Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΝΟΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Αντάλλαξαν απόψεις για το συνέδριο

*Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου τη Δευτέρα στη Λάρισα

Δημοσίευση: 24 Φεβ 2018 22:25

Συζήτηση εφ' όλης της ύλης για θέματα που αφορούν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση συζήτησαν χθες το απόγευμα η Νομαρχιακή Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, που βρέθηκε στη Λάρισα καθοδόν για την Αθήνα.

Ο κ. Ραγκούσης μετέφερε το κλίμα της πρόσφατης εκδήλωσης στο Αμερικάνικο κολέγιο της Θεσσαλονίκης για τη διαμεσολάβηση ως θεσμό επίλυσης διαφορών αλλά και τη διαφάνεια στον πολιτικό, κοινωνικό και επιχειρηματικό βίο με τη δική του παρέμβαση για τη «Διαύγεια», τον νόμο που εφαρμόστηκε επί των ημερών του για τη δημοσίευση στο Διαδίκυτο (https://diavgeia.gov.gr/) των αποφάσεων των κυβερνητικών οργάνων και της διοίκησης εισάγοντας τον «κοινωνικό προληπτικό έλεγχο. «Η 'Διαύγεια' είναι ελληνικό παράδειγμα, με το οποίο μπορούμε να απαντήσουμε θετικά, για το εάν μπορούμε να ξεπεράσουμε τις παθογένειες, να στηρίξουμε τις παραγωγικές δυνάμεις, έναντι των παρασιτικών. Αυτή η κατάκτηση που είναι ελληνική, θα μπορούσε να εφαρμοστεί και στον ευρωπαϊκό χώρο βοηθώντας και άλλα κράτη» επανέλαβε ο κ. Ραγκούσης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το πρόγραμμα εξακολουθεί να εφαρμόζεται από το 2010 μέχρι σήμερα, σε 4.661 φορείς του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρώην υπουργός αναφέρθηκε στις προσυνεδριακές διαδικασίες, που ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες, εκφράζοντας την ικανοποίηση τόσο την προσωπική όσο και της ηγεσίας για την έντονη κινητικότητα αλλά και την ανταπόκριση στελεχών και μελών όλων των κομμάτων και κινημάτων που συμμετέχουν στο εγχείρημα της κεντροαριστεράς.

Ιδιαίτερη αναφορά στη συνεδρίαση έγινε στην προσυνεδριακή διαδικασία της Λάρισας την ερχόμενη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΚΙΔΗΣΟ Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος θα μιλήσει στις 8 το απόγευμα στο Δημοτικό Ωδείο με θέμα «Η Ελλάδα στην Ευρώπη και στον κόσμο». Αν και το πρόγραμμα της επίσκεψης αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα, θεωρείται πιθανό πριν την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου να επισκεφθεί και να έχει συναντήσεις με φορείς της πόλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass