατί δεν είχε το ανάστημα να εκφράσει κατηγορίες εναντίον κανενός. Γιατί ο φάκελος που ήρθε στη Βουλή δεν έχει απολύτως τίποτα μέσα πλην από… νομίζω, άκουσα, πιστεύω ότι, εκτιμώ. Γιατί τα κάνει αυτά; Γιατί έχει αποφασίσει και έχει δεσμευτεί στην κ. Μέρκελ να δώσει το όνομα της Μακεδονίας, τρόμαξε από το συλλαλητήριο και προσπάθησε να αλλάξει την ατζέντα. Πλανάται πλάνην οικτρά. Την πρώτη στιγμή που θα πάει χωρίς αλλαγή του Συντάγματος των Σκοπίων να διευκολύνει την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ και άρα να απωλέσει η Ελλάδα τα διαπραγματευτικά όπλα της για το μέλλον, θα βρει σύσσωμο τον ελληνικό λαό απέναντί του και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Ούτε μία, ούτε δέκα, ούτε εκατό Novartis δεν σώνουν τον κ. Τσίπρα αν πάει να κάνει αυτά που ακούγονται ότι θέλει να κάνει».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για υποστήριξη των φαρμακοβιομηχάνων σημειώνοντας: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μπορούνε να μιλάνε για σκοινί. Ο τελευταίος στην Ελλάδα που μπορεί να μιλάει για φαρμακοβιομήχανους και εξάρτηση πολιτικών από αυτούς και το τελευταίο κόμμα που μπορεί να μιλάει για το αν υποστήριξε ή όχι τα συμφέροντα των φαρμακοβιομηχάνων είναι προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μου και των προκατόχων μου, όλες οι μεταρρυθμίσεις που ήταν εναντίον της φαρμακοβιομηχανίας πολεμήθηκαν λυσσαλέα από τον κ. Τσίπρα προσωπικά. Αν αυτό έγινε για ίδιον όφελος ή όχι θα αποδειχθεί στο μέλλον. Στην επιτροπή θα έχουμε πολλά να πούμε. Το βέβαιο είναι ότι αν οι φαρμακοβιομήχανοι έψαχναν όλα τα προηγούμενα χρόνια ένα κόμμα να στηριχτούν, αυτό σίγουρα δεν ήταν η ΝΔ, ήταν οπωσδήποτε ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα και αποδεικνύεται από τα πρακτικά της Βουλής των Ελλήνων, από τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, του claw back, τις μειώσεις των τιμών των φαρμάκων κ.α. Το παραμύθι του άσπιλου και αμόλυντου Τσίπρα καλό είναι να τελειώνει γρήγορα. Και θα τελειώσει εκεί που πρέπει θεσμικά στη Βουλή».

Για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα το ερχόμενο καλοκαίρι, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι η έξοδος μετά την άνοδο της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων, ως ενδεχόμενο πλέον είναι πολύ μακριά. «Πέραν του Σκοπιανού, η κυβέρνηση έχει και άλλα μεγαλύτερα προβλήματα. Τα ελληνικά ομόλογα παρά την αναβάθμιση από τη Moodys άρχισαν να ανεβάζουν πάλι την απόδοσή τους. Aυτό σημαίνει ότι οι αγορές δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα του κ. Τσίπρα. Πολιτικά αυτό σημαίνει ότι η καθαρή έξοδος του Αυγούστου είναι πολύ μακριά και προφανώς οι όροι που θα θέσουν οι πιστωτές και η ΕΕ για να μπορέσουμε να βγούμε από το πρόγραμμα, θα είναι πολιτικά δυσβάσταχτοι για τον κ. Τσίπρα και δυστυχώς εξαιρετικά δυσβάσταχτοι για τον ελληνικό λαό. Όλα αυτά ο κ. Τσίπρας τα βλέπει και επέλεξε τη λάσπη και αυτό το νοσηρό πολιτικό κλίμα που καλλιεργήθηκε τις τελευταίες μέρες», είπε.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΟΛΑΚΗ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ 4ΧΡΟΝΗΣ

Ιδιαίτερα σκληρή ήταν η γλώσσα που χρησιμοποίησε ο κ. Γεωργιάδης για την υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας. «Αν κάτι για μένα συμβολίζει την απόλυτη εξαθλίωση της πρώτης φοράς αριστερά και τον απόλυτο ηθικό εξευτελισμό του Αλέξη Τσίπρα είναι ο χειρισμός του Παύλου Πολάκη και του Τσίπρα, στην υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας. Απεδείχθη ότι εάν δεν είχαν έρθει στην κατοχή μου τα πορίσματα και δεν τα κατέθετα προχθές στη Βουλή των Ελλήνων μέχρι σήμερα ο πατέρας δεν θα ήξερε από τι πέθανε το παιδί του. Θέλει να μας πείσει ο κ. Πολάκης, ο οποίος είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος βάσει του νόμου, επόπτης του σώματος επιθεωρητών δημοσίας υγείας ότι είναι σύμπτωση ότι επί 26 μήνες κράταγαν στα συρτάρια το πόρισμα που ρίχνει τις ευθύνες για βαριά εγκληματική αμέλεια στην 1ου βαθμού συγγενή του Νεκταρία Πολάκη; Ντροπή τους και ντροπή στον κ. Τσίπρα που ούτε τώρα, μετά από όλα αυτά, δεν θα έχει τα κότσια να διώξει τον Πολάκη. Ποιος πρωθυπουργός θα κράταγε έναν υπουργό που προσπάθησε να συγκαλύψει τον θάνατο ενός 4χρονου παιδιού; Και φυσικά ποιος υπουργός δεν θα υπέβαλε την παραίτησή του έστω και για λόγους ευθιξίας. Αυτή είναι η πρώτη φορά αριστερά. Ό,τι πιο ανήθικο και άθλιο γνώρισε ο τόπος τα τελευταία χρόνια. Θα τους πολεμήσουμε. Θα τους ρίξουμε γρήγορα και η Ελλάδα θα ανασάνει» είπε χαρακτηριστικά.

*Τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη υποδέχθηκαν ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χρήστος Καπετάνος και το μέλος της ΚΕ της ΝΔ κ. Ελένη Αξιόγλου.

Σε σύντομη δήλωσή του ο βουλευτής Χρ. Κέλλας ανέφερε: «Αυτές τις μέρες ο Άδωνις μαζί με άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της σκευωρίας, η οποία όπως απεδείχθη, μετά την 20ωρη συζήτηση στη Βουλή είναι το Βατερλό της κυβέρνησης. Αυτή η σκευωρία μιας καταρρέουσας κυβέρνησης θα βγάλει τη ΝΔ πιο δυνατή και πιο ενωμένη από ποτέ».

-Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ στο ίδιο μήκος κύματος σημείωσε: «Ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι ένας άνθρωπος που έχει δώσει το δικό του στίγμα στα πολιτικά πράγματα της πατρίδας μας. Ένας άνθρωπος που κυνηγήθηκε και κυνηγιέται αλλά είμαστε όλοι υπερήφανοι για εκείνον γιατί βγάζει πάντα τη Νέα Δημοκρατία ασπροπρόσωπη. Τη βγάζει ασπροπρόσωπη γιατί ο λόγος της ΝΔ είναι λόγος αληθινός. Για αυτό τον λόγο γίνεται αυτή η προσπάθεια εναντίον ανθρώπων που έχουν λόγο, που έχουν θέση να κυνηγιούνται από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Αυτό δεν θα περάσει. Είμαστε δίπλα του. Η ΝΔ είναι ενωμένη, είμαστε μπετόν αρμέ και περήφανοι για τα στελέχη μας».

-Στα γραφεία της ΝΟΔΕ τον περίμεναν στελέχη και φίλοι του κόμματος, που τον συνόδεψαν μέχρι τα Φάρσαλα, όπου ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη χοροεσπερίδα της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Φαρσάλων στο «Κτήμα Χαμορούσου». Στην εκδήλωση παρέστησαν ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός  και η βουλευτής της Ν.Δ. κ. Άννα Καραμανλή.

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass